Sexualmoral inom Islam – del 38

————————————————————————————————- 

Samlag analt

Åsikterna går isär här bland våra Mujtahids. Detta beror på olikheterna i de ahadiths som finns.

Imam Jafar ex.vis citerar Profeten ”En kvinnas anus är haram för mitt folk (Wasa’il, vol 14, sid 104), men kedjan av berättare är inte helt obefläckad.

Å andra sidan har vi en autentisk hadith som Abdullah bin Abi Yafur frågade Imam Jafar as-Sadiq om en man som hade samlag med sin fru på detta sätt. Imamen sa:”Det är inget problem om hon accepterar det” Abdullah sade: ”Men vad säger du angående Allahs budskap att ‘gå in i dem så som Allah har rekommenderat er?” Imamen sa: ” Detta påbud gäller att söka få barn, den betyder ‘sök barn så som Allah har påbjudit er” (Wasa’il, vol 14 sid 103)

När en Mujtahid står inför hadither som motsäger varandra på det viset som ovan, måste de på något sätt få det att gå ihop. De ahadither som visats ovan o Koranverser, säger de flesta att analsex inte är på nivå till haram, men makruh.

Stödet till detta kommer av en tredje kategori – där Imamer klart avråder sina följare ifrån analsex.

En person frågade Imam Reza angående detta. Imamen svarade ”Ja, han kan göra det, om hon accepterar” Mannen frågade sedan: ”Gör du det?” Imamen svarade: ”Nej! Vi gör det inte.” (Wasa’il, vol 14 sid 102-103)

Därför säger shia Mujtahids att analt samlag inte är haram, men starkt ogillat, (karahatan shadidah) om inte frun accepterar. Och om hon INTE accepterar säger alla Mujtahids att det är haram. (Minhaj, vol 1, sid 64)

Sayyid Mohammed Rizvi säger att han starkt råder ifrån analsex då det kan vara smärtsamt och att det området inte är skapt för detta.

Zaid ibn Shabith återberättar att en person frågade Imam Ali(A): ”Kan man närma sig en kvinna bakifrån?” Imam Ali(A) svarade: ”Skärp dig! Allah sänker dig genom denna metod (analsex). Har du inte hört din Herres ord som återberättas från Lut som sade till sitt samfund: ”Måste ni begå sådana skamliga handlingar som ingen i världen har begått före er”. [Surat al-A‘raf, Vers 80, Wasail al-Shi‘a, vol. 20, sid. 144, nr. 25258]

Imam Jafar as-Sadiq sa avslutningsvis: ”Kvinnor är en källa till njutning för er, därför – gör inte illa henne” (Wasa’il, vol 14, sid 101-102)
————————————————————————————————-

  1. #1 av M på 17 augusti, 2009 - 14:45

    Svar :Tack för dina råd, Inshalla allah förlåter våra muslimska syskon ameen.Må allah belöna dig flr din blogg <33

  2. #2 av Ahlam på 17 augusti, 2009 - 15:13

    Mashallah älskar din blogg:)Keep ut the good job!Må Allah belöna dig syster

  3. #3 av Svarten på 18 augusti, 2009 - 08:32

    Jag är imponerad av ditt arbete med serien om sexualmoralen och islam. Det vet du redan.Dock måste jag medge att jag kämpat hela natten (på jobbet) med frestelsen att sätta rubriken "Analsex och islam" på ett inlägg som åter länkar till dig. Det känns lite lättköpt, men – som sagt – MYCKET frestande.

Lämna en kommentar