USA:s statliga bidrag till Israel

…vida överstiger statens alla bidrag till den egna befolkningen.

”Sedan 1949 har USA gett Israel totalt $83.205 miljarder. De räntekostnader som bärs av de amerikanska skattebetalarna på uppdrag av Israel är $49.937 miljarder, vilket gör att det totala stödbelopp som de amerikanska skattebetalarna gett till Israel sedan 1949 uppgår till hela $133.132 miljarder. Detta innebär att USA: s regering har gett mer federalt stöd till den genomsnittliga israeliske medborgaren, varje år, än vad de har gett den genomsnittliga amerikansk medborgaren.”

Washington Report

Det är ändå konstigt, att ett land som är rätt så ekonomiskt välmående får så stora bidrag, när det finns så många andra länder i världen som har det riktigt dåligt – och det utan att lägga alla statliga pengar på militären och slösa bort dom på interna krig och terrorhandlingar.

Sedan har vi den vice premiärministern(tillika inrikesminister) i Israel: hans hustru Judy Mozes skrev nedanstående rasistiska tweet igår. Av vilket helt har förbigåtts i svensk media (jag har då missat det i alla fall), något jag undrar skulle ha förbigåtts ifall tweetaren varit gift med nån ifrån vilken annan regering som helst i världen? Denne Judy Mozes tog dock bort tweeten efter att resten av omvärlden hade protesterat mot hennes rasistiska kommentar. Hon bad om ursäkt, gubevars! Den lät såhär: “I apologize, that was a stupid joke somebody told me.”….den ursäkten kom rakt från hjärtat, det hör man ju tydligt :/

jm

 

 1. #1 av Salam på 16 juli, 2015 - 11:53

  Hej Marie.
  Har en fråga och jag visste inte var jag skulle leta efter svar, så jag ställer den här.

  Frågan handlar om titeln Sayyid, är det verkligen bara ättlingar av profeten Muhammed (S) som kan få den titeln?
  Det står så på Wikipedia, men är t.ex Sayyid Nasrallah ättling till profeten?
  Är alla ”vanliga” Sayyid som man kan gifta sig hos osv också ättlingar till profeten?

  • #2 av Marie på 16 juli, 2015 - 13:33

   Hej Salam,
   Ja det är endast ättlingar i rakt nedstigande led till Profeten som får heta Sayyid. Det är en titel som en erkänd och aktad benämning på de som är ättlingar till profeten Muhammed. Titeln kan endast gå i arv från far till son. Detta i förening med titelns inneboende religiösa kraft har medfört att det historiskt funnits en strikt reglering och registrering av alla som varit berättigade att bära titeln Sayyid vilket innebär att en äkta Sayyid i varje fall kan spåra sin stamtavla tillbaka till 600-talet e.Kr.

   Och Sayyid Nasrallah är, precis som du säger, ättling till Profeten. Det finns många Sayyid i världen, och de bor i världens alla hörn idag.

   Den ‘sayyid’ du pratar om som ibland är vigselförrättare, det är en Imam du menar? Om han kallas för Sayyid, då är det antingen för att man kallar honom ”Herre”, eller så är det faktiskt så att han ÄR Sayyid, dvs ättling till Profeten(a). Du får kolla upp varför de kallar honom för det.
   De som du pratar om som man kan

   • #3 av Salam på 16 juli, 2015 - 23:48

    Nej, inte imam. Imam används främst hos sunnimuslimer, då betydelsen för oss inte är samma.
    Så det är inte imam jag syftade på.

    Men tack för svar, då förstår jag.
    Blev bara förvirrad, vissa kanske blandar ihop sheikh med sayyid. Han kanske var en vanlig sheikh (eller en riktig sayyid).
    Tack igen. ❤

   • #4 av Marie på 17 juli, 2015 - 22:13

    Ja, jag sa fel, jag menade sheikh. Jag har märkt att många kallar sheikher som är sayyid, för just ”sayyid” istället för sheikh, och det är många som blir förvirrade sen när de hör en ‘vanlig’ man kallas för t.ex Sayyid Baqir eller dylikt. För då tror en del att den personen också är sheikh även om han inte är det. 🙂

 2. #5 av Mr ullmer på 14 maj, 2017 - 16:24

  Ok att man inte ska ge ett öre till judar, men samma förhållande bör väl alla förnuftiga människor ha till de vantroende musselmanerna

 1. USA:s miljardbidrag till Israel | SvenskaLedaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: