Den mest omtyckta

 

 

Profeten Muhammed sa:

”Den mest omtyckta är den som undviker gräl, även om denne har rätt”

Mizan al-Hikma, vol.4, sid 2893

quarrel

 1. #1 av Mirre på 14 juni, 2014 - 09:54

  Salam Alaykom, mammaMarie, jag hade totalt glömt att jag brukar fråga dig om saker o ting, o vet att du svarat, för nu är det en fråga jag ställt till så många men ingen svarar, förstår inte varför:
  Islam är den enda sanna, riktiga religion men varför finns alla andra religioner, varför fanns inte islam redan från världens början? Tacksam för svar

  • #2 av Marie på 17 juni, 2014 - 11:46

   Hej Mirre,

   Det var länge sen :). Kul att höra från dig igen.

   Det är samma Gud som alla religioner talar om. Som alla vänder sig till. Guds religion har alltid varit densamma. Det är människorna som har ändrat på dess innehåll. Amsagor har vävts in i religiösa texter till den grad att man tillskrivit profeter fruktansvärda synder, som i religionen själv(som de ska representera) är haram. Sånt borde vara tecken för folk att det inte längre är den sanna religionen. Men tyvärr är vi människor ofta blinda både med ögon, öron och hjärtat.

   Om du tänker lite ‘utanför ramarna’ så att säga: vad anser du att Guds religion skulle heta? Borde den vara uppkallad efter en person, ett fenomen, en stad….eller vad? Jesus följde ju inte kristendomen, alltså kan man inte säga att Jesus var kristen. Och inte heller Abraham, Moses eller Adam var kristna? Ingen av dom var jude heller, förutom då Jesus, som folk anser tillhörde den judiska religionen. Namnet ‘judendomen’ härstammar från Juda, som är namnet på en av de tolv judiska stammarna. Under 700-talet blev Juda stam den ledande och så småningom kallades hela folket för Judar. Är det troligt att Gud menade att hans religion ska heta judendomen eller kristendomen?

   Jag anser själv att just ”islam” är det mest självklara, om man anser att religion inte ska kretsa kring en persona. Namnet islam betyder fred och frid, men även underkastelse eller underordnande. Och det är ju just det som Guds religion handlar om: att man ska uppnå frid genom att underordna sig Guds lagar( och därmed även naturens lagar). Om jordens befolkning gjorde det skulle det finnas harmoni på jorden.

   Vi som följer islam heter muslimer, dvs vi HETER att vi ‘underkastar oss Guds vilja’. Vi heter inte ‘Muhammedaner’, som en del kallar oss för, vår religion är ingen personkult, till skillnad från vad alla andra religioner har blivit. Vi har ytterst få ritualer, och de vi har är sådant som sker mellan personen och Gud: det vill säga bönen.

   Kanske nedan länkar kan ge dig mer information?:

   https://mammamaries.wordpress.com/category/att-kanna-gud/page/2/

   Nedan kan du läsa mer om historien om profeterna, och att deras plikter och bedrifter alltid varit desamma.

   https://mammamaries.wordpress.com/category/profeternas-plikter-och-bedrifter/

   Profeten Muhammed(s) kom alltså inte med en nyuppfunnen religion, han kom med samma religion som profeterna före honom – han kom(liksom alla andra profeter) för att påminna folket om Gud, i en tid när folket i princip helt glömt bort Gud och alla moraliska värderingar.

   Jag hoppas att du förstår vad jag menar? Du får annars ställa följdfrågor, som jag besvarar efter mån av tid. Men jag svarar alltid, som du vet:)

   • #3 av Mirre på 18 juni, 2014 - 14:08

    Tack för att du alltid finns där och svarar när jag känner mig vilse, hehe du är bäst, må Allah belöna dig MammaMarie för allt du gör, för att du lär ut, inshallah

   • #4 av Marie på 18 juni, 2014 - 15:11

    Naaw, tack vad gullig du är. Min förhoppning är ju att du lär någon annan sånt som du lär dig av andra 🙂

 2. #5 av S på 14 juni, 2014 - 20:14

  Hej! Jag har en fråga. Ramadan börjar ju snart. Och jag ska resa 24 juli och kommer tillbaka 4 augusti. Ska på bröllop och så. så det kommer bli lite svårt att fasta där då. Kan jag avbryta fastan innan jag åker? Sedan fasta de dagarna jag har missat när jag kommer hem igen?

 3. #7 av L på 18 juni, 2014 - 11:12

  1.Vad säger koranen om transsexualism?
  2. Är det sant att man enligt koranen måste älska sin mamma, oavsett vad? även om mamman inte alls bryr sig om sina barn?

  • #8 av Marie på 18 juni, 2014 - 15:25

   Jag vet inte riktigt exakt vad transsexualism är, men du kan läsa om könsbyte och islam här:

   https://mammamaries.wordpress.com/2010/05/26/konsbyte-och-islam/

   När det gäller att älska sin mamma(eller pappa med för den delen): det finns ju de som har ett rätt så komplicerat förhållande till sin mamma, men oavsett hur förhållandet ser ut så MÅSTE du inte älska dina föräldrar – det kan ju ingen tvinga en till. Däremot så måste man behandla sina föräldrar respektfullt. Alltid. Även om de inte tror på Gud, och även om de ber dig att avstå att praktisera ens religion.I sådana fall ska man vara vänlig, men bestämd.

   Om förhållandet är väldigt infekterat så bör man kanske undvika alltför tätt umgänge, så att man orkar att behålla en respektfull hållning de gånger man ses, eller pratas vid. I allmänhet så ska man göra det man kan, om mamman ‘inte bryr sig om sina barn’ som du säger, och man tycker att det är en dålig sak. Då ska man ju själv inte vara en sån som inte bryr sig tillbaks. Man ska i alla lägen, gentemot alla människor uppträda på ett sätt som man själv vill bli mottagen och behandlad. Även om man inte själv får den behandlingen.

   Självklart ska man inte utsätta sig för förnedring, men man ska behålla sin värdighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: