#Motrasism

hjärtaJag tycker att det är så gulligt hur alla sluter upp emot rasismen överallt. När har något sånt hänt i vårt avlånga land förr? Inte då under min livstid har jag sett så många samlas för ett och samma mål. Jag tror nästan att jag måste skicka ett tackkort till Sverigedemokraterna för det, för utan dom hade inte svenska folket behövt sluta upp emot rasismen i så stor utsträckning. Det tror jag i alla fall, eftersom deras politik har liksom ‘legaliserat’ den rasistiska retoriken i Sverige, och nu börjar folk bli mer eller mindre ‘fed up’ med det hela.

Och vad värre är: media och tv-kanaler är så skraj för att säga något som kan vara positivt med denna uppslutning, och något negativt emot SD, deras politik och utspel. Igår var programmet Debatt på SVT1. Där diskuterades bland annat SD:s besök på olika inrättningar i Malmö, bland annat inom vård och brandkåren mm. De anställda har ju protesterat mycket emot det, och man vill hävda att det är ett hot emot demokratin. Jag vet inte om det är det, egentligen. Jag har själv haft den åsikten att det är galet att inte släppa in SD, och när man har dem i sin fålla så diskuterar man med dom, på ett sådant sätt att de får prata till punkt, och att de får stå tillsvars för sina åsikter. Något som aldrig händer i tv-debatter, eftersom alla kanaler är så oerhört rädd för att trampa Jimmi Åkesson på tårna. Han har blivit till nån slags glasfigur som ingen vågar ta i.

Jag fattar inte hur folk diskuterar ibland. Jomsfelt(SD) påstod i SVT Debatt att deras parti inte är rasistiskt och att de enbart följer demokratiska lagar och regler. Folk har ansett att SD har en historia utav att ha uttalat sig oerhört mycket för att alla inte har samma rättigheter i Sverige, ansåg att de inte följer de demokratiska kriterierna. Hur mycket man än diskuterar så hamnar hela debatten i ordklyveri till slut. Oftast i alla fall. Saken är ändå att SD, och deras ‘systerpartier’, använder sig utav de demokratiska reglerna för att uppnå odemokratiska mål.

Ingen ifrågasatte Jomsfeldts påstående om att de minsann är demokrater, att SD är demokratiskt, och att i Sverige har vi åsiktsfrihet och därför ska även DOM få vädra sina åsikter, och även få komma på arbetsplatsbesök. Han hade till och med fräckheten att påstå att Sverigedemokraterna är FÖR människors lika värde! Ingen frågade Jomsfeldt om de nu har den åsikten, varför tågade då Åkesson med hela SD:s anhang ut ur Storkyrkan när biskopen, vid öppnandet av riksmötet 2010(året när SD blev invalda) talade om just människors lika värde?! Detta skedde bara en kvart inpå andakten. De var extremt upprörda av detta. Men såna saker tog tyvärr ingen på SVTdebatten upp.

Att vårdpersonalen sen inte fick ha nålar(eller pins) där det stod ”Vårdpersonal mot rasism”, och de som hade på sig denna pin hotades med en varning utav sjukhusledningen, då anställda inte ska uttala sig politiskt. Så jag antar att ingen hade en på sig till slut. Vad jag undrar nu är:Har vi verkligen kommit till en punkt när det är en politisk ståndpunkt att vara emot rasism, och olika behandling av människor? Är man också kontroversiell om man, inför en våldtäktsman har på sig en nål som säger ”Vårdpersonal emot våldtäkter”, eller ”Skolpersonal emot pedofiler”…osv? Konsensus i Sverige är väl att rasism är förbjudet? Förkastligt? Precis som våldtäkt och andra vidrigheter?

Men nu trippar alla på tå för Jimmi Åkersson och hans maffia. De kräver att offentliga inrättningar ska hålla ordning på sin personal, så att de får komma dit och fotografera sig med dom, helt i demokratisk anda. Det är värre att SD:are är hotade, eller känner sig utsatta,  utav de som är motståndare mot rasismen.

Ingen tar upp frågan om varför inte SD ser till att hålla ordning på deras media-organ, Avpixlat, och varför demokrati inte råder på den, av Sverigedemokraterna skapade, sajten? Har man inte samma åsikt som dom så blir man portat och utslängd därifrån. Det spelar ingen roll hur trevlig man är, man blockas så snart man inte har samma åsikt. Ingen ifrågasätter varför SD, som parti, inte förbjuder hot, hån och personangrepp som dagligen återkommer på Avpixlat – allt ifrån deras medlemmar. Samtidigt kräver de (visserligen helt rätt) att vänstern ska förbjuda sina anhängare som hotar och våldför sig på folk. Dubbelmoralen står som spön i backen hos SD, men ingen håller dom ansvariga. Om de vid något tillfälle får en fråga, så inväntar ingen svar ifrån dom. De är bara nöjda att själva frågan tagits upp, men man håller inte sen truten och låter de få svara, sen ställer man följdfråga, de svarar, följdfråga …osv….har inte hänt än. Kommer absolut inte hända heller, eftersom till och med SVT är skiträdd för SD och Jimmi Åkesson.

 Men, som sagt, jättegulliga inlägg om rasism och stödet för brandmännen i Malmö som skrev ett öppet brev till SD. Gå in och gilla deras facebooksida HÄR! Där kan man följa alla individer, föreningar och företag som hjärtar Brandmännen mot Rasism!

bmrLäs även:

Skåne mot rasism

10 000 demonstrerade mot rasism

#motrasism

Ett ytterst litet urval av nätkärlek mot rasism 🙂

mmr

mot racism 

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: