Arkitsk Malmökyla

 

arctic-coldDet är helt otroligt så kallt det är ute! Denna vinter har ju varit så vansinnigt varm och blid att man har vaggats in i nån slags ‘sommar’känsla. Dvs man har inte brytt sig särskilt om man haft vantar med sig, inga extra underkläder, det är nästan så att man fått ta av sig lite ibland när man varit ute ett tag för att det blivit för varmt – den där koftan man haft på sig har ibland varit too much.

I måndags när jag var på väg hem från jobbet tog det en stund innan bussen kom. Medan jag väntade började undra om jag var på väg att bli sjuk eller överkänslig i huden: jag frös något så kopiöst! Jag hade inga vantar, men det är ju normalt ingen fara, om det behövs sticker jag bara in händerna i kappfickorna så blir det bra på en gång. Men icke den dagen!

Jag tror jag stod en kvart och väntade på bussen och det blev kallare och kallare, tillslut kändes inte mina tår av heller, likadant med mina underben. Ryggen var djupfryst. Det var som om kylan hade sugkoppar som sugit sig fast i huden och sög ut allt liv och värme i den. Och när den var klar med det så satt den kvar där och molade på, för tillslut kände jag att till och med benpiporna var stelfrusna ända in i märgen! Det var fruktansvärt!! Det blåste inte ens, så jag kunde inte fatta varför det var så vansinnigt iskallt.

Jag undrade varför ingen hade gjort större affär utav att det skulle bli -25 grader idag?! Det blir ju kaos i denna region av landet, om det finns hot om lite snöflingor på marken – då brukar de ju varna överallt om ”Snökaos på väg!!” och liknande. Men jag har inte hört några varningar om ”Arktiskt kyla på väg!” i några blaskor…eller har jag missat det helt? Det värsta är att denna iskyla fortgår ännu. Idag gick jag ut en liten vända, den här gången blåste det dock lite grann. Jag lovar, när det blåste framifrån så gick det inte andas för att det gjorde ont i lungorna, det var inte för att det blåste så mycket att man fick kippa efter andan, nej då det var IS man andades!

Jag kan inte minnas att det känts så här kallt ute sedan jag bodde i Norrland, på den tiden det fanns riktig vinter där, inte som NU när de bara har kring minus 15 grader som kallast. När jag var ung då var det -20 grader mest hela vintern, och vi tonåringar gick utan mössa och vantar…för man skulle ju vara tuff och cool. Mössorna åkte på först när kvicksilvret började krypa närmare -25 och upp till -30 grader. Ren idioti, men unga är alltid dumma, tyvärr får dom inte reda på det förrän efteråt :(.

Det som förbluffar mig är dock att det inte alls var -25 grader ute i måndags. Inte under hela veckan heller. Det är istället chockartade -6 grader!! Vissa dagar har siffrorna visat på -4 grader, men det har känts precis lika kallt som dagar de påstått att det varit -6 grader…mig lurar de inte. Hur i helsike kan det vara möjligt att det är minus sex grader och det känns så här fruktansvärt horribelt kallt?!! Jag har inte sett på en äkta termometer att det är -6 grader, utan det är tv-meteorologerna som påstår sådant, ja jag har till och med en app som säger detsamma, men dessa appar är förstås i maskopi med vädergubbarna i dessa grannlaga lögner. Tro dom inte Malmöbor, jag vet: om det inte är -25 grader, så är det garanterat -30 grader, inte mindre. Så klä er därefter!

brrrr

Annonser
 1. #1 av N på 26 januari, 2014 - 14:49

  😀 Här uppe har vi haft -32 – -35 ett par veckor nu. I dag visar termometern -13..rena rama sommaren!!!!!!!!!

  • #2 av Marie på 26 januari, 2014 - 14:51

   Ojoj, då har vi ungefär lika kallt då ;). Vart är ”här uppe?” Låter som i Norrland?

   • #3 av N på 27 januari, 2014 - 15:54

    Ja, uppe i Norrland 🙂

 2. #4 av Azadeh på 26 januari, 2014 - 20:46

  Syster Marie salam!

  Det här är en amerikansk man som blivit shia muslim. Ju längre in i videon desto bättre blir det… Tänkte dela med dig.

  Kramar

 3. #5 av Azadeh på 26 januari, 2014 - 20:50

  Hoppsan! Glömde ju länken!

  : )

 4. #6 av Fatima på 31 januari, 2014 - 22:49

  Hahaha i know the feeling. 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: