Historien om Imam Hussein 2 – Följeslagarna

Fortsättning på den detaljerade berättelsen om historien om Hussain, Profetens sonson. Från de tidiga händelserna i Medina som ledde till hans färd, och sedan fram till sin död i Karbala år 680 e.Kr.
Dokumentären är baserad på boken ”Maqtal Hossein” av Abd al-Razzaq al-Muqarram

Annonser
 1. #1 av Ali på 8 november, 2013 - 23:25

  Imam Hussein (as) är inte bara för Shiamuslimer utan för alla sekter inom islam, Judar, Kristna och icke-troende. Han stod emot orättvisan och bevisade att även om det är en minoritet emot majoritet så är minoriteten också att räkna med. Han visade ingen rädsla och gav sina söners, bröders, systrars blod för att rädda hans morfars (saww) religion. Som vår profet (saww) sa – ”Hussein är från mig, och jag är från Hussein, den som inte älskar Hussein, älskar inte Allah.”

  Det roliga är att hur alla icke-muslimer älskar Imam Husseins historia, medan Wahabister/Salafister bryr sig inte ett skvatt om Profetens (saww) son. De som påstår att de ”äslkar profeten och följer hans sunnah”.

 2. #2 av zulqarnain på 9 november, 2013 - 22:51

  @Ali
  jag är från Iran och jag vet att många iranska kommunister som inte tror på Gud anser att Imam Hussein är tidernas största revolutionär, Che Guevara betyder inte så mycket för de eftersom de har Imam Hussein och under muharam är icke troende och kristna alla andra imam Husseins soldater.
  För några år sen pratade jag med en person som hade slagits under Iran och Irak kriget på olika fronter och jag frågade han var det verkligen så att ni trodde på slagordet Ya Hussein, han sa att under kriget var alla soldater Imam husseins soldater för den som var troende och den som var icke troende kunde med lätthet se likheten mellan Yazid och Saddam och deras arme med vårt arme och deras vilja och kriga och vår vilja och slåss så även den som som var icke troende fickdet mod han behöve när det svek honom med att säga Ya Hussein

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: