Pappa med 1,5 årig son angreps brutalt i Malmö

Så fruktansvärd händelse! Jag blev alldeles tårögd när jag läste det. Hatet emot såna som är ”annars och nalta eljest” i det här landet verkar eskalera mer och mer. Och syns det att man är från ett annat land, då räcker det för att stämplas som ”nalta annars och eljest”  De som gjorde det här är garanterat såna som sitter på sajter som Avpixlat och blir hjärntvättade till att dylika aktioner är helt i sin ordning:

brobrakw

En pappa misshandlades svårt av uppemot tio personer som försökte kasta ner honom från bro ner i biltrafiken. Även mannens 1,5-årige son slängdes i marken, enligt en polisanmälan.

Polisen ser händelsen som ett hatbrott.

Den 32-åriga pappan och hans 1,5-åriga son promenerade genom Malmö vid 19-tiden i söndags kväll när de angreps. Pappan och sonen kom gående över bron Mellanbäcksgången mötte de ett sällskap med en man och tre kvinnor.

– En i gruppen går fram till pojken som i sin hand har en pinne med ett hjul på och sparkar undan den, säger Thomas Bull som är chef för Malmöpolisens hatbrottsgrupp.

Hotade att döda sonen

När pappan ifrågasatte den okända mannens beteende tar mannen tag i pojkens huvud och slänger honom till marken medan hela sällskapet ger sig på pappans hudfärg och etnicitet. Sedan började slagen.

– Samtidigt hotade han att döda pojken, säger Thomas Bull.

Under tiden som pappan fick ta emot flera slag kom runt tio personer springande till platsen – även de började slå och sparka pappan som föll till marken.

– När han faller till marken lyfter de upp honom och försöker slänga ner honom från broräcket, säger Thomas Bull.

Slängdes från bron

Fem meter nedanför bron väntar asfalt och förbipasserande bilar och bussar. Pappan klamrar sig fast i bara händerna, hängandes från räcket. Männen fortsätter slå på pappans händer, till slut lyckas han dra sig upp till bron igen – då får han en cykel slängd på sig.

– Detta görs med en otroligt stor likgiltighet, säger Thomas Bull.

Misshandeln slutar först när polisens sirener hörs och sällskapet springer från platsen. Kvar ligger pappan blodig, med sönderslagna tänder, spräckt läpp och ögonbryn och sår över armar och ben. Bredvid står hans skrikande 1,5-åriga son som en förbipasserande tagit hand om.

DNA och ögonvittnen

Sedan måndag morgon utreder Malmöpolisens hatbrottsgrupp fallet, samtidigt som polisens enhet för grova brott arbetar för att identifiera gärningsmännen.

Än så länge har ingen gripits.

– Rubriceringen är nu grov misshandel. men den kan mycket väl ändras på vägen här. Tittar man på likgiltigheten kan det landa på synnerligen grov misshandel eller mordförsök, säger Thomas Bull som avslöjar att polisen troligtvis säkrat både ögonvittnen och DNA-spår.

Nu arbetar tio polisen med fallet.

AFTONBLADET

 1. #1 av privat på 9 september, 2013 - 16:02

  så pass många som 10 personer tänkte döda pappan! Gud vad hemskt!

  • #2 av Marie på 9 september, 2013 - 16:07

   Ja visst är det hemskt! Inte ens i krig anfaller så många soldater en och samma person.

 2. #3 av muslimah på 10 september, 2013 - 06:05

  Så fruktansvärt hemskt. ..
  Läste att de fanns ett liknande fall o usa, där övrr 10per. Misshandlade en pappa som har 6 barn till döds pga av att de fick hatbrott.
  Inshallah ya rab hjälper dessa sjuka människor och vägleder de!!
  Amiin

 3. #4 av pssyk på 10 september, 2013 - 06:55

  Inga traditionella avpixlat rasister som gjort det där.

  • #6 av Marie på 10 september, 2013 - 14:28

   Jag håller med; rasismen ska bekämpas oavsett varifrån den kommer. Det gäller bara för folk att erkänna/inse att det handlar om just rasism, och inget annat. Annars händer inget.

 4. #7 av Yasmin på 10 september, 2013 - 12:45

  Hej!
  Jag har en fråga..om man är sjuk.. Ont i halsen, hosta och snuvig.. Hur gör man då när man ska be?

  • #8 av Marie på 10 september, 2013 - 14:27

   Vad menar du? Hindrar det att be? Om man är mycket, mycket sjuk med feber mm, och det är svårt med att ställa sig upp och sätta sig ned på golvet och sedan böja sitt huvud ned till marken så kan man sitta vid ett bord(på en stol) och göra sedjoud på bordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: