Skottpengar på obemannade drönare

dronare

Det är inte bara i Afghanistan, Irak och andra, av USA ockuperade, länder som är trötta på USA och deras drönare.

Nej övervakningssamhället faller inte alla i smaken. I en liten stad i amerikanska västern planeras nu drastiska åtgärder: Skottpengar på obemannade drönare.

Myndigheterna bevakar oss hela tiden. Via telefon, på internet och med hjälp av övervakningskameror. I USA har obemannade drönare försedda med kameror också blivit en allt vanligare syn. Flygmaskinerna används både av myndigheterna och för kommersiellt bruk. Men nu har en del tröttnat. I den lilla staden Deer Trail i Colorado planeras nu drastiska åtgärder för att få stopp på övervakningen.

100 dollar för stjärtfena

Staden har fått in ett förslag att erbjuda skottpengar för varje obemannad drönare som skjuts ner. Varje stjärtfena som lämnas in ska ge 100 dollar i ersättning.– Vi vill inte förvandlas till ett övervakningssamhälle, säger arméveteranen Phillip Steel som ligger bakom förslaget, enligt Sky News. Förslaget har hittills bara fått positiva reaktioner.– Jag kommer att rösta för. Publiciteten kan gynna staden, säger förtroendemannen Dorothy Pisel.

Fritt fram att skjuta

För att få skjuta ner drönarna krävs först ett jakttillstånd. Men sen är det fritt fram att skjuta drönare som flyger upp till 300 meter över mark. Bemannade farkoster får förstås inte skjutas ner. Phillip Steel medger att att idén är symbolisk. Samtidigt hoppas han att förslaget, om det röstas igenom, leder till att folk drar sig från att använda sina drönare i det lilla samhället.– Om du inte vill att din drönare ska skjutas ner, flyg den inte inne i stan, säger han.

Källa: aftonbladet.se

Annonser
  1. #1 av Mirre på 20 juli, 2013 - 13:15

    MammaMarie, jag har skrivit till din mail, och hoppas att du kanske kan svara, när tiden finns. Vore tacksam.

  2. #3 av Mirre på 20 juli, 2013 - 14:11

    Skickade den igen, och det var till din rätt mail adress, annars kolla i skräppost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: