Tasbeeh -t- Zahra

Imam Jafar Sadiq sa om det höga värdet utav Tasbieh-t-Zahra i Imamernas ögon:

”Att reciterar Tasbieh -t- Zahra varje dag, efter varje bönen, är omtyckt av mig mer än att recitera ettusen rakats av mustahab-böner” (Al-Kafi, Kitabus Salaat)

Tasbieh-t-Zahra är, med eftertryck, en rekommenderad dyrkan i den islamiska Shariat. Den har en enorm betydelse enligt Imamerna. Det är en enkel, mycket kort, men ändå mycket kraftfull handling av dyrkan från en prestationsaspekt: dess effekt, belöning och meriter är rikliga. Detta kan mätas från det faktum att när Profeten ville ge denna handling av dyrkan till sin dotter Fatima -t- Zahra, förklarade han:

‘”O Fatima, jag har gett dig något som är mer överlägset, (i att hjälpa dig i din vardag) än en tjänarinna.” (Aasaar o Asraare Tasbeehe Zahra , sid. 7)

I detta sammanhang upplyser Imam Muhammad Baqir: ”Gud dyrkas inte på något mer meriterande sätt än genom Tasbieh-t-Zahra. Hade det funnits någon dyrkan överlägsen den skulle Profeten med säkerhet ha gett den till sin dotter Fatima-t-Zahra.’ (Wasaaelush Shia , Vol 4 sid. 1024)

Imam Jafar Sadiq sa:

”Att recitera denna tasbieh resulterar i förlåtelse av många synder.”

Imam Mohammad Baqir sa:

”En som läser Tasbieh-t-Zahra, och sedan söker förlåtelse från Gud, kommer att bli förlåten.” (Wasaaelush Shia Vol 4, Pg. 1023)

Det resulterar också i att köra bort Shaytan och att tillfredsställa Gud, enligt en tradition ifrån Imam Mohammad Baqir som sa: ”Att recitera Tasbieh-t-Zahra driver bort Shaytan och resulterar i Guds förnöjsamhet med dig. (Wasaaelush Shia Vol 4, sid. 1023)

En av de behagfulla effekterna av regelbunden recitation av Tasbieh-t-Zahra är att den befriar den bedjande ifrån motgångar och svårigheter i denna värld, liksom i nästa. Därför bör man inte ignorera dess fördelar och effekter, och man bör inte slarva och vara lat när man reciterar den.

I detta sammanhang sa Imam Jafar Sadiq till en av sina kompanjoner:

”Håll fast vid Tasbieh-t-Zahra och vara regelbunden med dess recitation, för säkerligen en som är ståndaktig, och håller fast vid den, kommer inte att stöta på motgångar” (Al-Kafi, Kitabus Salaat, Sid. 343)

Hur man reciterar Tasbieh-t-Zahra:

Efter varje avslutad bön läser man ”Allaho Akbar” 34 gånger, ”Alhamdulillah” 33 gånger och ”Subhanallah” 33 gånger. (Beharul Anwaar Vol 85, sid. 334)

Denna recitation tar endast en eller annan minut. Är du mycket upptagen i livet, och känner att du inte har tid att be mustahab-böner så som du önskar att du kunde, så glöm inte Tasbieh-t-Zahra efter varje bön. Det är, minst sagt, en enkel väg att få välsignelser motsvarande tusen böner! Varför ska man avstå från det?

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: