Historien om Adam och Eva – del 6

a&e

LIVET OCH ARBETET

Livet på jorden var inte lika enkelt som i Paradiset. Jorden var en planet som snurrade sig genom rymden. Årstiderna följde på varandra och vintern var mycket kall och snön föll tungt och täckte berg och slätter och förvandlade träden till torra pinnar.

Sedan kom våren, då jorden förvandlades till grönska och började blomma och ge frukt. Adam mindes livet i Paradiset och grät. Han längtade efter Paradiset och det goda livet där. Men nu skulle de leva på jorden, så Adam och Eva valde en vacker plats på jorden som deras hem. Vilda plantor och träd av olika former och frukter växte i området.

Paradisets dagar var alltså slut. Där hade varken funnits kyla eller hetta, varken hunger eller trötthet. Nu var Adam och Eva tvungna att arbeta hårt för allt som de ville ha och behövde. De måste förbereda sig för den kommande vintern med dess kalla vindar och snö, så de fick bo i en grotta under tiden som de byggde sig en hydda utav trä. Adam arbetade sig trött och svettig. För att undvika döden var de tvungna att så frön, skörda, mala, knåda och baka för att få lite bröd att äta. Det var alltså stor skillnad från Paradiset, där de bara hade behövt önska sig vad det ville ha, så kom det till dom. De minns sina lyckliga dagar i Paradiset och längtade tillbaka dit, för att vara närmare Gud, som skapat dem.

Men så kom de ihåg sin synd och grät och bad Gud om förlåtelse och spenderade sina dagar med att arbeta, att dyrka Gud och att tänka på deras barns framtid. Dagarna gick. Eva födde tvillingar, en pojke och en flicka. Efter ett år väntade hon än en gång tvillingar, som också blev en pojke och en flicka. Nu bestod världens befolkning av sex personer.

Adam och Eva var mycket lyckliga över sina barn, som växte för var dag som gick. Pojkarna, Abel och Kain, följde alltid med sin pappa för att lära sig allt de kunde lära sig från honom. De fick lära sig hur man brukar jorden och hur man vallar boskapen. Abel fick ta hand om boskapen och Kain fick bruka jorden.

Deras flickor, Iqlima och Loza, hjälpte sin mamma Eva med arbetet hemmavid; så som matlagning, att skydda matvaror så de inte blev dåliga, att städa och väva och mycket mer. Livet krävde arbete och ständiga ansträngningar. Dagarna gick och åren passerade.

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: