Historien om Adam och Eva – del 1

a&e

Gud skapade universum för flera miljoner år sedan. Han skapade stjärnor, planeter och de sju himlarna. Så skapade han änglar ifrån ljus och jinnerna skapade han från eld. Sen skapade han jorden.

I början såg jorden inte ut som den gör idag. Den var i princip helt täckt av vatten. Vågorna var våldsamma och vinden blåste hårt. Vulkaner stod i lågor, stora meteorer attackerade jordytan. Inget liv fanns på jorden, varken på land eller i havet. Men så, för några miljoner år sedan, började enkla plantor dyka upp på land. Sedan började livet gradvis utvecklas på jorden. Djur, så som amöbor, dinosaurier och reptiler dök upp på jorden. Från tid till annan täcktes jorden med is, så växter och djur växelvis dog ut, men nya dök upp.

För länge sedan var jorden instabil på grund av vulkaner, jordbävningar, hårda vindar och våldsamma vågor. Isen hade ännu inte smält bort. Vid den tidpunkten samlade Gud jord ifrån jordens höga berg och ifrån jordens slätter, saltmarker och bördiga marker. Han blandade sedan jorden med vatten, till en lera med fasta molekyler. Från den leran formade Gud sedan en människoskepnad, med ett huvud, två ögon, en tunga, läppar, en näsa, två öron, ett hjärta, två händer och två ben osv.

Vattnet från leran ångade sakta bort och lerfiguren blev till hård sten. Vinden visslade genom människostatyn. Gud placerade Skapelsen vid paradisets port och låg på detta sätt, ”sovande” under en lång, lång tid. Ingen vet hur länge, bara Gud vet.

Adams huvud och panna skapades från marken vid Kaba, bröst och rygg från Jerusalems land, hans lår från marken i Jemen, fötterna från Egyptens och Hijaz jord, hans högra hand från de östra delarna av jorden och hans vänstra hand från de västra delarna. Gud satte honom vid himlens portar. När en grupp änglar gick förbi blev de förvånade och fascinerades av hans skönhet och kroppshållning. Änglarna hade aldrig sett något liknande, eller något som ens liknade den skönhet som Adam bar på.

När Satan passerade förbi Adam såg han änglarnas beundran. Han frågade skapelsen: ”Vad är syftet att du skapades?”, så knackade Satan på Adam och insåg att den var ihålig. Då trädde Satan in genom Adams mun och kom ut på andra sidan. Då sa Satan till änglarna: ”Detta är en ihålig varelse som inte kan stå, den kan inte ens behålla sin integritet.”

Satan satt på Adams midja och frågade änglarna: ”Tänk om detta är något mer upphöjt än er, vad gör ni då?”

Änglarna svarade:”Vi kommer att lyda vår Herre.”

Då sa Satan för sig själv: ”Vid Allah! Om detta är något mer aktningsvärt än mig, kommer jag att protestera och motsätta mig det. Men om jag är mer upphöjd än han – då ska jag förstöra den.”

JORDEN
 
Under den långa tiden som människostatyn låg där började de våldsamma vågorna på havet, stormarna, jetvindarna och jordbävningarna att lugna ned sig. Många vulkaner dog ut, djungler växte sig kompakta och jorden fylldes av djur och fåglar. Färskt vatten flödade ut ur källor och floderna flöt vackert. De goda vindarna bar molnen till de torra öknarna och de fyra årstiderna tog vid. Jorden grönskade och allt växte till sig och blev fascinerande vackert.
 
Jorden snurrade, och skapade dag och natt på jorden. Fåglarna och djuren vaknade i gryningen och började söka efter mat. Hjortar sprang omkring i djungler och skogar. Stenbockar sprang omkring vid bergssluttningarna och fjärilar flög omkring och letade nektar. Vilda djur strövade omkring i djungler och på stäpper. Allt på jorden växte och reproducerade sig så att jorden fylldes med liv och skönhet. Träden bar frukt och får och getter sprang in i grottor för att fly från de vilda djuren. Allt på jorden följde Guds lagar.

Annonser
 1. #1 av Mirre på 14 mars, 2013 - 20:02

  Jag bara älskar dig!!!!! Du är en bra skrivare, och må Allah belöna dig för det du lär ut, du inspirerar en!!!

 2. #2 av Svarten på 14 mars, 2013 - 20:18

  Ursäkta. Jag kunde inte låta bli 🙂 http://goo.gl/vHCu3

 3. #3 av malin på 15 mars, 2013 - 13:56

  Ska läsa denna för sonen:) Även maken som behöver uppdatera sig lite mera:)

 4. #4 av sarah på 18 mars, 2013 - 19:48

  ååååh tack så mycket kära marie, jag har alltid undrat och nu vet jag taaack tusen gånger tack, må allah belöna dig med gott, men ja har en fråga är det här tagen från koranen? och det var väll inget med sunna eller sia att göra?

  • #5 av Marie på 18 mars, 2013 - 20:24

   Det har inget med sunni/shia att göra. Det är historien om dom, utan referenser till hadither eller koranen. Jag har försökt skriva ned det som en flytande historia efter att ha läst och tagit reda på hur det gick till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: