Mörk materia


Forskarna har studerat universum med sina stjärnor, stoft, galaxer och rök, och de har funnit att galaxernas rörelser inte står i proportion till dess massa och dragningskraft. Därför antar man att det finns en mörk, eller dold, materia som man kallar för Mörk Materia. Forskning av Mörk Materia började för ungefär ett kvartssekel sedan, och pågår fortfarande.

Forskare upptäcker dagligen nya fakta om den mörka materien och dess natur. Den viktigaste bland dessa upptäckter är att den fördelas i universum till mer än 96%, vilket är en mycket hög andel.

Detta får oss att förstå att den materia vi inte kan se är betydligt mer än den materia som vi kan se, detta konstateras också i den heliga Koranen som en gudomlig ed:

VID allt det som ni kan urskilja, och vid det som ni inte kan urskilja! Förvisso är detta ett ädelt Sändebuds ord, inte ord av en poet – få är de ting ni tror på! – inte heller ord av en spåman – få är de ting ni ägnar eftertanke åt! [Detta är] en uppenbarelse från världarnas Herre!” [69:38-43]

Denna vers i Koranen är en dold signal för närvaron av något som vi inte kan uppfatta med synen och upptäckten av den mörka materien är ett bevis för sanningshalten bakom den Gudomliga eden.

Ett foto taget av rymdteleskopet Hubble av en jättering av den mörka materian. Den är 5 miljarder år bortifrån oss och dess diameter är 2,6 miljoner ljusår.

Denna ‘mörka materia’ kan betraktas som ”himlen” som Gud berättar om i den heliga Koranen. Det kan kanske kännas förvirrade för några: hur kan denna ‘himmel’ vara osynlig medan Gud säger i den heliga Koranen: ”Ser de inte över sig himlen som Vi har byggt och utsmyckat, och där inte den minsta reva kan upptäckas?” [50:6]

Detta är uppenbart en gudomlig order till oss att titta på himlen, men hur ska vi kunna titta på något som är osynligt?

Som svar på detta kan sägas att om vi granskar de verser som talar om ‘himlen’, kommer vi att finna att de antingen talar om struktur som ”hur vi har konstruerat det” eller innehållet i dessa himlar: ”Säg: Begrunda allt det som himlarna och jorden rymmer! – Men vilken nytta har människor, som inte vill tro, av budskap och varningar?” [10:101] ….Alltså är detta en inbjudan, till människan, att titta närmare på himlen som innehåller stjärnor, planeter, etc.

Idén om att ‘himlen’ (i Koranen) handlar om den mörka materian är en logisk idé eftersom: om vi ​​tittar upp i skyn, på himmelen, under nattetid, så kommer vi att se stjärnorna, men vi kommer inte att kunna se himlens övriga materia, och om vi tittar upp under dagtid kommer vi att se atmosfärens reflekterande strålar. Därför ser vi inte himlens verkliga materia, men vi ser innehållet i Himlen.

Ref: mailonline

Hubblesite

 1. #1 av Anonym på 28 mars, 2013 - 15:18

  Hej, vad bra och inspirerande blogg du har.
  Jag undrar om du vet vart man kan köpa qoran böcker på svenska, här i malmö?
  Tack!

  • #2 av Marie på 28 mars, 2013 - 17:47

   Tack för det! Koranen kan du köpa på nästan alla bokhandlar tror jag. Jag har då sett den på Akademibokhandeln och Bokia. Så de bör finnas där. Annars kan man alltid beställa den hos dom, om dom inte har den inne, eller på nätet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: