Sjuk

ill

.

Ojojoj, jag har varit sååå sjuk sedan igår. Det började för några dagar sedan, då jag känt mig öm i hjärtområdet: när man trycker på bröstkorgens vänstra sida så har jag känt en slags ömhet där. Jag kände det av en slump när jag satt i soffan och det kliade på bröstet, jag kliade mig och det kändes så konstigt. Så jag tryckte med fingrarna mot bröstkorgen och det var så ömt, tryckte på högra sidan också och där kändes allt normalt! Men jag tänkte att det väl kanske brukar vara så och sen glömde jag bort det. I onsdags började jag känna, när jag la mig ned i soffan en stund, att jag plötsligt blev oerhört yr, rummet snurrade lite och jag blev oerhört sömnig och ville bara sova. Sova under dagtid gör jag vanligen aldrig, oavsett hur trött jag är, för jag tycker att man förstör hela resten av dagen då. I torsdags märkte jag av den där otrevliga yrselkänslan även när jag satt ned, kände mig även lite illamående… men jag brydde mig inte om det så mycket då heller.

Under torsdagsnatten kände jag mig både yr och kände av liiite, lite illamående också. Men tack o lov somnade jag och så var jag omedveten om det. Så i fredags, då hade jag massor att göra. Jag städade och rensade huset och bar över en massa såndär ”rens” till en granne över gården som ville ha det, och det blev många turer över dit. Sen knäskurade jag golven i huset, riktigt riktigt noga: jag älskar att skura golven ordentligt. Så även om jag började känna konstiga stickningar i hjärtat och ett illamående komma över mig, så fortsatte jag mitt skurande av golv och dörrar.

Jag kände att jag behövde äta något, men hade förstås inte tid med det just då, så dottern fick springa iväg o köpa pizzor. Jag åt ett par slajsar av dessa, och fortsatte upprustningen av huset. Jag kände illamåendet tränga på, men jag håller mig stången – jag avskyr att kräkas men det var det enda min kropp ville, men jag har ju inte TID!! Så jag tänkte att jag håller spykaskaderna stången tills jag är klar, för när man väl har börjat, då är dagen förlorad. Det vet man ju. Och jag kräks hellre i ett rent hus, än i ett hus i kaos! Så det fixar vi först, och har vi tur – tänkte jag – så försvinner illamåendet.

Under tiden som jag städade, skurade och självklart möblerade om lite, så höll jag även på att ordna om middagen, som skulle bli en variant utav en såndär ”KFC”-kyckling – vad det nu heter på svenska. Den är SÅ god, med ris och även pommes och sallad vid sidan av. Men exaktamento när jag var klar med maten – då jädrar var det bara att acceptera faktum: jag måste kräkas… och sedan dess har jag mått illa så snart jag stått upprätt.

Ja, även sittandes o liggandes har jag mått dåligt. Jag fattar inte vad det kan vara som drabbat mig?! Det är absolut ingen matförgiftning, och ingen maginfluensa heller – magtrakten har varit helt problemfri, och det brukar den ju inte var i dylika situationer om man har ett magvirus. När jag kräks, så anstränger man sig ju en väldans massa, och när jag är klar med detta så har jag haft en surrande känsla i hjärttrakten.

Jag har inte kunnat dricka eller äta något under tiden, så fort jag ens sköljt munnen så har illamåendet eskalerat väldans efter det, så jag har undvikit det så långt som möjligt. På eftermiddagen idag så kokade jag en linssoppa ändå, för jag måste ju åtminstone försöka äta något, och det gick bra. Jag har, än så länge, behållit soppan. Än i detta nu så mår jag illa utav att sitta upp – men jag orkar inte ligga längre. Man börjar ju förstå hur liggsår uppkommer: jag är så LESS på att ligga ned, och till o med att sitta halvt om halvt i soffan. Även om jag snurrat runt på alla sidor, så gör det ont i kroppen på alla ”liggytor”…jag tycker så synd om folk som tvingas spendera hela sina dagar med att ligga ned, på grund av sjukdom, fruktansvärt alltså!

Men nu undrar jag vad jag kan ha drabbats utav?! Jag googlade precis symptomen och hittar ingenting som matchar. Eventuellt en lätt hjärtinfarkt, men jag är inte ens säker på det heller. Och vem orkar åka till akuten dessa dagar?! Jag ligger hellre i soffan och trillar mig runt, tills symptomen antingen går över eller blir värre – så det liksom löns att åka in. Det går ju inte komma in med såna diffusa förklaringar, då får man sitta där i 10-12 timmar, och jag anser mig ha fått mina beskärda väntetimmar på akuten bara genom barnen som varit sjuka då och då. Är det någon som känner till vad detta kan vara måntro?:

Symptom: Om man trycker på bröstkorgen vid hjärtat så känns det ömt, ungefär som om där ligger en inflammation precis under huden. Sedan har vi yrsel främst när man ligger ned, men även när man sitter och står. Då och då uppkommer en ”surrande” känsla i hjärtat, särskilt vid ansträngning. Denna känsla känns ibland ut i vänsterarmen också. Det är även obekvämt att ligga på ‘hjärtsidan”, dvs på vänster sida. Och framför allt: illamående och kräkningar! What can it be….anyone?

 1. #1 av Musa på 24 februari, 2013 - 00:24

  Salam syster Marie. Du borde absolut inte jobba och stressa utan istället träffa läkare. Symtomen låter som hjärtinfarkt kolla iaf upp det så fort som möjligt så att du iallafall kan utesluta det. Så gå och träffa läkaren imorgon. Hoppas ni blir frisk och det inte är något allvarligt.

 2. #2 av Musa på 24 februari, 2013 - 00:33

  Vill förresten inte skrämma dig men för säkerhetsskull ska man kolla upp dessa besvär snabbt speciellt om det är första gången.

 3. #3 av Eliaβ på 24 februari, 2013 - 00:37

  Hop for Salam

  Recmmenderar jätte, jätte mycket att Ni går till läkare, sjukhuset och berätta er känsla eller visa detta inlägg. Jag gillar inte att gissa på dåliga händelser, så snälla kör ett visit till läkare.

  Duas

 4. #4 av savaism på 24 februari, 2013 - 01:22

  Ring sjukvårdsupplysningen på 1177!!

 5. #5 av annokas på 24 februari, 2013 - 02:21

  Marie åk till läkaren bums. Det låter verkligen inte som att du mår bra. Det är väll bättre att gå till läkaren en gång för mycket än för lite eller hur?

  många kramar annokas ps inga men….;)

 6. #6 av Zahra på 24 februari, 2013 - 02:43

  Lästa snabbt genom inlägget, kan det vara kräk sjuka? magsjuka? Hoppas du blir bra i vilket fall som helst, Om det inte går över bör du uppsöka läkare för att vara på den säkra sidan. Kramar.

 7. #7 av vafa på 24 februari, 2013 - 13:14

  Hej Mammamarie!
  Vågar inte gissa för mycket såhär på rak arm då jag inte kan titta och känna efter med händer/stetoskopet själv men det låter lite som angina pectoris aka”kärlkramp” spec när du säger att du har ont i vänstra armen,tynger över ditt bröst och att du blir spyfärdig när du anstränger dig då symptomen blir värre när man gör det.
  att du blir yr beror på att ditt blodtryck ändras och även det kan vara ett tecken.
  var rädd om dig och så är det viktigt att du går till läkaren så fort du kan så dem får ta lite blodprover och ekg test om det nu skulle vara så sen kan det som du säger vara något helt annat vilket som är det bäst att kolla upp. hoppas det blir bättre snart! kram

 8. #8 av Marie på 24 februari, 2013 - 15:43

  Tack snälla för alla råd. Jag har ringd 1177: jag förstod att hon som tog emot mitt samtal satt och bockade av mina symptom i något system i datorn, och förmodligen klickade hon sedan ‘enter’, och hon fick fram svaret att jag förmodligen är allergisk mot något(vilket jag sa att jag inte är), eller så är det en biverkning utav en medicin jag tar (och har tagit i 10 år), alternativt så har jag drabbats av ett magvirus (fastän jag sa att jag inte har några som helst symptom i magen)….de verkar bli mer och mer värdelösa även på 1177, de brukar annars vara till god hjälp.

  Men jag tror jag ska gå till VC i morgon, om jag lyckas få en tid där förstås.

  • #9 av Erika på 25 februari, 2013 - 20:12

   Jag hoppas verkligen att du gått till en läkare och kollat upp dig! I annat fall så måste du genast göra det!!! Herregud, du kan ju inte bara gå runt och gissa och strunta i såna allvarliga symtom. Vad hade du rekommenderat mig att göra? Eller mamma? Just det! Du hade tjatat och gormat på oss och eventuellt ringt taxi/ambulans åt oss så du säkert skulle veta att vi åkte in, fast vi bor i olika delar av landet 🙂 Hoppas du pratat med en läkare och att det ”bara” var magen eller biverkningar. Var rädd om dig kära syster ♥ kram

   • #10 av Marie på 25 februari, 2013 - 22:00

    Hahaa,…är jag så fruktansvärt enerverande?! Är jag verkligen sån? Jag måste nog tagga ned lite i så fall :). Men du vet ju hur det är; det är lättare att ge råd till andra än till sig själv, så är det ju bara…

    Jodå, jag kravlade mig iväg till läkare idag: hon tog sänka, syresättning av blodet och nåt infektionsprov. Allt var bra! Men EKG visade att mitt hjärta slår alldeles för långsamt – 50 slag i minuten, normalnivå ska ligga mellan 60-80 sa läkaren. Jag undrade vad det kan bero på och hon sa: antingen infektion i kroppen(vilket jag ju inte har) eller pga någon medicin man äter som saktar ned hjärtat(vilket jag inte äter) eller så är man väldigt atletisk och har toppkondition(vilket jag genast tyckte lät som en mycket bra slutsats, och tänkte att ‘det måste ju vara orsaken. Men jag insåg rätt snabbt att vi måste prata om verkligheten nu och därmed föll även den teorin som en sten).

    Läkare idag kan ingenting verkar det som, inte på primärvården i alla fall. Man går till vårdcentralen med vetskapen om att man inte ska få några som helst svar på vilket problem man har, det är därför jag skiter i det. Jag måste vara fly förbannad innan jag går dit, om jag vill få bra vård, och jag brukar försöka jaga upp mig innan jag går dit…men vem orkar hålla på – jag är för gammal för sånt nu för tiden känner jag. Det är lättare att vara krävande om det är för någon annan man talar för känner jag.

    Hon sa: ”Gå till din ordinarie läkare på ordinarie tid, om ca 2-3 veckor” (!!?) Vad menar hon med det? Jag frågade varför hon tycker att jag ska göra det, och hon tyckte att det ”kunde vara bra”. ”Men varför om 2-3 veckor” frågade jag. Jag vet inte, sa hon, det kan ju vara bra att kolla upp…!! Äsch säger jag bara, rena dravlet, jag går om det blir värre. Men jag måste redan nu ta reda på, skriva ned, precis vad jag vill ha för typ utav ‘tjänster’ ifrån läkaren. För sånt ska man veta innan man kommer dit. Om man bara vet vilka prover som ska tas, och till vilken specialist som man vill bli skickad till: DÅ får man bra vård. Det vet jag. För så brukar jag göra. Och det blir så bra så. Tyvärr var jag oförberedd denna gång. Men inte nästa :)! Kram på dig Lillsyrran.

 9. #11 av sara på 26 februari, 2013 - 00:31

  Hej Marie.
  Jag tycker att du ska försöka boka en tid hos någon specialist, kanske en invärtes och kolla alla dina värden med någon har koll. Att gå till VC är slöseri med tid och pengar. SÅ försök ringa till 117 en gång till och be de kolla vilka specialister som kan ta emot dig snarast på akut tid.
  Jag vet att de flesta läkarkliniker brukar ha akuta tider varje dag om man ringer tidigt som 08.00.

  Det kan vara allt från magsår-magkatarr till hjärtat och kärlkramp eller förhoppningsvis ingen alls 🙂

  Lycka till

 10. #12 av Zulqarnain på 26 februari, 2013 - 19:41

  Hej Marie
  Vet inte vad jag ska säga, jag hoppas bara att du tar detta på allvar.

 11. #13 av G på 2 mars, 2013 - 02:41

  Krya på dig snälla! mitt hjärta slog 120 slag i min när jag läste inlägget. kram och hoppas att allt är bra nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: