Co-driver mm

Jag har nyligen börjat övningsköra med ännu ett av mina barn, jag har ju övningskört med sonen tidigare, och nu är det Lilos tur att handledas. Jag hoppas verkligen att barnen, en gång i framtiden, ska känna tacksamhet för det man gör – för nog är det med livet som insats man slänger sig ut i en sådan osäkrad situation. Det är något man verkligen inte gör för vem som helst: man sitter inbunkrad i ett laddad vapen, och en liten osnuten unge (känns det som i situationen i alla fall) håller i avtryckaren!

Ja, oavsett hur mycket man litar på sina barn, så känns det ändå på det viset, när man börjar övningsköra med dom: ett osäkrat vapen i handen på en som redan ”kan allt”. Men det är ändå intressant att se hur fort det går för dom att lära sig hantera ‘vapnet’, för bättre blir det ju – bara man har tålamodet att bida tiden an. Det är bara att klösa fast sig i bilsäte-stoppningen och leverera klara budskap i god tid – inte det lättaste när centrifugalkraften tar tag i en i kurvorna. Men framåt går det i alla fall :).

I helgen har jag också njutit av goda vänners sällskap, i form utav en inflyttningsfest. Jag har en god vän som flyttar cirka vart annat år. Men nu har hon i alla fall köpt en lägenhet, så jag antar att hon blir vid sin läst ett lite längre tag framöver nu. Jag förvarnade henne i alla fall om att detta var sista gången vi levererar inflyttningspresenter till henne – kanske det motiverar litegrann….? Själv avskyr jag att flytta, vi har flyttat så himla många gånger under årens lopp: jag har räknat till 10 gånger under loppet av 24 år! Det blir ett genomsnittsvärde på 2,4 år på varje plats!! En mardröm!! Nu har vi ju bott längre tid på vissa stället, men ändå: en mardröm.

I veckan är det ju sportlov också, gubevars! Så jag känn att jag måst hitt på nåt me lillstinta min. Va det blir får väl tiden utvisa, idag är det dock tvätt, så då är denna dag spoilad, så att säga. Onsdag ska vi kanske ut och flukta på loppisar med storstina min,

Detta illustrerar på pricken det jag får välsignelsen att uppleva cirka var och varannan dag. Lyckliga jag!

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: