14 spektakulära tricks för din kropp!

.

1. Om det kliar i din hals, klia ditt öra. När nerver i örat stimuleras, skapar de en reflex i halsen som orsakar en muskelspasm som kurerar klådan.

2. Har du svårt att höra någon som pratar med dig, på en fest eller på telefon?Använd ditt högra öra, det är bättre på att plocka upp snabbt prat. Men det vänstra är bättre på att ta upp musiktoner.

3. Om du är i VERKLIG nöd att lätta på blåsan, men inte är i närheten av en toalett: fantisera om relationer, det gör hjärnan upptagen och distraherar din nöd.

4. Nästa gång du tar en spruta, hosta till när nålen går in i huden. Hosta höjer trycket i ryggmärgskanalen, vilket begränsar smärtupplevelsen som försöker ta sig till hjärnan.

5. Rensa en täppt näsa eller lindra tryck i bihålorna genom att trycka tungan mot gommen och sedan trycka ett finger mellan dina ögonbryn. Upprepa flera gånger under 20 sekunder: det får plogbenet att gunga lite, vilket löser överbelastningen i näsan och rensar upp den.

6. Om du ätit en stor måltid och känner dig väldigt mätt du ska gå och sova, ligg på vänster sida. Det hindrar dig från att drabbas av sura uppstötningar, då det håller magen lägre än matstrupen, vilket hjälper till att hålla magsyra från att glida upp i halsen.

7. Du kan stoppa en tandvärk genom att gnugga is på baksidan av din hand, på ”simhud”-området mellan tummen och pekfingret. Nervbanorna där stimulerar en del av hjärnan som blockerar smärtsignaler från munnen.

8. Stoppa en näsblödning genom att lägga lite bomull på ditt övre tandkött precis bakom den lilla bucklan under näsan och trycka hårt mot den. Merparten av blödningen kommer från broskväggen som delar näsan, så att trycka där hjälper till att få stopp på blödningen.

9. Nervös? Bromsa ned din puls ner genom att blåsa på tummen. Vagusnerven styr din puls och du kan lugna den genom att andas långsamt.

10. Har du ett behov att andas under vattnet en stund? Istället för att ta ett stort andetag, hyperventilera innan du går ned, genom att ta en massa korta andetag. Det kommer att lura din hjärna att tro att den har mer syre än den har, och du köper dig 10 extra sekunder.

11. Du kan förhindra ”Brain Freeze” genom att trycka tungan platt mot gommen, så den täcker så stor yta som möjligt. Brain Freeze sker eftersom att nerverna i gommen blir extremt kall, så din hjärna tror att hela kroppen är kall. Den kompenserar genom överhettning, som i sin tur orsakar att huvudet gör ont. Genom att värma upp gommen, kyler du din hjärna och mår bättre.

12. Om din hand somnar, vagga ditt huvud från sida till sida. Det gör så att din hand eller arm väcks på mindre än en minut. Handen somnar på grund av att nerverna i nacken komprimeras, så att lösa upp musklerna i halsen är botemedlet. Om foten somnar, så styrs det av nerver lägre ned på kroppen, så du måste stå upp och gå omkring.

13. Slutligen: detta en egentligen helt värdelöst, men ett trevlig trick. Låt någon hålla ut armen åt sidan, rakt, handflatan nedåt. Tryck ner hennes handled med två fingrar. Hon håller emot, och hennes arm ska stanna i horisontellt läge. Låt sedan personen sätta sin fot på en yta som är en ca 2,5 cm från marken, t.ex en bunt tidningar, och gör tricket igen. Eftersom hennes ryggrads-läge omkullkastats, kommer hennes arm att falla direkt ned mot hennes kropps-sida, oavsett hur mycket hon försöker stå emot.

14. Fått hicka? Tryck tummen och pekfingret över dina ögonbryn tills hickan är över – vanligtvis inom en kort stund.

 1. #1 av Milad på 15 december, 2012 - 03:01

  Salam aleykum kära syster.

  Angående punkt 6. ”Om du ätit en stor måltid och känner dig väldigt mätt du ska gå och sova, ligg på vänster sida. Det hindrar dig från att drabbas av sura uppstötningar, då det håller magen lägre än matstrupen, vilket hjälper till att hålla magsyra från att glida upp i halsen.”

  Islam rekommenderar inte att man lägger sig direkt efter att man har ätit mat då detta kan medföra hälsorisker. Man bör helst inte ligga på ”hjärtsidan” heller, dvs. vänstra sidan då det inte heller är rekommenderad, SubhanAllah. Dessa två punkter är också vetenskapligt bevisade.

  I övrigt så måste jag säga att du har en väldigt bra blogg och du verkar vara en klok människa, Alhamdulillah.

  MVH. Milad

  • #2 av Marie på 15 december, 2012 - 10:23

   Ja det är helt korrekt det du skriver, tack Milad

 2. #3 av moon på 3 mars, 2014 - 15:42

  Trick 13 funkar inte

 3. #4 av Johan på 16 september, 2015 - 09:19

  Det ska sägas att Nr 10 kan vara farligt ifall man hyperventilerar mycket och sedan försöker vara under vattnet så länge man kan.
  Risken är at man svimmar av under vattnet innan man känner att man måste andas.

  I normala fall inte så farligt men om man ska pressa sin gräns så ska man inte hyperventilera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: