Avpixlat – en sekt med egna sharialagar

Ett socialt experiment

Jag har då och då, när andan fallit på, varit inne på bloggar som ”Politiskt Inkorrekt” – som numera går under namnet Avpixlat.info (som ägs utav riksdagskandidaten Kent Ekeroth) och KentEkeroth.se mest bara för att uppdatera mig på var rasisternas nuvarande hat-fokus befinner sig. Jag har dock alltid funnit det mycket märkligt att där i princip aldrig finns någon som helst opposition bland kommentarerna, utan enbart gelikar som är av samma åsikter som den som författat inlägget de kommenterar. Och det är en hyllningskör utan dess like, hundratals kommentarer på kort tid. Självklart är det samma personer som kommenterar flera gånger, men under olika namn, men ändå!

Jag har alltid funderat varför ingen, med motsatt åsikt, eller åtminstone en mer nyanserad åsikt, kommit på tanken att lämna en kommentar -bara för att friska upp luften lite grann, för att skapa en liten debatt. Jag menar hur kul är det egentligen att bara applådera? Man vill väl ha lite show ibland också…eller? Jag menar med alla de goda argument som de har i lager borde det vara kul, en utmaning, att försöka prata omkull en och annan ”idiot” – som dom kallar oss ”andra”.

Hur som helst så skapade jag mig ett nytt facebook-konto och gick in och började argumentera. Det tog inte många minuter kan jag säga förrän jag blev påhoppad: det var en mobb utan dess like! Helt otroligt, jag tänker mig en skolmatsal där enbart bullies befinner sig, och så kommer en liten ”nörd”, jag alltså, in och sätter mig – helt fräckt – bland dom. Ja ni kan ju tänka er: de äter ju upp en levande helt enkelt. Ibland är det rätt så skönt att man sitter bakom en skärm, istället för i den där matsalen. Fast med tanke på den ålder de har som applåderar på avpixlat, så skulle det snarare vara ett fikarum på jobbet.

Hur gick det då för mig som kommentator på Avpixlat? Det tog inte mer än 1,5 timme så dök detta upp på skärmen ”Den här webbplatsen har blockerat dig från att kommentera.” !!!? Och alla mina kommentarer var som bortspolade, finito, delitade.

Så efter en stund tog jag en annan av våra datorer, skapade ett nytt facebook-konto och gick in och började kommentera igen. Jag kommenterade först hur lågt i tak det är på sajten, besynnerligt med tanke på hur mycket de klagar på att deras åsikter inte kommer fram – och för att sidan påstår sig avslöja ”sanningen”, vilket allmänmedia inte gör. Om de är intresserade utav sanningen, så bör ju rimligtvis de tillåta alla åsikter komma fram. För sanningen ÄR ju att det finns folk med olika åsikter än man själv har. Men icke. Jag fick kommentaren att jag inte har där att göra, eftersom jag ”inte sympatiserar med SD”.

Även andra gången slöt flertalet upp och mobben började än en gång. De ville jag skulle uuuut därifrån. Jag sa att de deltar i ett socialt experiment och att jag skulle fortsätta enbart för att se hur länge det dröjer tills jag blir avpolleterad igen – dvs hur länge vågar de ha kvar mig på sajten..? 

Vad sa de då? Ja de första kommentarerna mot mig var:”Du är ett Troll”, sen kom en till och svarade: ”Ja det är definitivt ett Troll”, sen nästa som fortsatte: ”JA absolut ett Troll, det förstår man ju” så fortsatte det ett bra tag….(hur f*n vet dom hur jag ser ut?!). Hur som helst så har dom flera epitet som dom stämplar oss ”icke-troende” med: Troll, nazist, fascist, hjärntvättad, ”du lever fortfarande i mörkret, men fortsätter du läsa Avpixlat så kommer du snart att se ljuset” (och dom anser att de är emot främmande religioner, men dom har tydligen skapat en egen…). Roligast var att jag flera gånger fick kommentaren att jag ”är avundsjuk” på författaren av inlägget (under vilket vi diskuterade)! Haha…det var roligt tycker jag, var får dom allt ifrån egentligen ;)?

Nåja, den här andra gången slängdes jag (tyvärr?) inte ut på en gång, kanske på grund utav att jag sagt att det är ett socialt experiment, att de har lågt i tak mm? Jag satt till halv tre på morgonen och diskuterade men sen sa jag tack o hej! Jag blev less helt enkelt. När jag sen steg upp så gick jag in än en gång på samma hemsida och döm om min förvåning (or NOT!) så stod där: ”Den här webbplatsen har blockerat dig från att kommentera.” Så när jag signade ut så blockades jag på en gång och alla kommentarer är delitade! Så nu har jag 2 datorer som är blockerade…

Så, där är svaret varför man aldrig ser några med avvikande åsikter på den där sajten – och alla liknande sajter: de helt enkelt raderar dina kommentarer och blockerar din ip-adress. Allt för att skydda sekten ifrån andras åsikter, skräcken att förlora någon redan frälst är för stor. Förmodligen eftersom anhängarna är labila i sitt sinne och deras övertygelse står på instabil grund.

Själva grejen är att det de dundrar mest över är hotet om att sharialagar ska komma till Sverige med muslimerna och därmed kommer yttrandefriheten att strypas: Samma yttrandefrihet de själva stryper. Det de tydligen inte inser är att de är en exakt kopia utav Talibanernas bloggar, dvs de som de själva fördömer – de kopierar dom, som om de snarare vore deras föredömen! För ett par år sedan var jag ofta inne på dessa taliban/wahabi-bloggares sidor och opponerade mig emot allt skit de skriver. Det var samma visa där: först en mobb som gärna skulle rivit mig i stycken om de satt framför mig, och sedan togs alla mina kommentarer bort – bara sådär. Inga avvikande åsikter tillåts där heller.

Sveriges kanske största sekt, Sverigedemokraterna, har skapats, och de kommer med sina egna sharia-lagar. Problemet är att de där bittra människorna inte inser det, de är ännu alldeles för frälsta och saliga inför det ”ljus” de sett. Det vore en sann mardröm för varje svensk om SD fick större plats i Riksdagen, på samma sätt som det är varje muslims mardröm om Talibanerna får regera någonstans. Skillnaden är noll! 

Under bilden en skön kommentar jag fick: kopierat från Avpixlat.

avpixlat(Ägare till Avpixlat.info bankkontot och domänen avpixlat.se är Kent Ekeroth, riksdagsledamot)

Kommentar från Carmen_Y, som tydligen flytt Sverige på grund av att vårt land är så misskött, främst på grund av invandrarna som inte kan assimilera sig och bli svenskar:

”Vårt förr så fina land är i dag så misskött att jag inte kan se någon framtid. Det är rent av obehagligt att bo i Sverige med den politik som förs. Självklart finns det många länder som tar emot mig/oss, bara vi betalar för oss och inte ligger landet till last.

Japp, jag bor med andra svenskar, här får vi nämligen vara svenskar, det får vi inte vara i Sverige.

Kontentan av hennes diskussioner var att invandrare, främst muslimer, inte vill ”försvenskas” utan envisas med att bo i områden där andra landsmän bor. Men när hon själv blir en flykting så kopierar hon de invandrare som hon klagar på: hon bor bland svenskar så att hon kan få vara svensk – trots att hon inte är i Sverige! Dubbelmoralen osar, och det är på samma nivå som kommentarerna rullar – intelligenskvoten går på sparlåga kommentarsfält upp och kommentarsfält ner….heeeela tiden! Det är en grotesk värld att möta när man går in på Avpixlat – och allt detta pågår mitt ibland oss, här i Sverige, JUST NU!

 1. #1 av Marie på 3 december, 2012 - 01:19

  Om någon från Avpixlats och Ekeroths bloggs fanclub kommenterar för många gånger under inläggen, med samma namn, råder de till och med varandra att skriva under ny signatur. Nedan är saxat från Ekeroths bloggsida:

  G G, on 29 november, 2012 at 23:51 said:
  För mycket babbel, för lite substans.
  Nästa gång du skriver, försök att vara
  kortfattad
  strukturerad och
  distinkt.
  (också en fördel att skriva under ny signatur)
  Annars bra.
  Vänliga hälsningar

  Dessutom: Senaste inlägget från en krönikör lades upp kl 23.11 den 2 dec. Efter 1,5 timme hade 125 kommentarer(applåder) trillat in….finns dessa på SD:s payroll månne? Man börjar ju undra liksom….

 2. #2 av fransolsson98 på 3 december, 2012 - 17:22

  Då har du hunnit med att radera alla andra i sann pk anda tydligen.
  Jag tror inte på det du säger att det är Kent E som äger Avpixlat, jag har läst att han lånat ut sitt kontonummer till dom men inget annat.
  Bra om du kan komma med fakta i fallet tack.
  Och hur bor du själv?

  • #3 av Marie på 3 december, 2012 - 18:06

   Vad menar du att jag har ”hunit med att redera alla andra i sann pk anda”?! Förklara gärna. För här raderas inga kommentarer, här är taket högt och ordet fritt, till skillnad ifrån hos Avpixlat.

   Du ville ha fakta angående ägaren utav Avpixlat, sånt får du här:
   Domänen Avpixlat.info är registrerad så sent som den 18 oktober, och ytterligare tecken på att Ekeroth är inblandad är att den som står som köpare för systerdomänen Avpixlat.se är signaturen ”kentek0811-00001″ – en signatur som enligt .SE tillhör Kent Ekeroth.

   http://whois.domaintools.com/avpixlat.se

  • #4 av Pierre Eriksson (@Pirre_eu) på 8 april, 2013 - 18:58

   Då kan man ju undra varför inte den ”riktige ägaren” själv registrerar domän och öppnar bankkonto? Dessutom borde det ju vara samma som en bil.Står man som ägare äger man den fast man lånat ut den till en annan.

 3. #5 av Amina på 4 december, 2012 - 14:26

  Tack! Det tog ett tag innan jag kunde ta mig in i din blog:) Tydligen har du drabbats utav virus?! Men nu har jag läst din text om Avpixlat. Skitbra men inget nytt, vi vet ju alla vad dom går för. Stort tack för experimentet och fortsätt gärna:) Kram

 4. #6 av Zral Nosh på 4 december, 2012 - 17:40

  Man måste visa förbarmande med barn och idioter… Behövs annan kommentar?

 5. #7 av Sara på 7 december, 2012 - 14:01

  Riktigt bra skrivet! Skulle vara kul om man kunde få in fler sådana texter i tidningar och på lite större nätsajter än en blogg. Undrar om det kanske skulle få fler att inse vad SD argumenterar för egentligen.

  • #8 av Marie på 7 december, 2012 - 21:29

   Sara: Jag tror de flesta inser vad SD har för argument, men när folk blir bittra så vill de gärna skylla allt fel de har i livet på någon – och SD har gett dom, helt gratis, en syndabock! En levande varelse som de konkret kan sparka och spotta på. En ”invandrare” är mer nära och konkret än ”Samhället”, eller ”Partiet”, eller ”Dom” …. vilket brukar vara de som oftast, traditionsenligt, brukar beskyllas för folks tillkortakommanden. Idag är det ”Invandraren” som är syndabocken, i morgon någon annan. Fast jag tror nog att ”invandraren” håller i sig ett bra tag till, tack vare SD.

 6. #9 av Svarten på 12 februari, 2013 - 13:29

  Bra (och roligt) skrivit, Marie! Du har vad de saknar på Avpixlat – hjärna, ett demokratiskt sinnelag och humor 🙂

  • #10 av Marie på 12 februari, 2013 - 13:57

   Åh, man tackar och bugar. Ja de är fullkomligt charmlösa, de där trollen, det är väl därför de sitter där: de är ‘ej anpassningsbara’ till en mer social miljö, och kan därför inte ha ett jobb, gå skola eller utveckla sig på annat sätt. Sorgligt det där, men tyvärr en verklighet.

 7. #11 av Erik Tyni på 12 februari, 2013 - 14:00

  Bra skrivet! 🙂 Lätt en blogg jag ska börja läsa! 🙂

  • #12 av Marie på 12 februari, 2013 - 14:07

   Välkommen 🙂

 8. #13 av Björn Nilsson på 14 februari, 2013 - 10:41

  Hej!

  Har gjort samma resa som du inne på Avpixlat. Den är både skrämmande och fascinerande.
  Blivit avstängd 3 gånger nu.
  Men jag tänker inte ge mig 🙂

  • #14 av Marie på 14 februari, 2013 - 11:29

   Hej Björn,
   Ja det är bra, kämpa på! Det är bra att du orkar och inte är som jag som tillslut inte ids försöka tillslut. Det behövs fler som du. Jag var förut inne på deras själsfränders – wahabernas – bloggar och diskuterade mot dom, bara för att de frälsta som kommenterade där skulle få höra att det finns muslimer som inte delar deras åsikter. Jag fick samma behandling av dom, varje gång. Jag insåg tillslut att det inte löns att diskutera med de hjärntvättade, och jag anser att de på Avpixlat lider av samma syndrom. Men kämpa på du :)! Kanska jag får upp lusten igen lite längre fram, det brukar bli så med mig.

 9. #15 av Malin på 25 mars, 2013 - 06:54

  Mycket intressant inlägg. Tyvärr är det nog så att det blir KFUB (klubben för inbördes beundran) på många ”extrema” sidor, oavsett vad de förespråkar. Jag tror Sverige hade mått bra av att våga diskutera och föra dialog mer, inte minst utanför den egna gruppen.

 10. #16 av Peter Werner på 28 mars, 2013 - 18:43

  Märkligt..jag har haft exakt samma upplevelse som du, men då handlade det om siten ”socialism.nu” (vet ej om den är kvar ännu?) Vem/vilka som ägde och styrde den behöver jag väl knappast berätta, eller? Nåväl, nyfiken som jag var på vad som avhandlades där blev jag medlem och började debattera vissa frågor, inte minst vad gäller invandringspolitiken, jag hade mina egna åsikter och uppfattningar klara för mig, delgav dem också, tvärtemot vad de flesta där tyckte och tänkte och vips..så blev jag portad med motiveringen att jag ”antagligen var en rasist och ännu värre; en nazist”!*S* Dock hade jag inte skrivit något illa om invandrare, bara vad jag ansåg om förd invandrar/flyktingpolitik, då tog det hus i helvete.
  Jag prövade hos en kompis att bli medlem igen och förde samma kritiska röst som innan och ifrågasatte förd politik, kommentarerna lät inte vänta på sig, jag anklagades bland annat för att vara en ”jävla rasse”, ”nazzesvin” och annat smått o gott och så vips..blev jag portad igen med motiveringen att jag ”antagligen var en nazist”!

  Såå, det fungerar likdant på ”vänsterstyrda” siter som på ”högerstyrda”, tydligen, vad skall man då dra för slutsatser om detta? Att det är samma skit oavsett vilken man besöker? Samma fula och kränkande kommentarer och tillmälen? Samma diktaturfasoner och åsiktsförtryck?

  Mvh.
  Peter

  • #17 av Marie på 28 mars, 2013 - 19:10

   Ja det är väl lika dåligt oavsett vart denna typ utav kultur utövas.

  • #18 av dethandlaromklass på 10 april, 2013 - 08:56

   Skillnaden är att soc.nu inte hävdar sig komma med ”sanningen”, inte riktar sig utåt som propagandaapparat utan är ett internt forum för debatt.

   Så det är som skillnaden mellan att ställa sig på stan och gapai megafon om hur man har sanningen och pk-media tystar en, och att ha en workshop i sitt vardagsrum. Att bli ivägjagad från den första för att man snackar emot är skitknäppt, särskilt om den gnäller om buhu pkcensur i tidningarna, att inte få vara med i workshoppen om man är där för att tjaffsa emot är väldigt logiskt.

   Och det ärSD/Avpixlat som tjatar hela tiden om att de inte får komma till tals och att alla måste ges plats att skriva vilken dynga som helst, inte soc.nu.

 11. #19 av Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet på 22 april, 2016 - 01:52

  Troll/psykologer/sociopater som experimenterar och skapar oro i vilken gruppering som helst kommer alltid bli dissade av gruppen eller gruppens ledare.

 1. Kommentar: Jag skulle önska mer av en självrannsakan hos muslimer | MammaMarie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: