Adventsmys med vänner

.

Min minstdotra var igår bjuden till en kompis, vars mor är min väninna, på en liten myskväll ”med bingo”, sas det. Men mamma skulle också få följa med, så det gjorde jag självklart, då det var länge sen jag träffade nämnd väninna. 

De hade gjort så himla mysigt! En liten adventskväll. Tända ljus överallt, ostbricka, pepparkakor, glögg och en massa smått och gott. Där stod t.o.m. en saffransdeg på jäsning, som flickorna skulle få baka ut och grädda, så vi fick absolut färska saffransbullar till kaffet! Sen vankades Bingo och vi vann en hel massa priser allihopa tillslut. Ja, det var så himla trevligt och kosligt att jag önskar jag hade kommit på det själv :)! Härligt initiativ i vintermörkret…Tack Berit och Mariam!

Ikväll ska jag och några till iväg och hälsa på ännu en väninna, som kommit från Hajj. Visserligen har jag redan hunnit gratulera henne, men jag snålåker på andra, som inte hunnit, och gratulerar en gång till – allt för att träffa henne igen :)! Why not? 

I övrigt har vintern börjat på riktigt nu: snötäcket låg som ett vadd över vidderna(Läs:parkeringen) utanför fönstret och jag inser att det är rätt så skönt för ögat om alla bilar alltid hade samma färg: vit! Visserligen är jag allergisk mot vintern, sedan vintern 2010/2011 – det var den hårdaste jag varit med om. Men det hjälps inte, nog är snön ändå en välsignelse som Gud har gett oss här uppe i mörka norden under vinterhalvåret? Utan snön ligger vi ju i ett ständigt mörker under ca 5 månader per år, men tack vare snön har vi en reflex som lyser upp konturerna i tillvaron. Jag tycker dock att det räcker med en väldigt tunt täcke, men barnen som redan är i full färd med pulkorna på kullen utanför min balkong – de hoppas nog på mer.

  1. #1 av Ala på 2 december, 2012 - 23:07

    Vad mysigt det låter. Grattis Marie, hoppas ni får ett friskt och välmående barnbarn.

    • #2 av Marie på 2 december, 2012 - 23:23

      Tack Ala, ja det är det enda vi önskar och ber om; god hälsa för mor, far och bebis 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: