Julavslutning: i kyrkan eller ej…?

.

Nu blossar det upp igen: diskussionen om skolavslutning i kyrkor! Samma debatt blossar upp ca 2 ggr/år och det låter likadant varje gång. Självklart passar Sverigedemokraterna(SD) och deras anhängare, bland annat på deras rasistsajter (så som t.ex Avpixlat.info) och skriker ut sin avsky för denna respektlöshet mot svenska traditioner som självklart – enligt dom – ”beror på våra muslimska invandrare”. De menar att snart har Sverige och svenskarna böjt ryggen helt för oss muslimer…

Det konstiga är att i SD-kramarnas debatter och krönikor nämns aldrig någonstans VEM det är som faktiskt vill ta bort denna tradition. Man ska inte  hymla, säkert finns där någon muslim som har opponerat sig mot att man firar i kyrkan, men jag har själv aldrig stött på någon, varken i den öppna debatten eller privat som framfört detta. Ändå lyckas SD, Avpixlat, och Kent Ekeroth att ständigt återkomma till att det är invandringens fel att man vill börja frångå skolavslutning i kyrkorummet. Trots att de som faktiskt klagar är ateisterna/humanisterna. 

Och så finns det ju andra orsaker bakom varför inte alla skolor använder sig utav kyrkan som avslutningslokal: det kan vara att det är långt till kyrkan från skolan, att skolan är ett billigare alternativ än kyrkan och önskemål från föräldrar (på ateistiska grunder bör tilläggas).

En krönikör på Avpixlat.info, Mats Dagerlind, skriver:

”Den senaste tiden har debattens vågor gått höga kring om skolor enligt skollagen verkligen kan få lov att göra något så kontroversiellt som att samlas i kyrkan inför advent. Skolverket har skickat ut kryptiska riktlinjer där man säger vare sig bu eller bä utan snarare både bu och bä och förvirringen har varit närmast total. Präktiga rektorer har därför många gånger tagit det politiskt korrekta säkra före det rasistiskt osäkra och sagt nej till dylika sammankomster, ofta med hänvisning till att Sverige numera ska betraktas som ett mångkulturellt och mångreligiöst land och att invandrare som sökt sig hit kan ta skada av vårt lands traditioner.

Sådana enväldiga rektorsbeslut har dock begripligt nog mötts med stort missnöje bland elever och föräldrar som i motsats till den opinionsbildande eliten i vårt land faktiskt anser att det finns sådana ting som svenskar och svensk kultur och att den sistnämnda inte heller bara består av barbari och töntigheter, så som framstående ledare för våra största politiska partier gjort gällande. De stämningsfyllda högtiderna i december – advent, lucia och jul – uppskattas och firas av en majoritet av svenskarna, inte endast av dem som är kristet konfessionella.”

På SVT:s program ”Debatt” som var under veckan som gick diskuterades precis denna fråga, och där fanns humanister, ateister, föräldrar och rektorer som absolut INTE ville ha någon inblandning som helst utav kyrkan under skolavslutningar. Vissa av dom var rätt aggressiva i sina uttalanden, men faktum är att ingen av dom åberopade islam eller att någon oro att muslimer skulle känna sig obekväma i kyrkorummen – nej det är dom själva som är obekväma där, trots deras totala svenskhet. Vad tycker SD-kramarna om detta?….kommentarerna lyser med sin frånvaro. Enda argument de kommer med är att: ”det är muslimernas fel”: slut argument!

Det är så roligt att dessa debattörer inom rasist-falangen påstår sig vara de som representerar sanningen, i bruset av lögner som presenteras i media. När deras egna opinionssiffror visar att de går uppåt, i marknadsundersökningar, då firar de och blåser upp sig på sina bloggar och hemsidor, inget ifrågasättande hörs om siffrorna verkligen är korrekta.

Men när samma typ av marknadsundersökningar görs för att visa hur skolor firar avslutningar, hur de brukar fira och var de firar, ja då ifrågasätts resultatet självklart! Jag önskar, liksom dom själva säkert skulle önska, att de någonstans kunde länka till de förskräckligt svenskfientliga muslimer som vill eliminera de svenska traditionerna, Men sådana hänvisningar lyser med sin frånvaro, konstigt nog.

Resultaten är tydliga och ni kan läsa dom:

HÄR

Ett exempel på resultat av undersökningen nedan:

Tidigare inlägg i samma frågeställning: 

Vart är tro och åsiktsfriheten i Sverige på väg?

, , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: