Den perfekta hustrun

Vi har väl alla någon gång funderat på om vi är tillräckligt goda fruar, och undrat vad vi skulle kunna göra för att bli än bättre som hustru…? Jag vet att vi alla kvinnor ständigt utbyter tips mellan varandra om hur vi ska få våra män att vara nöjda över oss och älska oss mer, men man kan verkligen aldrig få för många tips och råd kring detta outtömliga ämne som ständigt är på tapeten när vi kvinnor har våra små sammankomster: Därför avslöjar jag här nedan några hemligheter ifrån min egna vishets skattkammare. Notera gärna punkt 10, som är en regel som dagens kvinnor alltför sällan uppskattar, men som är en ack så viktig ingrediens i det harmoniska familjelivet. Läs och lär:

 1. #1 av olivia på 28 november, 2012 - 16:44

  Hej marie!
  Jag har en fråga till dig som jag hoppas du kan svara på..
  Om man är konvertit muslim och har en svensk familj får man fira jul med dem? Eller är det haram?

  • #2 av Marie på 28 november, 2012 - 18:59

   Hej olivia!
   Jag är själv konvertit och min familj är helt svensk. Jag har alltid firat jul med dom ända från början. Jag tycker att vi gott kan fira en högtid som man här i Sverige firar Jesus mirakulösa födelse. Jesus är ju en av Guds framstående profeter och det finns ingen skada i att fira denna högtid med dom. Mina föräldrar bor i norra Sverige så när vi flyttade ner till Malmö, från Stockholm, så fortsatte vi att fira jul hemma ändå. Jag tyckte att det var viktigt att mina barn inte kände sig utanför i skolan, därför har vi fortsatt firandet. Jag har alltid varit lite rädd att mina barn skulle tycka att julen kändes som en märkvärdig och oåtkomlig högtid om de inte fick fira den på något sätt, eftersom hela Sverige ju svämmar över av julpropaganda både på gator och torg, samt i skolan, under denna tid. Jag tror att jag lyckats avtrubba spänningen med julen i och med att vi har uppmärksammat den hemma. Jag vet inte om det är så, men det känns så i alla fall.

   Men det finns muslimer som menar att det är haram att fira jul. Jag är inte av den åsikten dock. Om jag åker till ett land där man med stort buller firar t.ex Abrahams födelse, så skulle jag även delta i deras tradition, eftersom jag som muslim högaktar profeten Abraham – även om vårt heliga Profet Muhammad är den mest prominenta av profeter. För att närma sig, och integrera med ett folk som inte till största delen är muslimer, ska man använda sig utav deras traditioner. Detta enligt Profeten själv. Jag kan länka till ett tidigare inlägg jag skrivit om julen och varför jag firar jul :)!

   https://mammamaries.wordpress.com/2009/12/26/jag-ar-svensk-faktiskt/

 2. #3 av lleilas på 28 november, 2012 - 22:50

  Haha vilka jäkla otacksamma män det finns va!

 3. #4 av annokas på 28 november, 2012 - 22:53

  Jag hoppas på en följetong angående den perfekta mannen också;).
  många kramar annokas

  • #5 av Marie på 28 november, 2012 - 23:42

   Annokas: Det går inte – mannen är beyond repair! Det går inte att få honom perfekt så det löns inte ens sätta sig ned och plita på några råd där. Inte många av dom som skulle följa några råd heller…till skillnad från oss kvinnor, som ju kan vara perfekta varelser 🙂

 4. #6 av Aliyah Hussain på 30 november, 2012 - 01:03

  Hehe….Kan muslimer fira Hanukka….?Är minnet om när judarna fick tillbaka sitt tempel från kufar som hade skändat det vid att setta en staty av greska guden Zeus där….Har läst om Hanukka och det är en ganska trevlig högtid som firas i 8 dagar….

  • #7 av Marie på 30 november, 2012 - 01:06

   Ja Aliyah, om Hanukka inte går emot islam på något sätt. Jag vet inte själv vad högtiden baseras på, men om det är som du säger så: absolut! Om det är en tradition som tillhör det land jag bor i, så är det en bra väg att närma sig det folk man lever bland. 🙂

 5. #8 av Aliyah Hussain på 30 november, 2012 - 08:36

  Jag bor ju i Sverige så det är ju bara judar som firar det här…..Det är som sagt en minnehögtid om det templet dom fick tillbaka….Dom skulle tända ljus där för att ha gudstjänst men det var bara lite olja kvar,bara nog till en kväll…Det ville ta flera dagar att skaffa nog olja till flera…Men vid ett mirakel-Allah’s mirakel-så brände det ljuset i 8 dagar på den lilla oljan dom hade…..
  Under denna högtiden som alltså varar i 8 dagar så äter man mat och så som är friterat i olja….Man har det mysigt ihop och barnen får presenter och man äter sufganiot och latkes(munkar och judisk version av raggmunk)…..Och man spelar spel som heter dreidl…..Tror det är en av barnens högtider+purim….På ett sätt så är det ju om ett av Allah’s mirakler…Att det ljuset klarade att skinna i 8 dagar istället för bara 1. I år har jag läst att det börjar 5 desember…Det är ju inte om avgudadyrkan…..Förut var jag mycket kritisk till julen….Själv firar vi inte direkt på julafton men åker till mina föräldrar 3 dag….Mina föräldrar brukar mäst åka till min syster och hennes familj i syd Norge(Kristiansand)för att fira jul med dom ,men inte förra året….då var vi hos dom för att dom inte skulle vara ensamma…och då var det första gången sedan min äldsta dotter var 3 månader att vi var där på julafton….Förra året var hon 13 år….

 6. #9 av Aliyah Hussain på 30 november, 2012 - 08:39

  Hanukka kallas också för ljusfest. Man tillbedjer inte ljuset men firar alltså Allah swt mirakel att det klarade att skinna så länge som 8 dagar på mycket lite olja…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: