Saudi-regimens otroliga dubbelmoral

.

Den islamiska regimen upphör aldrig att förvånas, ja egentligen förvånar de inte mig, de gör egentligen det man förväntar sig från dom. Men lite diskret kunde man ju tänka sig att de skulle vara, men icke….

De har ju i åratal kämpat med att förhindra troende muslimer från att besöka islamiskt historiska ställen, så som gravar till islamiskt historiska personer. De till och med vill bulldoza ned viktiga moskeer och historiska ställen som kopplas till islams heliga Profet.

Nu vill de däremot exportera sin för-islamiska kultur till omvärlden. De vill öka turismen till ställen där folk bad till sina avgudar, och besöka statyer av olika slag. Man har till och med, som en liten apatizer skickat en utställning i form av statyer av bl.a. avguden Herkules mm till USA. Och den saudiske prinsen Sultan bin-Salman säger att utställningen av den för-islamiska eran markerar en ”kulturell revolution” i kungadömets förståelse av Arabiens förflutna….

Är det inte höjden av dubbelmoral att de som ser sig som väktare över de heliga städerna Mecka och Medina, förhindrar muslimer att besöka relevanta platser för deras religion, med motiveringen att det handlar om ”Shirk”, samtidigt som man vill höja statusen för den för-islamiska erans månggudadyran inför den icke-muslimska omvärlden!

Jag vet inte vad man ska säga, orden bara stockar sig i halsen på en när man läser om detta. Saudiarabien som är företrädare för den extrema islamistiska grupp som sprängde de enorma, historiska Buddha-statyerna i Afghanistan – de vill du själva exportera avgudakulturen ifrån Arabien. Kan dubbelmoralen nå högre höjder, frågar man sig ängsligt? Jag tror nog inte att vi har sett toppen av dubbelmoralen ännu, inte när det gäller Saudiarabien och deras, av hela västvärlden omhuldade, kungaregim.

Jag säger inte att man inte ska uppmuntra turismen till dessa för-historiska sajter – men det duger minsann när det är Saudikungarna som kan håva in pengarna, folket i Afghanistan däremot, som redan är utfattigt, de skulle ha begått ”shirk” ifall de tjänat några slantar på samma typ av turism till de de Buddhastatyer som dom hade.

.

Annonser
 1. #1 av savaism på 26 november, 2012 - 17:24

  Wow. Ja detta var verkligen dubbelmoral.

  Jag ser ”faran” i att många muslimer kan göra mer än att besöka historiska gravar. De är trots allt inget mer än gravar. De är ingenting som ska dyrkas och enligt mig så ska man inte vända sig till någon annan än Allah för dyrkan och liknande. Men jag är absolut inte för ett rivande av dessa gravar. Det är ju trots allt historiska ställen som bör bevaras till att införskaffa folk kunskap om något.

  Att Saudi samtidigt själva står för spridandet av avgudadyrkan hade jag ingen aning om. Så jäkla trist.

  • #2 av Marie på 26 november, 2012 - 18:11

   Jag tror inte att det finns någon muslim i världen som vänder sig till gravar för dyrkan, gravarna och andra platser, som t.ex stället där Profeten höll sin bön vid första Eid mm, är platser som alla muslimer vill se och känna in atmosfären på. Det verkar som om man i Saudi, och andra islamiska sekter, anser att någon annan än Gud ska bedöma muslimer och deras gärningar och syften bakom deras gärningar, är inte det lite besynnerligt?! Det är ett typsikt vi-är-bättre-muslimer-än-er-syndrom, som aldrig verkar sluta.

 2. #3 av Tasnim på 27 november, 2012 - 08:51

  Att kungafamiljen som har ”nycklarna” till islams heligaste plats faktiskt blev tillsatta av väst är en dubbelmoral i sig. Att de idag öppet förbjuder minsta opposition mot ledarna (kungen) fastän de själva slaktade sig fram i arabien och gjorde uppror mot kalifatet, ännu en vidrig dubbelmoral. Jag läste en fatwa av en av de mest populära saudiska lärda där talibanerna beröms för att de sprängde buddhastatyerna, undrar vad han säger om detta, att hans kung tjänar pengar pa avgudar? Förmodligen säger han inte ett pip och ingen annan skulle väl fa säga ngt heller för det vore kanske att vara olydig mot ledaren….

  Blir sa TRÖTT pa detta och att alla vi andra ska fa sta till svars som muslimer för andras konstigheter.

  • #4 av Marie på 27 november, 2012 - 15:54

   Trött…det är det rätta ordet för att uttrycka vad man känner inför denna regims otroliga dubbelmoral, och allmän omoral. Och trött blir man också på omvärldens dubbelmoral, när de fördömer vissa diktaturer, men inte andra – de som de istället hjälper, som t.ex Saudi…. ;(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: