Svart magi

Inom Islam är svart magi bland det värsta, om inte DET värsta, man kan hålla på med. Magi har förstört livet för många människor i världen och jag kan för mitt liv inte förstå varför man sysselsätter sig själv med sådant. Straffet för magi är döden, inget annat.

En läsare, Ella, frågar mig: ”Jag har funderingar kring magi den magi vissa människor håller på med för att förstöra andras liv av avundsjuka. Hur skyddar man sig mot sådan magi, brukar läsa surah al falaq och an nas. Räcker detta eller har du något annat förslag på vad som är bra?”

Man kan skriva metervis om magi och om hur hemskt det är, men det tänker jag inte göra. Jag ska bara besvara din fråga så att du, och kanske andra, har något att luta sig mot:

För att skydda sig mot magi kan du göra nedanstående:

1. Läs Surah Alhamd: Första kapitlet i Koranen – sju gånger.

2. Läs Ayat-l-Korsi: Koranen 2:255 – sju gånger.

3. Läs Surah Tabarak: Koranen kapitel 67 – en gång.

4. Läs sista 2 verserna i kapitlet ”Pennan” – en gång.

5. Läs Surah Ikhlas: Koranen kapitel 112 – sju gånger.

6. Läs Surah al-Falaq; Koranen kapitel 113 – sju gånger.

7. Läs Surah al-Nas: Koranen kapitel 114 – sju gånger

8. Läs Surah Safats första 6 verser: 37:1-6 – sju gånger.

Jag hoppas att du är någorlunda nöjd med svaret och lycka till :)!

Uppdaterat:

Föreläsning om svart magi:

 1. #1 av Ella på 19 november, 2012 - 03:47

  När bör man läsa dessa suror är det varje dag och i så fall när? Hur väl hjälper dem? Kan man säga att dem tar bort och skyddar en så att man inte drabbas av magi? Brukar du själv läsa dessa suror mot magi?

  Ws

  • #2 av Marie på 19 november, 2012 - 08:43

   Känner du dig drabbad av magi? Magi måste för det mesta lösas av någon som kan, men då måste man veta vilken typ av magi personen har använt sig av. Det jag redovisat är sånt som skyddar en från att drabbas. Om man använder sig av ovanstående och intresserar sig för tidpunkten för bönerna så har man bra skydd.

   Själv är jag inte särskilt orolig för att drabbas av magi, men jag läser ofta de 3 sista verserna i Koranen, samt Ayat-l-Korsi, men inte i syfte mot magi utan bara för att de är bra att läsa. Ayat-l-Korsi är den största versen i Koranen och den som har tur i livet lyckas med att komma ihåg att recitera den efter varje bön. Den är väldigt viktig och ger över huvud taget ett bra skydd i livet. Gör den som en naturlig del i din böneritual, efter bönen.

   Om du vill ha en specifik tid att utföra ovanstående så gör det på morgonen, i samband med morgonbönen. Om du har tid och ork så gör det även på kvällen innan du lägger dig.

   • #3 av Ella på 19 november, 2012 - 09:16

    Jag vet inte om jag är drabbad men får ofta onda ögon på mig från äldre och yngre så rädslan finns där. Vissa äldre rör på läpparna l samband när dem kollar på mig såsom dem reciterar något. Hur vet man egentligen om man är drabbad?

    Ws

   • #4 av Marie på 19 november, 2012 - 20:22

    Symptom för att man är drabbad är 10 stycken:
    – Man får ont i alla leder.
    – När man ber sina böner känner man trötthet och lathet, under tiden man ber.
    – Man tycker mycket om, och söker, att vara ensam mycket – mer än vad som är normalt för personen.
    – Man svettas mycket på pannan och på ryggen.
    – Låren känns kyliga.
    – Man sover dåligt.
    – Fingrarna domnar.
    – Man får något ovanligt fel/symptom/ med kroppen; t.ex en kroppsdel, ett finger t.ex, blir krokigt på ett konstigt och ovanligt sätt.
    – Man blir snabbt upprörd, kort stubin.
    – När man läser ovan nämnda saker mot magi/onda ögon/ så påverkas de symptom man har extra mycket. Det betyder att man ska fortsätta och läsa ännu mer.

 2. #5 av Ella på 19 november, 2012 - 20:47

  Oj vissa av dessa har ju jag, men vet inte om det är magi eller allmänt :S, dessa har jag:

  – När man ber sina böner känner man trötthet och lathet, under tiden man ber.
  – Man sover dåligt.
  – Man blir snabbt upprörd, kort stubin.

  så nu vet jag inte om det är magi eller bara hur man är som människa?

  Finns det några exempel på ovanliga symtom som man enkelt kan koppla till magi, såsom – Man får något ovanligt fel/symptom/ med kroppen; t.ex en kroppsdel, ett finger t.ex, blir krokigt på ett konstigt och ovanligt sätt. Detta är ju ett ovanligt symtom, har dock inte haft detta.

  Ws

  • #6 av Marie på 19 november, 2012 - 22:37

   Det är de symptom jag räknat upp. Om de symptom du nämner inte är vanliga för dig, dvs tillhör en återkommande cykel i ditt liv, eller personlighet, då kan det vara magi, eller onda ögat.

   Men som sagt, om det är magi måste du gå till någon kunnig för att lösa problemet, du får fråga runt – det ska vara någon religiös muslim som gör vet hur man vänder den specifika magin. Men jag tycker inte att du ska slösa så mycket tid på sånt där, gå inte omkring och var orolig i onödan. Gör slag i saken på en gång och sök upp någon, och så länge du inte hittar någon så håll inte på och oroa dig. Sånt kan uppta ens liv tillslut: att oroa sig för magi. Det du nämner KAN ju faktiskt bara vara tillfälligheter. Men använd dig utav det jag nämnt i inlägget så ofta du kan under ett par veckor och se hur det går sen :)!

 3. #7 av Ella på 19 november, 2012 - 22:53

  Jag ska ta och läsa surorna du rekommenderade och inshallah så blir det bättre. Finns dock människor som är hemskt onda, man brukar säga ”om ögon kunde döda så skulle jag varit död”. Glömde fråga en grej, vad måste den som håller på med magi ha av en för att kunna lägga magi på en, är det hår? hoppas du förstår min fråga?

  Ws

  • #8 av Marie på 19 november, 2012 - 23:29

   Ella, jag har inte en susning om sånt där. Jag tror att det är beroende på vad de vill göra med dig, dvs vad syftet med magin är. Jag antar att de behöver något, en bit nagel, hår eller dyligt. Jag brukar alltid vara mycket noga med att alltid klippa naglarna på ett ställe och se till att kasta alla tio nagelbitar ned i toalettstolen, för säkerhets skull.

   Nog har jag själv känt tacksamhet över att ögon inte kan döda :)! Men det är mest ”avundsjuka ögon” man ska akta sig från. Inte ”elaka ögon”. Om någon ser avundsjukt på något som du har eller att någon tycker att du är vacker t.ex: det är farligt och kan påverka en. Jag har tidigare inte trott på sånt där, men believe you me – jag har sett följden många gånger. Men du ska inte bli uppslukad utav dessa människor.

   Läs Ayat-l-Korsi innan du går utanför dörren varje dag och Surat-l-nas och Surat-l-Falaq några ggr under dagens gång, så skyddar du dig. Och titta inte på folk i ögonen är du rör dig ute. Du kan misstolka folks reaktioner och ta illa upp för något som ingen menat. Oftast går folk i sin egen lilla bubbla och tänker, de tittar kanske rakt fram och tänker och råkar kanske röra på sina läppar ibland och liksom avslöjar sin inre monolog på det sättet. När de tittar, så kanske det ser ut som att de tittar på dig, men de tittar egentligen ”genom” och förbi dig och då kan du uppfatta det som om de glor på dig och kanske svär något ohörbart om dig…

   Jag är själv en sån person, som aldrig tittar folk, däremot ”igenom” dom, och jag har ofta en gigantisk inre monolog med mig själv, och ibland känner jag att folk plötsligt vänder sig om mot mig och tittar på mig – som om jag sagt något åt personen…då inser jag att jag kanske har tänkt alldeles för högt och skäms ihjäl :))! Mycket pinsamt. Men så är det, ibland. Och eftersom jag gör så själv, så tar jag förgivet att andra gör likadant ibland. Jag har gått förbi vänner ibland och tydligen passerat dom och tittat rakt i ögonen på henne – men inte hälsat….och sen har jag förstås fått frågan om jag varit sur på henne den dagen eftersom jag inte hälsar…men jag har aldrig sett personen över huvud taget! Sånt är också jobbigt. Men så är det när man går omkring och funderar i sin egna lilla bubbla ibland.

 4. #9 av Ella på 19 november, 2012 - 23:42

  Ja så kan det också vara 😀 Jag har dock väldigt långt hår som kommer lite överallt 😦 men då kanske den som utför magi måste veta vems det är?. Naglar är jag dock noga med. Men ska lyda ditt smarta råd och läsa dessa suror varje dag inshAllah. Du är en underbar person Marie som tar dig tid och förklarar och hjälper. Må Gud belöna dig för all hjälp du gett mig ❤

  Ws

  • #10 av Marie på 20 november, 2012 - 00:10

   Varsågod, Ella, det är ett nöje :)! Och ja; den som utför sånt måste ju ha rätt persons hår för att kunna utföra, det är vad jag tror i alla fall :/

 5. #11 av sara på 21 november, 2012 - 23:14

  Jag har en fråga är det sant om man fastar imorgon så är det som man har fastat två år? jag är confused snälla svara 🙂

  • #12 av Marie på 22 november, 2012 - 09:19

   Sara: Jag har varit på väg att skriva ett inlägg om detta i ett par dagar nu, men jag får aldrig tid att sätta mig ned och gå igenom det så det blir ett ordentligt inlägg. Men kontentan av det hela är att man INTE ska fasta i morgon. Om du absolut vill fasta ska du bara fasta halva dagen, och sedan äta bara lite. Men det är absolut inga extra poäng för att fasta ashura…

   • #13 av Zulqarnain på 22 november, 2012 - 20:09

    det där med att fasta på Ashura är väl inte så vanligt bland shia muslimer? för detta har jag inte hört att man gör i Iran där majoriteten är shia muslimer

   • #14 av Marie på 22 november, 2012 - 21:04

    Nej, jag skulle då aldrig fasta. Inom islam uttrycker fastan glädje, och inte sorg. Och det finns inget annat än sorg på ashura. Däremot kan man ju kanske hålla sig från att dricka så mycket under dagen, bara som en påminnelse om vad som hände…

 6. #15 av sara på 22 november, 2012 - 13:03

  Aha tack då förstod jag då ska jag inte fasta 🙂

 7. #16 av syster på 23 november, 2012 - 19:38

  sunni fastar pa ashoura.finns en hel del hadither om det..

  Fasting the day of ‘Ashoora’ does expiate for the past year, because the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: “Fasting the day of ‘Arafah I hope Allaah will expiate thereby for the year before it and the year after it, and fasting the day of ‘Ashoora’ I hope Allaah will expiate thereby for the year that came before it.” Narrated by Muslim, 1162. This is by the bounty that Allaah bestows upon us, whereby fasting one day expiates for the sins of a whole year. And Allaah is the Owner of great bounty.

  The Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) used to be very keen to make sure he fasted on the day of ‘Ashoora’ because of its great status. It was narrated that Ibn ‘Abbaas (may Allaah be pleased with him) said: I never saw the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) so keen to make sure he fasted any day and preferring it over another except this day, the day of ‘Ashoora’, and this month – meaning Ramadaan. Narrated by al-Bukhaari, 1867.

  folk kan gora magi pa en genom mat ocksa, genom presenter, kanner folk som rakat ut for detta och fatt allvarliga konsenkvenser dar de nastan dodat sina barn och orsakat skillsmassa. man maste akta sig

  • #17 av Marie på 23 november, 2012 - 22:06

   Ja det är just det inlägget ovanför handlar om – fastan på ashura. På Profetens tid var själva innebörden av ordet ”ashura” = den tionde i månaden, dvs den 10e dagen i vilken månad som helst! Ashura hade ingen annan betydelse på den tiden. Det innebär att om den där hadithen är riktig så ska ni fasta den 10e i VARJE månad på året. Det är inte förrän efter Imam Hussein dog, som ”Ashura” fick en annan innebörd än, dvs ”ashura” idag förknippas med den 10e dagen i månaden Muharram. Och anledningen till det är händelsen i Karbala och slakten på Imam Hussein och hans mannar, samt vad som hände hans familj efteråt. Om du lyssnat på filmklippen så får du en historisk vandring bland araberna för tiden som haditherna ska ha levererats.

   Ja, det finns många historier om magi och såna som drabbats av det. Därför ska man vara försiktig med vem man släpper alltför nära sig, och vem man tar mat,dryck, presenter och annat ifrån.

 8. #18 av Ella på 26 november, 2012 - 04:17

  Jättebra klipp mashAllah!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: