Bara 2 av 5 möjliga

Är det inte lite konstigt att enbart två av de 5 amerikanska presidentkandidaterna refereras och visas i media? Är det inte lite odemokratiskt att bortse ifrån de andra tre?! Som kandidater att företräda den ”fria världen” borde alla bli likvärdigt presenterade, åtminstone i amerikansk media…om nu Amerikat verkligen är en demokrati?

 

 

Annonser
 1. #1 av Hala på 4 november, 2012 - 02:09

  Hej!
  Blev bara lite förvirrad, så det finns 5 partier och presidenter att välja mellan? Är de ungefär lika stora/kända? Eller är det p.g.a att de inte är så stora som de inte uppmärksammas i media? Skulle du kunna nämna vad de heter?
  Blev många frågor men blev lite förvirrad för att vi pluggar om det nu, men läraren inte har nämnt de andra 3…

  • #2 av Marie på 4 november, 2012 - 09:59

   Partiernas namn står på bilden nedan: Constitution Party, Green Party och Libertarian Party – förutom de två ständigt påade: Democrat Party och Republican Party.

   Det finns ju viss förståelse över att vissa partier förekommer lite mer än andra, då de är större och har mer inflytande i parlamentet. Men OM det nu är en demokratisk stat – bara om – då bör media vara oerhört noga med att låta även de mindre partierna komma fram då och då, dvs helst varje dag, för att balansera upp de andra- mer inflytelserika – partiernas åsikter. För att visa att det faktiskt finns andra åsikter än de i media allmänt rådande – och som också kan vara kloka. Men media är inte särskilt intresserad utav sånt, det är viktigt för dom att allt bara är svart eller vitt – allt annat komplicerar för dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: