Vuxenmobbning – det nya svarta?

Jag brukar inte glutta på TV3:s Svenska Hollywoodfruar, även om det är ett relativt harmlöst program så är det så fånigt att jag inte har lust att ge det min tid. Men så är jag ju inte ensam här hemma. Jag har en dotter som älskar Maria Montazami, och vill gärna titta på henne – så vi har sett ett par avsnitt tillsammans denna säsong.

Det gjorde vi också igår kväll. Det var tydligen sista avsnittet för säsongen, och det var urartade i en uppvisning av vuxenmobbning på allra högsta nivå….eller kanske man säger lägsta nivå? Jag mådde illa av spektaklet. En av fruarna, som heter Gunilla Persson, är en lite, minst sagt, besynnerlig människa. Lite ”special”, så att säga. Hon besitter ingen som helst självinsikt om sin egen person, men det gör inte henne till en djävul för det!

Men tydligt är att det gör andra människor till djävlar. Den nyaste ”stjärnan” bland fruarna heter Margareta Svensson och när jag såg henne i det första programmet blev jag glatt överraskad, för hon verkade vara en helt normal och jordnära människa med stort sunt förnuft, och som inte ännu dragits in i den glättiga hollywoodytan. Men programmet, och förmodligen de svenska fruarna, har tydligen påverkat henne mer än hela hollywoodindustrin dittills lyckats göra.

För i sista programmet hade hon skrivit en sång som heter ”Hollywood, Hollyweird”, och som hon säger är ”inspirerad” utav nämnda Gunilla Persson.

När hollywoodfruarna, i programmet, ska sammanstråla för att ta foton i samband med programmets lansering i Sverige anländer Gunilla Persson först, efter det kommer Isabel Adrian – Gunillas värsta fiende i programmet. 

När Isabel kommer in smickrar Gunilla henne, trots att hon säkerligen hatar människan, för hennes kläder, utseende och skor. Säga vad man vill men Gunilla är ändå den av de där pundhuvudena som deltar, som kan föra sig i möblerade salonger. Isabel själv går inte ens fram och hälsar på Gunilla, och det gör inte heller de andra när de anländer. Stämningen är frusen redan där. Så anländer Margareta Svensson och hon stövlar genast fram och det första hon gör är att göra det fullständigt klart att hon har skrivit en sång, med Gunilla i tankarna, och spelar sedan upp ”hån-sången”. CD-spelaren brusar och orden hörs knappt, men man hör i alla fall ”superficial” mm… sedan är hela showen i gång! Catfighten kan börja….!

ALLA, utan undantag, attackerar Gunilla när hon blir upprörd och sårad utav påhoppet om att hon är ”weird” och ”superficial”. Det är fruktansvärt! Vem som helst som någonsin blivit mobbad, eller har sett någon bli mobbad eller känt sig liten någon gång mår dåligt av sånt där. Övriga s.k. ”hollywoodfruar” är rena bullies, men den största och värsta knölen, det är kanalen själv: TV3 njuter varje minut som mobbarna närmar sig runt sitt offer, och när de slutligen lägger in dödsstöten – ja då filmar och filmar dom på, de riktigt frossar i misären – ingen går in och försöker medla, ingen från TV3 ställer upp, risken finns ju att de skulle förlora pengar på att de slutar. 

Äckligt är vad det är: att se fullvuxna kvinnor gadda ihop sig som värsta 14-åringar och rulla med ögonen och säga ”Å mAj gadd, så tönting HON är då…”… det är vulgärt till bristningsgränsen, minst sagt.

mobbning av gunilla persson

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: