Talibanska män lämnar Pakistan för Syrien

Utländska talibaner lämnar Pakistan för Syrien

Förföljda av amerikanska drönare och nervösa inför det krympande utländska ekonomiska stödet lämnar utländska talibanska terrorister Pakistan för Syrien och andra områden, rapporterade dagstidningen The Times i september.

Tidningen meddelade att en säkerhetstjänsteman i Islamabad har bekräftat påståendet från rebellgrupper och källor från stamfolket att omkring 250 soldater, mestadels araber, hade lämnat dom bara under de senaste månaderna. De sade att spionorganet ISI var medveten om utvecklingen, men hade ingen aning om vart rebellerna var på väg.
”De med lagliga resehandlingar reser via Peshawar, medan resten reser över de bergiga gränsområdena, som korsar Baluchistanöknen och antingen in i Iran – landvägen, eller över Gulfen – sjövägen,” rapporterade tidningen.

Tidningen sa att de flesta araber var allierade med Naquin nätverket, som beräknas ha cirka 2.000 soldater, och citerade en militant befälhavare från Norra Waziristan som säger att ”de kommer att hjälpa våra bröder i arabländer.”

En pakistansk militär sa: ”De brukade köpa en massa frukt och kött, men under det senaste året eller så har de levt från hand till mun. Jag tror att de har haft problem med det ekonomiska stödet från arabländerna. ”

Rapporten kom efter påståenden från en brittisk och en nederländsk fotograf att ett gäng terrorister i Syrien, från vars grepp de flydde i juli, ingick många utlänningar. ”De var från vilket land som helst, utom Syrien,” har britten John Cantile.

 

Ännu fler förvrängningar av fakta i media: vems ärenden går man, egentligen?

Detta foto togs i Libanon under juli-kriget mellan Hizbollah och Israel år 2006, och visar israeliska klusterbomber. Samma foto används nu av “Arabiya TV” på deras Facebook-sida och officiella hemsida, under påståendet att dessa är klusterbomber som används av den syriska regeringen mot sitt eget folk.

Annonser
  1. #1 av zulqarnain på 22 oktober, 2012 - 06:59

    http://www.rajanews.com/detail.asp?id=139471
    Detta är inte första gången de gör detta, dessa terrorister är så idiotiska att när de förfalskar bilden på en iransk martyr från Iran och Irak kriget så glömmer de ta bort iranska flaggan

    • #2 av Marie på 22 oktober, 2012 - 09:27

      Tack för den länken – det är heeelt otroligt hur de, skrupellöst återanvänder sig av bilder på det här sättet – för den uppmärksamme innebär det dock att det blir lättare att utröna vad som är propaganda och inte….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: