Kycklingfusket

 

ÄNTLIGEN är det någon som tar upp lurendrejeriet med kycklingen! Har ni märkt att när man har stekt upp kyckling, detta märks bäst på kycklingfileér, så bildas en sjö av vatten! Ja ibland verkar det komma en hel liter ifrån ett kilo kyckling… sånt retar mig. Man förstår ju att företagen pumpar in extra mycket vatten i filéerna för att de ska bli tyngre när de säljs. Ett kilo uppstekt kyckling blir ibland ett halvt kilo!!! Nu har Aftonbladet gjort ett test, och en annan vill göra något åt saken …. man får väl hoppas att det blir någon skillnad.

 

,

 1. #1 av Ella på 19 september, 2012 - 20:58

  Selam Marie!

  Har en fråga men den handlar dock inte om kycklingar hehe 🙂

  Kan du snälla beskriva för mig skillnaden mellan shia och sunni, jag vill veta varför så mycket hat finns mellan shia och sunni snarare sunni som hatar shia. Vad är det för skillnader som bygger upp detta hat? och varför födds man främst till sunni och varför är majoriteten sunni? Oj blev lite mycket men inshallah så hinner du svara på mina frågor 🙂

  Ws

  • #2 av Marie på 19 september, 2012 - 22:19

   Jadu, tror du det är en fråga som är så enkel att man kan besvara den på rak arm och stående fot i en lite kommentar?! :)! Men lite kan jag väl hinna med ändå:
   Varför föds man sunni eller shia: Ja det är väl inte så att man föds det ena eller det andra, man föds ju in i en familj som är det ena eller det andra, precis så som man föds in i en kristen, muslimsk eller icke-troende familj. Barnen ser ju ofta upp till föräldrarna och följer ofta det de uppfostras till liksom, men det där förstår du väl säkert?

   Hade inte västvärlden piskat upp en massa skillnader mellan sunni och shia i världen (främst genom att stödja grupper så som al-qaida och talibanerna) så hade det inte varit så mycket hat-uttryck angående detta idag. För egentligen brukar folket i de muslimska länderna inte dividera särskilt mycket angående sunni/shia när de lever som grannar och medborgare i ett land, det är här i väst vi gör det. Det har tagit ett tag innan denna information (genom nätet främst) nått dit och förstört grannsämjan inne i berörda länder.

   Ska man hårddra det så handlar skillnaden mellan shia och sunni främst på ledarskapet efter Profetens död. Om det kan du läsa nedan:
   https://mammamaries.wordpress.com/2009/04/28/shia-sunni/

   Vi tror ju på att det alltid måste finnas ett gudomligt ledarskap i världen:
   https://mammamaries.wordpress.com/2009/10/05/imamatet/

   Och sen kan vi ju dividera om namnet ”sunni” också:
   https://mammamaries.wordpress.com/2010/11/10/shia-de-sanna-sunnimuslimerna/

   Och så har jag ett svar sedan tidigare angående sunni och shia:
   https://mammamaries.wordpress.com/2010/11/27/svar-angaende-sunni-shia/

   Jag vet inte om detta hjälper dig på något sätt, men det är vad jag hinner med just nu i alla fall. Det lär väl kanske hålla dig sysselsatt en liten stund i alla fall, om inte annat 🙂

 2. #3 av Ella på 22 september, 2012 - 16:29

  Tusen tack för ditt svar <3! måste fråga om du har besvarat dessa frågor som du fick via en kommentar:

  "- Vad anser ni om Abu bakr,Umar och Osman?
  – Vad tycker ni om Aisha?
  – Är det sant att ni ber till era imamer som “medlare” mellan er och Allah och inte direkt till Allah? Jag såg någon dokumentär nämligen från Iran om jag minns rätt där folk bad och gjorde sujud till en stor ikon av en imam.
  – Får ni ljuga?
  – Hur får ni fram era hadtiher, granskas era berättarkedjor?"

  Ws

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: