Har du ett tekniskt intrikat jobb du vill ha utfört…

… anlita då en arab/muslim så kommer denne att fixa jobbet åt dig. För de verkar vara de mest tekniskt kunniga i världen:

När gruvlaven i den nedlagda Laisvallgruvan skulle sprängas, fanns inga som helst krav att byggnaden MÅSTE falla ned i sitt egna ”fotavtryck” så att säga. Det är så stora vidder där, och lite folk, att om den 86 meter höga laven faller åt sidan, likt en fura, så gjorde det inget – huvudsaken att den kom ned. Man hade även mycket tid på sig att aptera laven, efter konstens alla regler, med 300 kilo dynamit. Sen sprängde man. Laven bara ruskade på sig lite grann, och satte sig ned, lite lutande den här gången. Där stod den sedan kvar, orubblig. Den kunde ha fått fläka ut sig hur den velat, men stod kvar. Ändå hade man apterat den, som sig bör, från bottennivå. 

Att fälla 3 skrapor, genom att sikta mot toppen av skraporna – det må väl ändå vara en helt ny metod? Aldrig tidigare beprövad? Det konstiga är att jag inte hört att man har ändrat sprängmetoder sedan man sett hur ”lyckat” det blev att spränga från toppen, och byggnaderna -samtliga- föll rakt ned i sina egna fotavtryck.

Ska man tro på den officiella teorin, så räcker det alltså att skjuta in något (en mindre raket med X antal liter flygbränsle kanske?), strax nedanför toppen av den byggnad man vill ska ned. På så sätt sparar man in tid, dvs alla de veckor man skulle behöva ha på sig för att borra in dynamit på alla 1000 ställen där den måste in, samt lön till alla arbetare man måste avlöna under dessa veckor av borrning. Varför har man inte antagit Nine/Eleven-metoden, måntro? Den fungerar ju uppenbarligen!!

Yomyom (lilldottern min, 6 år vid tillfället) och min käre far framför den Lutande Laven i Laisvall (jag är fotograf). Den stod såhär, lutande, i 9 dagar. Man behövde 9 dagar för att förbereda en ny sprängning. De kunde ju bara ha kastat in en större molotov mot toppen på laven, så hade ju problemet varit löst….,men men folk lär sig tydligen inte av andras erfarenheter.

Annonser
 1. #1 av savaism på 7 augusti, 2012 - 13:16

  Hahaha! 😀

 2. #2 av zulqarnain på 8 augusti, 2012 - 07:15

  Oh ja det fungerar, jag väntar fortfarande på att dessa 14 personer ska få nobel priset.

  • #3 av Marie på 8 augusti, 2012 - 13:54

   😀 Haha… nog vore dom bra kandidater i alla fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: