Profeternas plikter och bedrifter: punkt 10

Fortsättning på Profeternas Plikter

10) Profeter – både varnare och bärare av det glada budskapet

En annan gärning Profeterna gjorde var att komma med glada budskap till folket, att uppmuntra dem och att förutse en ljus framtid. Människan lever på hoppet och de tankeskolor som inte innehar en framtidstro, som anser att framtiden är en icke-tillvaro, som anser att döden är en trivial affär, ungefär som ett djurs eller plantas död,  anser att livet är begränsat enbart till några få aktiva år vars lilla nöjen avgränsas utav en uppsjö obehagliga och sura erfarenheter.

Det är därför som folk, som lider av depressioner och själsligt lidande ökar för var dag som går. Och de flyr till lugnande medel så som droger, alkohol och sömnpiller.

Kulten av icke-konformistiska ungdomar kännetecknas av ovanliga och uttrycksfulla kläder och beteende, och betecknar sig som hippies, hip-hopare, depprockare, punkare osv och som ofta trampar ned det mänskliga värdet och dess naturliga disposition. Dessa är resultatet av ett tänkande som svävar över samhället som ett mörkt moln av hopplöshet och depression.

Ärligt, om en människa inte blir inspirerad med gott hopp och bättre utsikter, för att leva sitt liv, eller om han tror att han kommer att förintas i och med döden; varför ska han då inte försöka döda sig själv förr snarare än senare? Dvs om vi ska förintas, efter att vi levat långa problemfyllda liv utan hopp om något ljus, varför ska man då inte försöka avsluta det tidigare? Om livet enbart går ut på att lida? Om man ändå fortsätter att leva några år till, och hinner stoppa i sig några tusen kilo mer mat och några tusentals liter dricka mer, sen då, vad händer sen…?! Den typen av tankesätt är det som den materialistiska åskådningen av universum besitter, särskilt om de stupar ned i hopplöshet. Om man inte har en Gudomlig syn på världen, en tro på ett liv efteråt, förhoppningsvis i Paradiset, så ter sig livet meningslöst. Med en sån syn på livet är det lättare att avsluta det… för de som befinner sig på randen till hopplöshet.

Med ett Gudomligt perspektiv på livet och universum finns en övertygelse att människan inte är en förgänglig varelse, man tror att ens framtid är fylld av ljusa utsikter och han kommer att bli kompenserad för sina handlingar, stora som små, och att människan inte bara är begränsad till några få år i denna världen. Eftersom man, med en gudomlig syn på världen, ser på livet ur en annan synvinkel så kommer därför livet att ha sina njutningar, oavsett hur grått det kan se ut, för det finns alltid ett hopp om något bättre.

Som jag nämnde var Profeternas plikt även att varna folket från att utföra grymma gärningar. Rädsla är ofta främsta skälet för människan att avstå från att utföra en dålig gärning, men det är även nödvändigt att människan känner till farorna inför framtiden, så att han kan förhålla sig försiktig gentemot dem. Ett barn som inte känner till faran med ormar, förhåller sig till den som om det vore en kabel eller något liknande. Det är därför föräldrarnas plikt att skydda barnet genom att informera barnet, eller hålla barnet borta ifrån ormen – om barnet är för liten för att förstå en varning.

Profeterna berättade till folken historier från tidigare folk, som blivit straffade av Guds vrede när de begått mord, förtryck, högmod, osämja, synder, trolöshet och andra grymheter. De varnade folken att Guds vrede, liksom Guds välsignelser, är en del av den Gudomliga Lagen och att om en nation väljer att ta den rätta vägen, eller den falska vägen, kommer att få tillbaks med samma mynt som de ger. Där finns ingen partiskhet, ingen favoritism, vid behandlingen av de olika nationerna. Varningarna, och de avskräckande historierna, tjänar som en signal för folken då de angår det allmänna välbefinnandet i landet.

Profeternas huvudmål, förutom att komma med glada budskap om Guds nåd och välvilja, har alltså varit att varna människan för hårda straff på Domens Dag.

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: