Till de troende

Ett Korancitat att tänka på för de som vill hålla sig nära Gud och räds Domedagen, övriga lär inte behöva den…Fick bara ett plötsligt behov av att lägga ut versen här:

”TROENDE! Det är inte tillåtet för er att ärva [andras] hustrur mot deras vilja; och ni får inte utsätta [era hustrur] för hård behandling för att [förmå dem att begära skilsmässa och på så sätt kunna] återta något av vad ni har gett dem, såvida de inte bevisligen har gjort sig skyldiga till grovt oanständiga handlingar. Och lev med era hustrur i vänskap och samförstånd; om ni fattar motvilja mot dem är det möjligt att ni vänder er ifrån det som Gud skulle ha gjort [till en källa] till rik välsignelse [för er].”

 (Den Heliga Koranen 4:19)

 1. #1 av S/trogen läsare på 18 april, 2012 - 22:39

  Fantastisk blogg du har mamma Marie, på många många sätt. Förstår varför behovet av denna korancitat känns behövligt.
  Jag ber för er, inshAllah blir allt bra. Massor med kärlek till er!

 2. #2 av Ella på 19 april, 2012 - 02:12

  Mycket bra koranvers Marie!! Finns dock vissa män som väljer att slå sönder sina fruar för att dem sedan ska vara tvungna att begära skilsmässa och därav inte ge kvinnan det som
  Avtalades vid skillsmässa. Känner en del kvinnor som drabbats av idioter till män däribland min kusin, men inshallah kommer Gud att stärka och underlätta hennes liv.

  Dessa stackare till män lurar sig själva, dem tror inte Gud ser och hör vad dem gör, dessa patetiska män kommer få straffet dem förtjänar när dem minst anar inshallah!!!

  • #3 av zulqarnain på 19 april, 2012 - 15:35

   Ella, jag är långt ifrån kunnig i religion men Iran som anser sig vara islamisk så får en kvinna skilja sig och få även som är avtalad ifall mannan dricker, knarkar, inte kan försörja sin familj och en del andra saker
   Majoriteten av mehrieh så kan kvinna begära det av mannen vid vilken tidpunkt som helst och vid skilsmässa får hon även en stor del av det som man har tjänat ihop under giftermålet.

 3. #4 av Parast på 21 april, 2012 - 00:54

  Jag är lika gammal som din son och dina döttrar så du kan se mig som din son :): jag läste din dotters Blogg Leila khanom (betyder dam eller ma’am)
  Jag försökte minst 3 gånger och skriva något tröstande men jag klarade inte av det eftersom jag kunde inte komma på något som kunde visa mina känslor med ord, jag förstod henne eftersom jag har stött på liknande fall men tvärtom, hon är sårad och hon behöver inte se att folk tycker synd om henne, hon behöver höra starka ord och jag kunde inte komma på dessa men jag kanske kommer på dessa ord senare.

  Jag vet att jag inte kan sova nu ikväll för jag har svårt och se orättvisor, jag klarar när någon skadar mig och sårar mig för jag vet att gud och min älskade Imam Ali kommer att trösta mig men din Leila khanoms ord är oerhört smärtsam.

  Jag förstod att hennes SÅ KALLADE före detta man är muslim men jag vill veta om han är Iranier för om han är Iranier kan han inte komma undan, Iranska lagar gäller alla Iranier och platsen spelar ingen roll och om det blir så som jag vill så får han straffen här.
  Tack.

 4. #5 av zulqarnain på 22 april, 2012 - 15:36

  Jag ber om ursäkt i fall jag tar upp ett ämne som många har diskuterat på din dotters blogg men jag var så nyfiken så jag letade upp denna killes blogg på grund av att en del hade tagit upp det på hennes blogg.
  Jag fick världens chock, han kan så mycket om Islam och Ahlu beyt men ändå kan han inte praktiserar en tusen del av dessa saker som han skrev om i sitt eget liv.
  Nu vet jag att han är medveten om vad som är rätta vägen men han undviker detta och så som han skriver på sin blogg och så som han handlade i sitt liv så kan jag säga att självaste Sheytan tar studie lektioner hos han.

  • #6 av Marie på 22 april, 2012 - 19:33

   Ja du, Zulqarnain, tyvärr finns det alltför många – särskilt män måste jag tyvärr säga, men även kvinnor – som idkar mycket prat, men lite verkstad. Jag kan bara tacka Gud för min andra dotters man: han propagerar inte vitt och brett om religionen, men han praktiserar det han vet. Och det är stor respekt. Min man kallar honom ”Oerde min Allah” och det är verkligen sanning. Man får vara tacksam för det man har, och det man mist det får man också vara tacksam för att man sluppit undan, med livet i behåll….

   • #7 av zulqarnain på 22 april, 2012 - 19:44

    Det är trevligt och höra och jag är säker att han är så som ni säger men vad betyder ”Oerde min Allah”?
    Det är det som är viktigt att man följer det som man är säker på inte att man följer det som man har berättat för dig men är osäker på.

   • #8 av Marie på 22 april, 2012 - 19:44

    ”En blomma från Gud”

 5. #9 av zulqarnain på 22 april, 2012 - 20:12

  Tack för förklaringen!

 6. #10 av Anders på 13 december, 2012 - 21:01

  Lägga v! Skaffa dig ett liv i stället! Du verkar leva ett ensamt och socialt fattigt liv som sitter vid datorn och skriver STANISKA VERSER som en halvvilde kopierade från andra skrifter.
  Hoppas du träffar någon snart och mår psykiskt bättre snart!
  En vän till dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: