Hur dum kan ett folk bli…?

 

 

Har inte det amerikanska folket lärt sig något på de 8 år som gått sedan man – efter den amerikanska propagandaapparaten hetsat upp stämningen i USA –  helhjärtat stödde invaderingen utav Irak och Afghanistan? Nu står de här – 8 år senare – med ett enormt budgetunderskott, då den största utgiften i USA är till krig de för utomlands, istället för att gå till sitt eget folk.

Nu vill samma folk, gärna, se att man startar ännu ett krig – mot ett land som , till skillnad från Irak och Afghanistan, faktiskt är utrustade till tänderna med både militär  och kunskap som vapen….!!?! Hela 61% av den amerikanska befolkningen stödjer en militär insats mot Iran. Fattar dom ens vad dom säger?! Hur låter egentligen den ensidiga propagandan i USA? Berättar dom ens ett uns av båda sidorna? Om riskerna? Om den styrka Iran har? Vad konsekvenserna skulle bli?

Irans civilgarde(eller frivilligarmé) (Basij) består utav 10-15 miljoner personer. Revolutionsgardet (Pasdaran) består av ca en halv miljon specialutbildade personer, det är inga slashasar i det gardet. Gardet bestod 2005 av 100 000 landbaserade trupper och 20 000 baserade till havs.Och så har de en professionell militär på ca en halv miljon personer. Jag kan bara gissa att dessa är betydligt mer motiverade i ett krig än de militärer som USA tvångskommenderar ut.

Att man än en gång använder sig utav lögnen för att motivera ett krig, det går inte upp för en ”normal” amerikan. Men det är ju detta som ideligen sker. När man hör USAs/israels skramlande och skrikande peka mot något land, så kan man vara säker på att de skriker och gestikulerar så högljutt, just för att man hoppas att detta ska överrösta lögnen… och tyvärr fungerar det.

Utan lögnen har USA, Nato och Israels militära allians inget ben att stå på. Iran utgör inte något hot mot den globala säkerheten eller säkerheten för Israel. Iran har inte hotat att anfalla något annat land, och inte heller har de startat ett krig inom överskådlig historia.

Tyvärr, här pratas det och skryts om ”demokrati” och ”frihet” åt höger och vänster, samtidigt som man, medvetet och odemokratiskt, håller sin egna befolkning i en politisk fiskskål.

 

Basij

 1. #1 av F på 16 mars, 2012 - 18:57

  De är för fega för att starta ett krig mot Iran för de vet att de inte har chans men är de så dumma och gör det ändå så är det början på Israels slut och USA som stormakt.

  • #2 av Marie på 16 mars, 2012 - 20:57

   De är fega, men tillräckligt dumma kan jag tala om för dig. Idag sa Irans utrikesminister(tror jag det var) att det är upp till Israel att själva bestämma när de vill förinta sitt land – han sa att ”en vecka” är allt de behöver för att hjälpa dom med uppgiften….det är bara att börja skjuta mot Iran, så har de en vecka kvar.

 2. #3 av zulqarnain på 3 april, 2012 - 12:10

  Mycket pekar mot att det blir ett krig men jag är säker på att Israel inte är så dum att man attackerar Iran, enligt de själva så skulle Iran återhämta inom 6 månader och under dessa 6 månader skulle man satsa hårt för att få en atom bomb.

  Iran lärde sig en läxa under Iran och Irak kriget och det har varit deras grundpelare, bli så stark att ingen attackerar dig och lita inte på någon, vi har vetat att ett krig med USA är oundviklig och under 34 år har man förberett folket för ett sådant krig.
  Iran mobiliserar under en vecka en arme på 2 miljoner soldater, Många Iranier är inte medlem i basij men har dess anda djupt inom sig
  Attackera Iran betyder inte att kriget kommer pågå inom Iran, USA får räkna med ett krig över hela globen, är de beredda på att amrikanska intressen i USA, Asien Europa …. går upp i rök?
  Är Israel beredd på minuten efter se tusentals missiler avfyrade mot Israel?
  Är israel beredd på att istället för att kämpa mot 2500 Hizbollah soldater så har man 50 tusen Revolution gardister vid sin gräns?
  IRGC är folk som har varit med i Basij under 5 år och därefter valt och ingå i IRGC specialförband vid 18 års åldern. IRGC soldaters militära utbildning börjar i väldigt tidig skedde.

  Glöm inte alla de Iranier utomlands som skulle strunta i att de hatar allt med Islamiska republiken och sätta sitt land i första hand.
  Glöm inte alla sunni och shia muslimer som vägrar se en besegrad Iran.

  men mest av allt Iranier har martyrer från Iran och Irak kriget och ingen iranier i Iran vill skämmas inför de, om de slogs mot världen för att rädda sin religion och sitt land så borde nya generationen som har de som förebild klara av lilla Israel.

  • #4 av Marie på 3 april, 2012 - 14:48

   Ooo, det låter så förfärligt när du säger att allt pekar mot ett krig, jag försöker att inte lyssna när folk säger sådär – i hopp om att ifall jag inte hör, så händer heller inget! Det vore verkligen förfärligt, just för att kriget skulle utkämpas mer globalt än de gör idag… hemska tanke!

 3. #5 av zulqarnain på 4 april, 2012 - 09:13

  Jag började min kommentar med att allt pekar mot att det blir krig men allt annat som jag skrev är anledningar och orsaker att det inte blir krig.
  Under 34 års tid har Iran blivit hotad med krig minst 3-4 gånger per år, för att starta ett krig mot Iran är förbi för länge sen. Man hotar med krig för att Irans ekonomi inte ska utvecklas, så länge det finns spekulationer om krig så sätter man stopp för en lands utveckling.
  tänk så här om hotet om en framtida krig skulle tas bort, där USA och Israel är fiender till Iran men man väljer och ta bort krigshoten från sin agenda, så garanterar jag dig att dagen efter skulle hundra tals stora företag börja investera i Iran men på grund av dessa hot vågar ingen investera i Iran och spekulationer gör mycket mer med aktier än själva händelsen.

  • #6 av Marie på 4 april, 2012 - 11:23

   Absolut, det är sant det du säger zulzarnain.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: