Zamzam källan

Dr Knut Pfeiffer, är en kristen tysk läkare och är specialist inom invärtesmedicin. . Han har upptäckt att Zamamvattenet har en mycket större positiv effekt på mänskliga celler än vanligt dricksvatten från München, Tyskland. Han anser också att de islamiska bönerna har mer positiv inverkan på energin hos en människa, och påverkar därmed bättre hälsan än kristna böner.

Zamzam vattnet kommer från en källa i Mecka, skapad av Gud för att rädda livet på Hajar(Abrahams fru) och hennes son Ismael när de var i öknen. Vattnet är bräckt och smakar lite speciellt. Alla som gör sin pilgrimsfärd tar med sig vatten från källan hem, och vi dricker av den, lite varje dag för att det sägs ska påverka oss på ett positivt sätt. Källan har inte torkat ut, trots att där årligen passerar miljontals liter vatten ur den per år ända sedan Profeten Abrahams tid:

Annonser
 1. #1 av Hala på 5 mars, 2012 - 21:30

  Hej!:)
  Älskar denna video!!!:)
  Jag har än en gång en fråga som jag hoppas att du har tid att svara på. För några veckor sedan fick jag en fråga av en vän som jag inte riktigt kunde svara på och sedan dess har jag inte kunnat glömma den. Frågan är: Varför står kvinnor bakom män när de ber? Är det för att kvinnor är mindre värda? Jag vet mycket väl att kvinnor inte är mindre värda än män enligt Isalm, därför önskar jag att du kan svara på denna fråga så att jag kan ”bevisa” för henne att det inte är så.
  Jag har frågat lite folk innan och de har sagt att det är för att mannen inte ska kolla på kvinnan…MEN kan inte kvinnan kolla på mannen när hon står bakom honom? Eller är det så att män kan bli attraherade av kvinnors bakdel medans kvinnor inte kan bli attraherade av mäns bakdelar???:s
  Är tacksam för svar! 🙂

  • #2 av Marie på 6 mars, 2012 - 08:43

   Hala,
   Ja du är inne på rätt spår där. Kvinnor ska känna sig fria och bekväma när de ber, och inte känna sig iakttagna på otillbörligt sätt. Men, svaga som det är :p, kan bli distraherade utav att ha kvinnor framför sig när de ber, så istället för att koncentrera sig på bönen, så kanske de tänker på annat…

   Kvinnor förutsätts ju bära hidjab, och de ”besvärar” sig med detta för att de inte vill bli betraktade utav män. Så i respekt för kvinnan så ska hon inte ha män som står bakom henne och betraktar henne när hon ber.

   Sedan tycker jag inte att du ska behöva ”bevisa” för folk att de har fel om islam. De du behöver ”bevisa” saker för, de har sin uppfattning kvar oavsett hur mycket du pratar och argumenterar, så trötta inte ut dig för deras skull. Det är inte islam som behöver du – det är dom som behöver islam, och uppgiften att bevisa saker och ting för dessa människor är bara otacksam. Hade det varit så att kvinnorna skulle stå framför männen under bönen, så hade man argumenterat att islam är en sexistisk och kvinnoförnedrande religion där män vill täcka sina fruar från topp till tå, och även under bönen vill de ha dom framför sig, så att de kan bevaka varje rörelse de gör…. så ett tips är att inte haka upp sig på fördomsfulla kommentarer och frågor. Svara efter bästa förmåga, och lämna dom därhän sedan. Men jag rekommenderar att du själv funderar på s.k. ”obekväma” frågor hela tiden, ta reda på svaret och diskutera dessa med dig själv och andra. Inte för att du ska ”vinna” i en situation utan helt enkelt bara för att stärka dig själv i din tro och din kunskap.

 2. #3 av Hala på 6 mars, 2012 - 14:57

  Tack så mycket för svaret! 🙂 Jag ska försöka med det men ibland blir man så arg när folk tror SÅÅÅÅ FELLL om islam, men du har rätt och jag ska försöka med det. Tack igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: