Khadaffi hade mängder av senapsgas – varför störtades inte han för länge sedan?

 

Muammar Khadaffi. Bilder: Scanpix

Man hade som motiv, när man bröt sig in i Irak, att Saddam hade s.k. massförstörelsevapen. Därför ville man störta honom ifrån hans tron och ”hjälpa” den irakiska befolkningen…. eller hur det nu var. Nu visar det sig att en annan utav USA:s och Europas stora älsklingar, Libyens f.d. diktator Khadaffi,  hade mängder utav kemiska vapen. 

Innan man attackerade Irak hade IAEA rekognoserat i Irak under en längre tid, då USA och Irak minsann plötsligt ”visste” att Saddam hade massförstörelsevapen av olika slag. IAEA fastslog gång på gång att han inte hade några sådana vapen. Men man intog Irak i alla fall. Hur kan det komma sig att ingen av dessa länder har intagit Libyen, och störtat Khadaffi? De har länge vetat, och fått bekräftat utav Khadaffi själv att de har enorma mängder senapsgas: utöver de 11 500 kilon senapsgas har man nu funnit flera lager mer utav den varan!

Det är ju ändå rätt så mycket, så jag förstår inte varför man inte varit lika ihärdig med att inte det landet? Någon som vet?

Senapsgasens effekter på människan

Annonser
 1. #1 av diffrentsyn på 22 januari, 2012 - 02:08

  jag är libysk och har bott i libyen under tiden vi fick fast gadaffi. kom till sverige i fredags.
  asso svaret till din fråga är efterssom ingen visste om att muammar hade detta. bara vi libyer visste. men framför resten av världen var han en ”ängel” FYFASEN VILKET KRäK! jag ber fortfarande om honom! att gud ska tränga hans grav och göra att han lider så som han har fått mig och min familj att lida och alla libyer!
  Amin!

  • #2 av Marie på 22 januari, 2012 - 07:15

   Nej, Takwa, tyvärr har du helt fel uppfattning om saken, hela världen visste att han hade senapsgas, och alla visste vilket svin han var. Men då Khadaffi var utav den sort som man vill ha i de oljerika muslimska länderna så vill man ha kvar honom där. USA och de flesta länder i Europa gråter idag för det som hänt i nordafrika, för de har – säkert bara för en stund – tappat fotfästet där, då deras älsklingar Khadaffi, Hosni Mobarak, Ben Ali störtats. Men de har ju kvar Saudiregimen och flera andra länders diktaturer. Den enda diktator i dessa länder som varit till något som helst besvär är Bashar Ali Assad i Syrien, men de är ju på väg att ta bort honom från makten nu, för att sätta dit någon som är mer lik Khadaffi; förtrycker sitt folk men samarbetar med väst och Israel.

 2. #3 av G på 23 april, 2012 - 19:25

  Hej! jag kan ej säga ngt om khadaffi men kan säga mycket om saddam och va mitt folk har gått genom!! under tiden då han gasa alla kurder så va alla blinda! och alla är fotfarande blinda för irakska folket, o usa kom bara för oljian!

  • #4 av Marie på 23 april, 2012 - 19:32

   Jag håller med dig helt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: