Motsägelsefullt?

.

https://mammamaries.files.wordpress.com/2011/12/1832100_kabah_ap.jpg?w=300

.

Att vara muslim är att bära enorm styrka. Att vara muslim är att vara beväpnad med kunskap.
Att vara muslim är att hålla ihop och bära respekt.
Att vara muslim är att ha mål i livet.
Att vara muslim är att skapa kärlek och harmoni, men det jag mest har undrat över är att när en nunna täcker sig från topp till tå så blir hon respekterad för att hon har tillgivit sig till Gud, men när en muslimsk kvinna gör det ”är hon förtryckt”.
När en jude har skägg ät han en trogen jude, men när en muslim har skägg så är han en extremist eller terrorist.
När en kvinna i västvärlden stannar hemma och tar hand om hemmet och barnen så offrar hon sig själv och gör ett bra hushåll, men när en muslimsk kvinna gör det så måste hon ”bli räddad”.
När ett barn ägnar sig åt ett ämne är han potentiell, men när ett barn ägnar sig åt islam är han ”hopplös”.
När en kristen eller jude mördar någon då går människan till rättegång, men när en muslim mördar någon är det inte han som går till rättegång utan det är islam som går till rättegång.
Men trots detta så är islam den största växande religionen just nu.

Hittat på facebook

Annonser
 1. #1 av ella på 27 december, 2011 - 19:03

  Selam alaykum kära Marie!

  Jag undrar vad du anser om att man får ha 4 fruar enligt islam. Anser du detta som rätt eller fel, vill gärna ha din åsikt men även anledning till varför det är tillåtet?

  Ws

  • #2 av Marie på 28 december, 2011 - 23:25

   Polygami är inte något som är rekommenderat i islam, däremot är det tillåtet. Under den mesta tiden i världshistorien har det funnits ett litet ”problem” i världen. Det är att det finns ett överskott på kvinnor. Detta förstås inget problem om man bara pratar om hur det ser ut i nuläget i världen: dvs ”fri sex”, och att det är tillåtet att idka samlag med vem som helst – även om man är gift. Nu pratar vi enbart om det sexuella behovet, men vi måste även se till det materiella behovet som vi människor har.

   Om du kan bortse ifrån det läge vi lever i här i Sverige idag, dvs vi har det rätt bra materiellt sett, och även om en kvinna inte har en make så kan hon få sina materiella behov täckta, i viss mån, utav samhällets försorger. Men så lever inte det stora flertalet i världen idag: där är det mannen som går ut och jobbar, för han kan oftast ta vilket jobb som helst, bara det resulterar i mat på bordet mm…

   I stora delar utav världen är det alltså så att kvinnor knappt klarar sig om de lever ensamma. Om de däremot gifter sig så har de betydligt större möjlighet att klara av livets nödtorft. Om vi säger att varje man i världen, i giftasbar ålder alltså, gifter sig med var sin kvinna – då finns där miljoner kvinnor kvar i världen som helt blir utan män. Vad ska de göra? Många behöver materiellt stöd och de flesta har sexuella behov… ett problem. Problem måste lösas. Har någon lösningen på ovanstående problematik? Finns något modernt system i världen som har löst denna fråga? Ifall det pågår stora krig i området man bor i, så kommer ännu fler kvinnor tillslut att vara utan någon man, eftersom det alltid dör fler män än kvinnor i krig. Problemet uppstår, i och för sig, om man t.ex. är religiös och anser att det är förbjudet att ha sex utanför äktenskapet. Vad ska hon göra då? Det blir katastrof för henne: antingen så kommer hon att må dåligt hela livet, eller så kommer hon tillslut att tvingas göra något som är förbjudet, vilket kommer att få henne att må ännu mera dåligt.

   I de flesta kulturer där polygami är tillåtet finns där inga gränser för hur många kvinnor en man kan gifta sig med. I Islam däremot är det begränsat till 4 fruar. Trots att man har tillåtelse att gifta sig med så pass många, hör det inte till vanligheterna att män gifter sig med fler än en kvinna. I islam finns lösning för alla problem som uppstår i ett samhälle – även detta. Det är därför det är tillåtet med polygami inom islam.

   Det händer, oftare än du kanske tror, att en fru ser en annan fattig, stackare till kvinna – med kanske flera barn – som inte kan försörja sig själv och barnen efter att hennes man har dött t.ex. Denna fru frågar sin make om han inte skulle kunna gifta sig med henne, så att hon får tryggheten i en familj, underhåll mm… om maken anser att han kan täcke hennes behov så händer det att han gifter sig.

   I andra fall kan det vara så att ett par har levt samman i många år, men kan inte få barn. Om det beror på kvinnan, och kvinnan inte vill skilja sig, så brukar hon gå ut och leta upp en lämplig fru – som hon själv känner hon kan leva med kanske (?) – till sin man, så att de kan få barn. I sådana fall brukar den barnlösa kvinna ”få” ett eller ett par utav barnen att själv uppfostra som ”sitt eget” så att säga.

   Vad är det för fel i det? Naturligtvis vill man ju leva det optimala livet: med en man och en kvinna och förhoppningsvis det antal barn de känner att de vill ha, med god inkomst och tillräckligt med fritid. Men de som levt ett tag som vuxen vet mycket väl att livet inte alltid är så himla optimalt, ljust och molnfritt. Som sagt, problem finns: vilken annan ideologi har lösningen på denna, ovan beskrivna, problematik?

   Jag svarar dig, lite snabbt, såhär i natten. Orkar inte läsa igenom mitt svar, kanske det är osammanhängande… men jag hoppas du förstår hur jag menar :)?

 2. #3 av zuzurabi på 12 maj, 2012 - 13:14

  Vackert skrivet och duktigt av dig! 😀

 3. #4 av zuzurabi på 12 maj, 2012 - 13:25

  Har du skrivit det föresten?, När en kristen eller jude mördar någon då går människan till rättegång, men när en muslim mördar någon är det inte han som går till rättegång utan det är islam som går till rättegång. denna mening är verkligen sann, i Sverige är det skönt att det inte händer men det finns i många länder är det verkligen så och det får mig att vara arg!
  Jag själv skriver poesi om livet och annat, 2010 då terodådet hände i sverige påverkades jag mycket och fick vara med i tv vilket var ett upplevelse men jag kunde då inte så mycket svenska 😦 http://www.youtube.com/watch?v=Gfx2nSPOK0w

 4. #5 av zuzurabi på 12 maj, 2012 - 21:02

  Det som mest lockade till mig i dina inlägg är att du visar respekt till alla religioner och ger de värde för alla vi är lika värda oavsett vilken religion eller vilka traditioner vi har!
  Men det är svårt ifall man jämför sig med andra religioner eftersom var och en har sitt problem!
  Judendom och kristendom har kanske inte terrorism men annat!
  Nu har jag kommenterat så mycket 😀

 5. #8 av zulqarnain på 14 maj, 2012 - 08:06

  @Marie
  ”När en kristen eller jude mördar någon då går människan till rättegång, men när en muslim mördar någon är det inte han som går till rättegång utan det är islam som går till rättegång.”

  Jag älskade denna mening!

  Men visst är det så att kraven som har ställts gällande Polygami nästan omöjliga och uppfylla? tex man måste älska alla fruarna likadant och behandla de likadant och det är ju nästan omöjligt och behandla och älska två personer likadant.
  Men självklart om man gör det för det goda tex ta hand om en person då är det väl en annan sak.

  I Iran har vi inte haft krig men fortfarande föds det nästan 2 gånger mer tjejer än killar så utan krig har vi dubbelt mer tjejer än killar.

  gällande judar och terrorism, första terrorist gruppen i världshistorien var de judar som slogs mot romarna. Man brände ner romerska hus och dödade deras familj för att sätta skräck i romerska soldater

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: