Undomar i Jemen marscherar för livet

.

.

Den historiska ”March of Life”-demonstrationen som lanserades tidigare i veckan från den sydliga staden Taizz, i Jemen, kom för att begära åtal av Ali Saleh har äntligen kommit till Sanaas Befrielsetorget. Efter att ha rest den totala sträckan av 262 km, genom Jemens svåra terräng och kalla väder, var välkomnades demonstranterna varmt av hundratusentals anhängare som väntade deras ankomst.

March of Lifedemonstrationen var ursprungligen planerad att anlända till Befrielsetorget tidigare under dagen. Men när demonstrationen gick in i huvudstaden Sana, överfölls de av Salehs regeringstrogna som avfyrade kulor och tårgas, dödade och skadade dussintals civila. Al Madani sjukhuset blev återigen skådeplatsen för kaos, kroppar  av dödade och skadade var skeppades dit i skytteltrafik i ambulanser och på motorcyklar. Många av de döda hade de skadorna ifrån Ak 47:ors gevärskulor, medan de flesta led av skador från att ha inandats tårgas.

Demonstranter som var på plats säger att regimen öppnade eld mot demonstranter så snart de försökte passera den första checkpointen. På frågan vem som skall hållas ansvarig för de senaste attackerna, skyllde Lubna al Qadasis på Vise Presidenten Mansour Hadi och utrikesminister Abu Bakr al-Qirbi.

I en presskonferens fördömde Ali Abdullah Saleh March of Lifedemonstrationen genom att påstå att det bara består av 250 000 protesterande, som betalats 1000 jemenitiska Riyal var. Han sa också att många av dem som deltog i demonstrationen är beväpnade ligister som bara söker terrorvåld. Ali Saleh sade också att han planerar att resa till USA – så att den nya regeringen kan ha en chans att få tillbaka ordning och stabilitet i landet. Trots att de lidit svåra förluster, meddelar March of Lifedemonstranterna att detta är en historisk händelse som kommer att skrivas ner i historieböckerna som en stor bedrift av Jemens folk, som reste över 262 kilometer till fots för att kräva ett slut på förtrycket.

De säger också att de kommer att fortsätta sina revolutionära aktiviteter tills alla de ansvariga för dödandet av fredliga demonstranter ställs inför rätta.

Om dessa demonstrationer läser vi inget utav i media? Varför intresserar sig inte västmedia för detta förtryckta folk, med ungdomar som reser sig mot regimen? Medan man tävlar om rapporteringen om Syrien? Kan det kanske bero på att Syriens president inte kan åka till USA, för stöd och vapen, för att få ett slut på sitt folks uppror? Man ser i dagarna vilka länder som under årtionden legat i klorna hos USA och Europa… med tiden blir det tydligare och tydligare.

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: