Bahrains Dawit Isaak

Ett bra inlägg jag hittade hos Bahloolangående Bahrain, då jag håller med honom i allt han skriver i artikeln så kopierar jag bara rakt av:

 

Hårda straff i orons Bahrain – DN.SE.

I 10 år har jag hört talas om Dawit Isaak, journalisten från Eritrea, som med svenskt medborgarskap, åkte till sitt hemland igen. Demonstrationer och kända svenskar som tog ställning för honom och hans frisläppande.

Låt oss titta på Bahrain, ett land styrt av en familj som fängslar, torterar och mördar sina undersåtar. Senaste raden av patetiska nyheter från Bahrain är att man dömt ett stort antal journalister till hårda fängelsestraff – deras brott var att de tog hand om skadade medborgarrättsaktivister, som hade misshandlats eller beskjutits.

En tid sedan dömdes en svensk, för han krävde rättvisa för befolkningen.

Jag har förstått att araber, muslimer och då särskilt shiamuslimer, är lågt rankade i världens ögon, men någon måtta får det väl ändå vara? För många månader sedan skrev jag ett brev till UD, än idag har jag inte fått något svar. Så är det med vår demokrati, där jag, en medborgare, inte får gehör för min oro för dessa stackare i Bahrain.

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: