Världens olika upplopp värderas olika

http://commentisfreewatch.files.wordpress.com/2011/06/2_wh.jpg[Bild: Upploppen i Syrien]

Det är upplopp i Syrien. Jag har varit lite kluven om vad jag har haft för åsikter om detta, för jag har aldrig känt att Syrien varit lika diktatorisk mot sitt folk som man varit i Irak (Saddam), Saudiarabien, Bahrain och de Nordafrikanska länderna. En syrisk väninna sa också till mig i inledningsskedet, när upproren kom till Syrien att: ”Vad håller dom på med?! Vår president är inte som Egyptens, Tunisiens och Libyens presidenter, vi har det allmänt bra med yttrandefrihet och vi kan praktisera vår religion fritt osv…”, typ.. var hennes statement.

Jag har ändå varit lite kluven, som sagt. Ända fram tills nu då – hör och häpna: självaste den största despoten av dem alla – Saudiarabiens Kung Abdullah – går ut och fördömer våldet mot upprorsmakarna i Syrien! Samma Kung Abdullah som skickade militär och polis över till Bahrains ”upprorsmakare” för att hjälpa till att slå ihjäl dom där. Och hela Europa/Väst applåderar nu åt Abdullahs uppbackning av deras politik, liksom de gjorde när hans sände sina hejdukar till Bahrain.

Det robusta språk arabiska ledare använt sig av sista dygnet har snabbt fått religiös uppbackning, med Al-Azhar, regionens mest inflytelserika sunnimuslimska myndighet, och uppmanade Herr Assad till att sluta med med blodsutgjutelsen och lyssna till demonstranterna.

”Detta är en mänsklig tragedi som inte kan accepteras. Det stora förtrycket, användningen av de högsta nivåerna av våld, arresteringar och trakasserier utgör en oacceptabel mänsklig tragedi” säger gruppens Imam Sheikh Ahmed al-Tayeb, i ett uttalande.

Om dessa monafeqin fördömer någon – då VET jag att de som de fördömer har rätt. I princip behövs inga mer bevis längre.

Jag hör inte att dessa ”religiösa” ledare går ut och fördömer den Engelska regimen för deras behandlande utav de som deltar i upploppen i London. De behandlas väl med samma medicin. Premiärminister Cameron fördömer Londonupploppen, vilket President Al-Assad också gjort.

Cameron fördömer Londonupploppen. Det är helt riktigt, förstås, det är ligister som bara förstör och skapar oro och förstörelse i landet. Även Bashar Al-Assad har fördömt upproren i sitt land, och folk i massor är ute på gator för att stödja honom – till skillnad från i de andra arabländerna där folkupproren mot deras regimer har skett i år. Men om detta meddelas inget. Det är med 100% säkerhet att upprorsmakarna i Syrien är understödda utav redan nämnd Kung i Saudiarabien., samma kung som skickade trupper till Bahrain för att slå ned upproret där vill nu bli av med en av Irans allierade [Iran som är Saudiarabiens stora rival i regionen].

Kung Abdullah, som är djupt allierad med USA och Europas länder slipper dock undan all kritik och krav  på demokrati eller hot om ingripanden ifrån västländer. Nu har han än en gång gjort dom en stor tjänst genom att skicka sina undersåtar att skapa uppror i Syrien och sedan går ut med fördömanden mot hur Syriens president hanterar saken.  Han bad minsann inte Bahrains konung ”att sluta med med blodsutgjutelsen och lyssna till demonstranterna”.

Det smaklösa är att även Bahrains styre fördömer våldet i Syrien – ska man skratta eller gråta?! Bahrain som till idag slår ned på, och fängslar, sina oppositionella dagligdags: ber nu Al-Assad att ”lyssna på demonstranterna”!!

I England ber man folk stanna hemma, medan man ber samma upprorsmakare att gå ut på gator och idka förstörelse och oro i Syrien – och förstås i Iran: när de drabbas av samma sak. Då klagar man på att yttrandefriheten i dessa länder är odemokratiska om folk inte fritt får smasha sönder egendom och människor.

Igår meddelade Socialdemokraternas ledare Håkan Juholt, som befann sig i upploppens London. Han uttryckte det såhär:

””Hjärtlösa, hänsynslösa kriminella som vandaliserar””

Kan man tänka sig att folket i Syrien eller Iran kanske skulle känna samma sak? Både i Iran och Syrien backar ändå majoriteten upp deras styre, det må kanske inte vara styren fritt från fel, men de kanske ser det som bättre – för dom – än de despoter som väst tänker sätta dit istället för det styre de har: för dom är alltid värre.

Man kan lätt se skillnaden i upploppen om de saudiska wahaberna står bakom upploppen, eller om det är folket självt som vill ha bort sin regering i dessa länder: I Egypten, Tunisien, Libyen, Bahrain mfl har folket bedrivit fredliga demonstrationer. Ingen vandalisering eller förstörelse där. Medan det är helt tvärtom när man vill göra ”uppror” emot regimerna i Iran och Syrien, mycket märkliga skillnader… är det verkligen inte en enda tidning i Sverige som kan läsa mellan raderna, finns ingen modig journalist som kan påvisa detta? Nej, det är ju klart: dessa länder är inte kända för att buga sig särskilt djupt inför våra västliga potentater.

Jag kan ju inte påstå att nära 2000 döda i Syrien, som man rapporterat om, är få dödsfall – det är tvärtom en fasansfull mängd människor. Men Londons upprorsmakare är inte understödda utav utländska regeringar med vapen och ammunition, vilket Premiärminister Cameron ska vara djupt tacksamma för.

I London, precis som i Syrien och Iran, är det upprorsmakarna som misshandlar, stjäl och vandaliserar folket. Det hela började med att staten av ”misstag” dödade en ”oskyldig” man – är det inte så det brukar låta när man rapporterar om dylika uppsåt i Iran? Men i de fallen så är det synd om vandalerna, medan vandalerna i London rapporteras som ”hjärtlösa, hänsynslösa, kriminella” .

______

Londonpolisen: ”Vi skjuter om vi behöver”

.

https://i2.wp.com/cdn.stureplan.se/blogs/tess/uploads/2011/08/2827858-16x9-700x394.jpg

[Bild: Upploppen i London]

 1. #1 av Anna-Maria på 10 augusti, 2011 - 07:12

  Sv: haha, härligt att se att norrländskan lever över internet – och språkforskare som säger att dialekter håller på att dö ut.. ;D
  Självklart så är det bara att sno inlägget, nu under Ramadan är det särskilt viktigt att tänka på vad vi stoppar i oss, och vad är då bättre än ”tips från Coachen”? 🙂

  • #2 av Marie på 10 augusti, 2011 - 17:38

   Tack Anna-Maria.

   Jag tror dock att dialekter håller på att dö ut – i alla fall utarmas de, det är bara om vi som har dialekter envisas med att prata den, som den kommer att kunna fortleva. Tyvärr har inte mina barn tagit efter mig när det gäller dialekt. Lite trist tycker jag nog att det är:

 2. #3 av Zeynab på 12 augusti, 2011 - 17:15

  Mycket bra inlägg!!! Håller med dig till hundra! Keep up the good work!

  • #4 av Marie på 13 augusti, 2011 - 12:15

   Tack, snälla du :)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: