En varning till Kung Abdullah från Ayatollah Saafi Gulpaygani


Ett öppet brev från Ayatollah Saafi Gulpaygani till Saudiarabiens Kung Abdullah (De Två Heliga Platsernas väktare):

https://mammamaries.files.wordpress.com/2011/05/safigulpaygani.jpg?w=217

Enligt din önskan att inte kalla dig ”Kung”, tilltalar jag dig i det här meddelandet som: Broder!

Du är inte mer än en vanlig människa bland sex miljarder människor, och liksom alla andra anses du helt enkelt vara en enda individ. Du tillhandahåller inte någon särskild respekt från helgon, forskare eller uppfinnare, eller andra tjänare av mänskligheten – och som du sa, du är bara ”Abdullah” (Guds tjänare) som andra som är Abdullah. Att identifiera sig som slav under Gud är en ära, men det som ger dig vikt och respekt: som gör att sex miljarder människor bör uppmärksamma just dig och ditt beteende, dina gärningar, din politik, och dina beslut – är din speciella position som förvaltaren av Profetens marker, Mecka och Medina – ”den första Fristaden som utsetts till mänskligheten” (Heliga Koranen, 3:96) – Maqaam e-Ibrahim, dessa heliga helgedomar, och kulturarv, av vilka du anser dig ansvara för att förvalta.

Precis så som en och en halv miljard muslimer skulle vilja säga dig, skulle jag vilja påpeka att, med tanke på dessa heliga platsers storhet, är ditt ansvar också stort. En och en halv miljard av världens muslimer vill säga att precis vad Ka’ba är för alla muslimer, måste även ni vara för alla muslimer i världen. Alla ber i riktning mot Ka’ba och prostrerar i riktning mot den Heliga Moskén.

Dessa platser är relevanta för allas historia, värdighet och identitet. Att marken inte bara är till för araberna, det är snarare ett land för alla – ja, i verkligheten är denna mark ett islamiskt land. Alla islamiska sekter anser platsen vara den heligaste platsen och därför anser alla muslimer att platsen tillhör dem. Denna regering anses varken vara en arabisk regim eller en medlem av Gulfstaternas samarbetsråd (GCC).

Det är inte som Qatar eller UAE – eller andra större länder. Det är inte en region för amerikanskt och utländskt inflytande. Utan är landet för De Två Heliga Platserna. Det bör inte delta som en del av GCC, utan landet bör ta hänsyn till hela den islamiska världen.

Det är ett smärtsamt för uppvaknande för muslimer att se att politiken för de de två heliga platserna bygger på en enda viss sekts tro har upprättats på De Två Heliga Platserna och att den stora muslimska världen fortfarande behandlas med denna råa stenålderspolitik. Det är synd att den politiska situationen i islamiska länder och väktarna för De Två Heliga Platserna låter sig påverkas och influeras av väst och Amerika.

Det är olyckligt för muslimer, att när de reser sig upp mot amerikansk dominans och inflytande, blir väktarna av De Två Heliga Platserna förargade på dem. Ändå är det människor som Ali Abdullah Saleh – som illegitimt styrt Jemen i över trettio år, och trots sin uppenbara anknytning till Amerika  – fortfarande stöds av dig, trots att så många människor dagligen massakreras och förtryckts. Det är just dessa människor som reser sig med målet att återvända till islam och islamisk självständighet, men de tillintetgörs.

Muslimerna ifrågasätter De Två Heliga Platsernas väktare. Även om han är tänkt att behandla var och en lika, stödjer han Al-Khalifa diktaturens företrädare och sänder sina militära styrkor till Bahrain för att massakrera barn, äldre, män och kvinnor under deras fredliga demonstrationer. Ingen muslim förväntar sig någonsin en sådan sak från De Två Heliga Platsernas väktare.

Kanske Abdullah har glömt var han sänder sin militära styrkor – han hjälper förtryckaren, mot de förtryckta.

Vi vill att du ska vakta De Två Heliga Platserna, och inte förstöra heligheten av dessa platser genom att glömma din status och istället engagera dig i omänskliga och smutsiga åtgärder.

Vi vill att du ska förklara för den muslimska världen: Hur kan Al-Khalifa möjligen vara den rättmätige härskaren? Och med vilken rätt skickade du dina trupper att döda de människor som gläds av det goda och förbjuder det onda?

Vi kräver att, för att du ska återställa ditt förtroende och för att försvara mänskligheten, måste du lämna Bahrain så snabbt som möjligt, och be de Bahrains muslimer om förlåtelse, och förlåtelse från alla muslimer världen över. Låt Bahrains folk vara ifred, för annars – och tveka inte om det – ”Din Herre förtröttas sannerligen [inte] i Sin vaksamhet! ” (89:14).

Förr eller senare kommer den gudomliga erövringen att förstöra förtryckaren, precis som Gud den Allsmäktige har sagt: ”Om någon dödas med orätt, ger Vi den som för hans talan bemyndigande [att kräva rättvis vedergällning]” (17:33).

Källa

Annonser
  1. #1 av Fatima på 21 maj, 2011 - 20:27

    Wow, gåshudbrev!

    • #2 av Marie på 21 maj, 2011 - 20:34

      Ja eller hur…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: