Botox för 8-åring

Normal text Stor text Extra stor text

Kerry Campbell gör allt för att hennes dotter ska vinna skönhetstävlingar. Förutom botox får 8-åringen även vaxa benen.

Alla dessa saker en flicka måste genomgå för att passa in och accepteras i det samhälle hon lever i…

Det är hårt att vara flicka dessa dagar. Ja det har väl alltid varit det, men när till och med ens egen förälder pressar en att vara ”vackrare”, då har det gått för långt. Att en 8-åring ska leva med utseendefixering är bara för mycket.

Kerry Campbell i San Francisco gör nämligen allt för att hennes dotter Britney ska vinna skönhetstävlingar. Hon sprutar (själv) in botox i sin dotters ansikte, för att ”jag vet att hon är missnöjd med sina skrattrynkor. Jag tar ju botox själv, det är ofarligt.”!!

Hon säger själv att det är en tuff värld och att konkurrensen är hård – men varför vill en mamma, om det verkligen är sitt barn hon bryr sig om, sätta dottern i en sådan situation att hon måste, vid 8-års ålder, möta denna tuffa värld?!

Det finns väl organisationer och institutioner som jobbar för att ”se till barnens bästa”. Var är dom i dylika sammanhang? Räknas det inte som någon typ utav misshandel, eller kränkning av barnens rättigheter att få vara barn, att pressa sitt barn, både fysiskt och mentalt, på detta sätt? En vuxen som är med i dylika tävlingar tycker att pressen är hård, och ändå har de en vuxens perspektiv på världen.

Om mamma Campbell vore ett unikt fall, så hade man kunnat prata om ”en ensam galning”, men så är det ju inte. Det är, tyvärr, alltför många – särskilt mödrar, av någon outgrundlig anledning – som släpar sin dotter till offeraltaret för slakt, för att själv kunna inkassera ära, berömmelse och cash.

Det kanske låter drastiskt att dra jämförelser, men dessa mödrar är inte ett dugg annorlunda än de mödrar (för det är alltid mödrar, av någon outgrundlig anledning) som i vissa länder släpar sin dotter för omskärelse, att offras för att ”det är en tuff värld och konkurrensen är hård”, och då utsikterna att kanske inte bli gift, eller anses ‘dålig’, är stor så offrar man sin dotter: ”för den goda sakens skull, det är ju ändå HON SJÄLV som tjänar mest på det”.…. ja ungefär så brukar de ”beskyddande mödrarna” i båda lägren argumentera.

Ja, det är verkligen svårt att vara flicka, idag och alltid. Men att man ska behöva skyddas från sina egna mödrar, det är det mest tragiska i dessa historier.

Annonser
 1. #1 av Camol på 13 maj, 2011 - 16:56

  Oj, man slutar aldrig att chockas!!! 8-åring som är missnöjd med sina ”skrattrynkor”. eeh? 8-åring och rynkor i samma mening?

  • #2 av Marie på 13 maj, 2011 - 21:06

   Ja, Camol, visst låter det hemskt… inte bara det – vem kan vara missnöjd med sina skrattrynkor?! Det är dom andra tusen rynkorna man vill ha bort, skrattrynkorna får gärna vara kvar ju… :)!

 2. #3 av ulsansblogg på 14 maj, 2011 - 11:06

  Fruktansvärt! Varför lära ett barn att vara utseendefixerad? Barn är barn! Låt dem vara det! Gör de inte till små ”modeapor”!

  • #4 av Marie på 14 maj, 2011 - 11:12

   Ja visst är det synd när barn tvingas hoppa över ett viktigt utvecklingsstadie i sitt liv. Det innebär att människan inte blir en hel person tillslut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: