Åkallan

https://mammamaries.files.wordpress.com/2011/04/dua_2008_image2.jpg?w=282

Det har sagts att ”När ljuset är tänt skall det som skall synas bli synligt”. En förutsättning för åkallan är den inre renheten, dvs. själens renhet. Någon har uttryckt det på följande sätt: ”När subjektet är rent kommer objektet också att bli rent”.

Imam Ali(a) har sagt:

”Förtrösta på Gud. Sök Hans beskydd. Rikta dina böner, dina önskemål och dina åkallanden till Honom, och Honom allena. Att giva och taga ligger i Hans makt. Fråga efter Hans ynnest så mycket du kan. Gud äger himlens, jordens och världshavens alla skatter. Han tillåter oss inte bara att söka Hans förbarmande och gunst, utan Han har också lovat oss att lyssna på våra böner. Det finns ingenting som hindrar att dina böner skall nå Honom. Åkalla Hans hjälp vid svårigheter. Bönfall Honom att ge dig ett långt liv och god hälsa. Be Honom om välstånd.

Gud har gett människan nycklarna till skatterna i Hans rike. Människan kan genom bönen be om Guds gunst och nåd.”

Det kan hända att dina böner inte blir uppfyllda omedelbart. Bli inte besviken. Önskemålens uppfyllelse beror på hederlig avsikt och bönens ändamål. Det händer att uppfyllelsen försenas därför att Gud vill skänka dig en lämplig belöning. Bär tålmodigt försakelser under tiden och lita uppriktigt på Hans hjälp. Du kommer att få en bättre belöning, eftersom du kanske har bett om någonting som är skadligt för dig.

Många önskemål, om de skulle uppfyllas, kan medföra evig fördömelse. Att bönen inte uppfylls kan i själva verket vara en välsignelse.

Få exempel på Åkallan (Qunut) i boken ”Böner ur Den Heliga Koranen”

Annonser
  1. #1 av Zaynab på 26 april, 2011 - 22:48

    Tack för detta ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: