Talet 19


19

.

Koranen – en matematiskt strukturerad skrift

Koranen karaktäriseras av ett unikt fenomen som aldrig påträffats i någon mänskligt författad bok.

Alla delar av Koranen är matematiskt sammansatta – surorna, verserna, orden, antalet förekomster av vissa bokstäver, antalet förekomster av ord från samma rot, antalet förekomster och variationen av gudomliga namn, den unika stavningen av vissa ord, avsaknaden eller den avsiktliga ändringen av vissa bokstäver inuti vissa ord, och många andra beståndsdelar av Koranen utöver dess innehåll.

Det finns två huvudsakliga aspekter av Koranens matematiska system:

(1) Den matematiskt litterära sammansättningen, och

(2) Den matematiska strukturen av antalet suror och verser.

På grund av denna omfattande matematiska kod, är minsta förvanskning av Koranens text eller fysiska ordning direkt avslöjad.

Enkelt att Förstå – Omöjligt att Imitera.

För första gången i historien har vi en skrift med ett inbyggt matematiskt bevis på gudomligt författarskap – en övermänsklig matematisk sammansättning. Den gemensamma nämnaren för Koranens Mirakel är talet 19.

Alla Guds skrifter, inte bara Koranen, var matematiskt kodade med talet ”19”. Även universum i stort, bär på denna gudomliga stämpel. Talet 19 kan ses som Den Allsmäktige Skaparens signatur på allt Han skapat.

Egenskaper hos talet ”19”

(1) Det är ett primtal.

(2) Det innefattar den första siffran (1) och den sista siffran (9), som om för att tillkännage Guds attribut i 57:3 som ”Han är den Förste och den Siste.”

(3) Det ser likadant ut på alla världens språk. Båda komponenterna, 1 och 9, är de enda siffrorna som ser likadana ut på alla språk.

(4) Det har många märkliga matematiska egenskaper. Som exempel kan nämnas att talet ”19” är summan av de första digniteterna 9 och 10, och skillnaden mellan de andra digniteterna 9 och 10.

Varför just talet 19?

Man inser nu att den universala kodningen av Guds skapelser med talet 19, grundar sig på det faktum att det är det gematriska värdet av ordet ”En” på samtliga heliga skriftspräk – Arameiska, Hebreiska, och Arabiska.

Talet 19 tillkännager alltså det Första Budordet i alla skrifterna: att det endast finns EN Gud.

Några exempel på Koranens Matematiska Struktur:

Koranen består av 114 kapitel, eller 19×6.

Den består också av 6346 verser, vilket är 19×334.

Ordet ”Gud” förekommer 2698 gånger i Koranen, vilket är 19×142.

Adderar man alla versnummer där ordet ”Gud” förekommer, får man en slutsumma på 118123, vilket är 19×6217.

29 av Koranens kapitel har Initialer som prefix. Ingen har någonsin vetat vad dessa initialer har haft för syfte – det är bara, till synes, slumpvisa bokstäver som inleder vissa kapitel. Det finns 14 olika set av dessa initialer. Några är ”A.L.M”, ”A.L.M.R”, ”K.H.Y.’A.S”, ”Q”, ”H.M” o.s.v.

Som exempel kan nämnas att kapitel 2 har initialerna ”A.L.M” som prefix. Räknar man alla ”A” alla ”L” och alla ”M” i Sura 2, finner man att de är exakt 9899, vilket är 19×521.

Detta system är likadant för alla de 29 kapitel med initialer, vilket utgör ungefär hälften av hela Koranens text.

För mer information om Koranens Matematiska Sammansättning, baserat på talet 19, se ”Quran, The Final Testament”.

Det var mycket insiktsfullt av Galileo när han gjorde sitt berömda uttalande: ”Matematik är det språk med vilket Gud skapade universum” En uppsjö av vetenskapliga rön har nu visat att talet 19 representerar Guds namnteckning på många ting i skapelsen.

En sak är klar i alla fall: Ingen människa har förmågan att skriva en sådan komplicerad bok, perfekt matematiskt kodad text. Inte på den tiden, och inte heller idag – ens under datorernas tidevarv!

Om man skulle be en filosof skriva en bok på 114 kapitel och över 6600 verser, och uppmana honom att koda ord och bokstäver så som beskrivits ovan, och att boken samtidigt skulle innefatta alla frågor i livet från ekonomi, familj, juridik, politik, filosofi, religion, enskilda individers behov. Samt även innehålla rön i så olika vetenskapliga områden som astronomi, kemi, fysik mm… dessutom på vers, så skulle han få sitta dygnet runt i hela sitt liv. Förmodligen skulle han inte heller lyckas.

Profeten Mohammed var profet i 23 år, var tvingad in i över 86 krig och mindre slag mot de som kämpade mot honom. Han hade samtidigt fru, barn och många uppgifter som statsman. Hur skulle han – logiskt sett – ha kunnat diktera denna bok, Koranen, under dessa förhållanden.

Det kan bara var Gud allena som satt varje ord och bokstav i Koranen på ett sådant sätt som ingen människa, inte ens den största filosofen, skulle kunna göra – eller ens få för sig att göra.

Det var på detta sätt jag blev övertygad om att Koranen är ifrån Gud och att det därmed är Islam som är Guds religion.

Koranen kapitel 74: 30-31 – där Gud berättar om helvetet och antalet änglar som vaktar elden – detta som ännu ett bevis för de som tror, eller för de som tvivlar:

Nitton [väktare vakar] över den. Till Eldens väktare har Vi inte utsett andra än änglar, och Vi har enbart angett deras antal för att sätta dem som framhärdar i att förneka sanningen på prov, och att de som [i gångna tider] fick del av uppenbarelsen skall få visshet [om sanningen i denna Skrift], och att de som tror skall befästas i sin tro och att ingen tvekan skall finnas kvar hos dem som [tidigare] fick del av uppenbarelsen och hos de troende, och för att de vilkas sinne är sjukt [av tvivel] och förnekarna skall ställa sig frågan: ”Vad kan Gud ha velat säga med denna liknelse?” (antalet 19 alltså – min anm) Så låter Gud den Han vill gå vilse och så vägleder Han den Han vill. Och ingen känner [styrkan hos] Guds härskaror utom Han själv. Allt detta är enbart en påminnelse till människorna.”

Annonser
 1. #1 av Jassim Ahmadi på 24 april, 2011 - 09:50

  Salamo alejkom.

  Jag hittade denna filmen ”Stolhetens karavan” med svensk text. Absolut värd att titta på.

  http://blip.tv/file/get/AlMahdi313-ImamHusseinsTragediProfetensTrar117.wmv

  Den går även att se på:
  http://shiaislam.se/sv/index.php/mediagalleri/83-filmer-och-annat/304-hela-filmen-profetens-tarar

  wa salam.

  • #2 av Marie på 24 april, 2011 - 10:30

   Wa aleykum salam Jassim, Tack så mycket – den ska jag titta på :)!

 2. #3 av Bahlool på 29 april, 2011 - 21:21

  Allså submitters är koranister..de har en annan Koran än muslimerna (då de tagit bort vissa delar av Koranen där talet 19 inte stämmer in)
  De har annan syn om slöja osv..talet 19 återfinns i många passager av Koranen men de passager som inte stämde överens tog submitters eller koranisterna bort.

  • #4 av Marie på 30 april, 2011 - 08:52

   Jaså, submitters har jag nog inte hört talas om. Vad är det för vits med att ändra i Koranen, kan man ju undra? Vill man inte ha Guds hela ord eller…? Det blir ju som att läsa Bibeln, där vet man ju inte vad som är vems egentliga ord.

  • #5 av Marie på 30 april, 2011 - 09:01

   förresten, varför rensar du inte upp i din blogg så att man kan gå in där? Du har så mycket på den så det tar 5 minuter för den att ladda upp. Sedan när man ska rulla ner och titta igenom den, då måste den börja ladda igen, så scrolla ned några inlägg tar också en evighet…. mkt tröttsamt. Det går aldrig läsa din blogg gnm att gå in direkt på den, måste läsas genom annat forum….trist.

 3. #6 av Bahlool på 1 maj, 2011 - 06:10

  hahah det är bara du och din gamla dator och internet som klagar 😉 vet inte wallahi..har försökt installera såna program som ska låta den laddas snabbare, men nada..känns ibland man skriver bara försig själv hahaha så tror nog det spelar ingen roll..:P ska kolla vad man kan göra Marie 😉

  Deras problem är ju att det inte går ihop..de hatar Haditherna..de har udda syn på Koranen för att deras religion ska kunna gå ihop osv..

  • #7 av Marie på 1 maj, 2011 - 06:16

   Jag har trott att det varit min dator det varit fel på men så har jag använt flera andras datorer för att gå in på din blogg, och det är samma resultat varje gång – ibland slutar datorn t.o.m. helt att fungera och man måste stänga av den genom att dra ut sladden för att sen sätta på den igen och starta om datorn…. sen går man inte in igen på DIN blogg i alla fall på ett bra tag :)! Så nånting fel är det. Nån kanske har lagt in virus på den, eller nåt.

 4. #8 av Bahlool på 1 maj, 2011 - 06:34

  ändrat lite om du kan kolla sen om det hjälpte med sidans snabbhet tack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: