Frukost i det gröna

 

Dagen inleddes med en fantastisk frukost i wondersköna Torup, vid Bokskogen. En väninna, som är mer änglalik än något annat, meddelade alla oss gangsterkärringar igår att hon ämnade bjuda på libanesisk frukost idag, fredag. ”Ville någon hänga med” var frågan…. jag tror vi alla blevo yra av glädje :)!

Sagt och gjort så anlände hela konkarrongen i Torup, där nämnd väninna och dotter redan stod och anrättade frukost över öppen eld! Foul madammes (eller hur säger man nu) kokade i grytan över eld, samtidigt som en tekanna puttrade bredvid. De stod och hackade örter och allsköns grönsaker, angjorde zaterbröd och allt annat. Rena drömmen alltså!

När vi väl ätit upp kokade hon arabiskt kaffe, även det över elden. Solen sken och alla hade ett leende över hela ansiktet. Yomyom och hennes väninna, Lillyom, hade ordnat en liten tipsrunda med frågor som alla fick gå runt och svara på: det var 1,X,2-frågor… de var verkligen duktiga på att hitta på finurliga frågor. När det väl var gjort så satte änglaväninnan igång rökverket – dvs vattenpipan – något som vissa i församlingen verkligen uppskattar.

Dagen har varit så underbar; med sol, värme, god mat och vänner. Jag ser fram emot morgondagen också, då är vi bjudna på påskmiddag. Trevligt, trevligt. Inte för att fira påsken, snarare att bjudningen är under påskhelgen… Hoppas bara att vädret bjuder på samma värme i morgon. Man blir lycklig av allt ljus känner jag. Fast precis exakt NU känner jag att dagens bravader nog tagit rätt  hårt på en ändå. Man är heeeelt slut ända in i märgen, känns det som. Jag tror man inte är riktigt van med all denna friskluft än. Och så mycket sol på en och samma gång. Nåja, det uthärdar jag gärna, man vänjer sig med tiden.

Jag vill sända många tusen tack och all heder åt min libanesiska väninna som verkligen har bjudit på sig själv och förgyllt vår dag, och helg. InshaAllah att man orkar återgälda detta en vacker dag! Men vad har man för något som slår en libanesisk frukost???! En svensk frukost? Skulle jag återgällda med att bjuda på svensk frukost! Vad är det för något? Knäckebröd med ost? cornflakes? Havregrynsgröt? Tala ändå om oromantiskt och fullkomligt oexotiskt!

Annonser
 1. #1 av Camol på 22 april, 2011 - 23:23

  Asalam aleikom
  Oj, vilken underbar frukost det lät som och ute i det gröna dessutom!
  Har också passat på att vara ute i det sköna vädret man får verkligen mer energi när det är så fint väder ute!

 2. #2 av Fatima på 23 april, 2011 - 22:37

  Låter riktigt härligt!

  • #3 av Marie på 23 april, 2011 - 22:43

   Yes, indeed it was :)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: