Mänskliga Rättigheter enligt Islam – 9

human570

Armén

39. Vad armén beträffar, bör dess chef och befäl vara personer som är de mest uppriktiga och trogna Allah, den heliga Profeten (s) och till din Imam. De ska vara högst bland de som är fromma och känd för sin fördragsamhet, nåd och mildhet och som varken har kort stubin och inte heller blir arg snabbt, som har medkänsla för uppriktiga förklaringar och accepterar ursäkter, som är snäll och medkännande med de svaga, men svåra mot de starka och de mäktiga, som inte har någon hämndlystnad som kan leda till våld, inte har mindervärdeskomplex eller svagt sinne som gör folk hjälplösa och nedstämda. För att finna och välja dessa personer bör du ha kontakter med fromma och ädla familjer med höga ideal och upphöjda traditioner. Familjer kända för deras tapperhet, mod, generositet och storsinthet. De är de personer som kan betraktas som källor till prakt och höghet i karaktär och är källor av fromhet och goda gärningar.

40. När du har hittat och valt sådana personer håll sedan ett öga över dem och titta på dem så som föräldrar ser på sina barn, så att du kan ta reda på om det verkar ske någon förändring i deras beteende. Behandla dem vänligt och sympatiskt. Ha inte avundsamhet gentemot dom, och vägra inte små nåder. Denna typ av behandling kommer att skapa en ömsesidig utveckling hos dem och de kommer att lita på dig och vara dig trogen. Blunda inte för smärre krav och behov som de har, i tron att du redan har gett dom tillräckligt med uppmärksamhet, eftersom små tjänster ofta bär bättre frukt. Men akta för att ge för stora favörer åt någon. Bland de officerare som bör få din högsta respekt och hänsyn, är de som ger mest uppmärksamhet åt sina soldater och underbefäl, som träder fram för att hjälpa soldater med sina personliga tillgångar och egendom – så att soldaterna kan leva ett lyckligt och belåtet liv och kan känna full trygghet inför framtiden för sina familjer och barn.

41. Om soldaterna således är nöjda och fria från oro och omsorg, så kommer de tappert och helhjärtat möta konflikter. Din ständiga uppmärksamhet mot officerare och soldater kommer att få dem att älska dig mer och mer.

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: