Demonstranterna i Bahrain står inför hänsynslösa straff

En högt uppsatt ledare i Bahrains frihetsrörelsen säger att den lilla monarkin i Persiska viken lyder under en juntaregim som delar ut stränga straff för alla protester.

”De militära myndigheterna … leder nu landet, de styr showen, sjukhusen och all media,” säger Saeed al-Shahabi, en högt uppsatt medlem i befrielserörelsen.

”Så vi är under ett militärt övertagande, en militär regim som har avbrutit de medborgerliga friheterna och använder hänsynslösa lagar på folket”, tillade han.

Amnesty International har fördömt Bahrains brutala angrepp mot demonstranterna inför massdemonstrationerna som planerdes följa fredagsbönen.

”Amnesty International anser att de har kvarhållits enbart för sin kritik av, och deltagande i, protester och är därför samvetsfångar,” sa den Londonbaserade människorättsgruppen i torsdags.

Tidigare i veckan kritiserade FN (:s kansli för mänskliga rättigheter) Bahrain för brott mot internationell rätt genom att använda aktivister och medicinsk personal som måltavlor.

Hundratals saudiska antiregimdemonstranter har gått ut på gatorna i landets östra provins, och fördömde rikets militära ingripande i Bahrain.

De protesterande, främst shiamuslimer, som också krävde ett omedelbart frisläppande av vad de kallade glömda politiska fångar. Demonstranter sa att dessa hållits orättmätigt fångna, utan rättegång, en del så länge som under 16 år.

”Det finns omkring 400 demonstranter här just nu och vissa viftar med Bahrainflaggor. Protesterna är fredliga och kravallpolisen håller sig långt borta från demonstranterna,” sa en aktivist.

Demonstranterna krävde också politisk frihet och ett slut på den sekteristiska diskrimineringen av den shiamuslimska befolkningen, av den sunnimuslimska monarkin.

Saudiarabiens shiamuslimer, som betraktas som en minoritet, klagar över regeringsdiskriminering, och säger att de behandlas som andra klassens medborgare och att de ofta kämpar för att få statliga jobb och förmåner som är tillgängliga för andra medborgare.

Regeringen i Saudiarabien förnekar alla sådana anklagelser.

På onsdagen sade en saudibaserad grupp för mänskliga rättigheter, att myndigheterna har gripit etthundra demonstranter för att de deltagit i, eller anordnat demonstrationer mot regeringen.

Human Rights First Society (HRFS) avslöjade också att en del av de shiamuslimska fångarna utsätts för tortyr, både fysiskt och mentalt.

I Saudiarabien är protestmöten, och att på något sätt uppvisa oliktänkande, förbjudna och anses olagligt. Högre wahhabitiska lärde i riket har också kritiserat oppositionens demonstrationer som ”icke-islamisk”.

Och detta land är det land som mest av allt älskar utav västvärlden och allra högst utav USA – som tar till brösttoner om andra, mer liberala, islamiska länder låter sitt folk protestera… men arresterar demonstranter när de börjar vandalisera egendomar eller skjuta på folk (vilket man även skulle gjort i vilket annat land som helst i väst).

Men deras nära allierade, som de ju faktiskt har någon typ utav makt över, vägrar dom att skälla på och håller dom, tvärtom, hårt nära sig…  hyckleri, hyckleri detta eviga hyckleri!

Annonser
 1. #1 av pinglan på 25 mars, 2011 - 19:06

  hej hej goddag goddag:) lite off topic men… Jag funderar på att ta med mig Ayah och fara till Malmö fram över! Vi måste ses då, isf! 🙂 Jag längtar nästan lika mycket efter er som jag längtar efter brorsan! 😀

  • #2 av Marie på 26 mars, 2011 - 10:27

   Ja det är klart att du ska komma förbi då!

 2. #3 av pajam på 26 mars, 2011 - 14:45

  Må Gud(SWT) skydda, bevara och leda samtliga fria motståndsrörelser till seger mot ogudaktiga tyranner.

  • #4 av Marie på 26 mars, 2011 - 18:17

   Ameen, Pajam, det är allt man kan säga… ameen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: