Mänskliga Rättigheter enligt Islam – 7

human570

Hur man behandlar sitt folk och deras traditioner

28. Du ska inte behandla goda och dåliga människor lika, för då kommer du att avskräcka goda personer och samtidigt uppmuntra de ogudaktiga att bedriva sin ondska. Alla bör få den behandling som hans gärningar gjort honom förtjänt av.

29. Betänk noga att en härskare kan skapa välvillighet i sina medborgares medvetande, och göra dem trogna och uppriktiga mot honom, endast när han är snäll och omtänksam gentemot dem, när han minskar deras bekymmer, när han inte förtrycker dem och när han aldrig ber om saker som ligger utanför deras maktområden.

30. Dessa är de principer som du bör tänka på och agera utifrån. Låt din attityd vara sådan att de inte förlorar sin tro på dig, eftersom god tillit, från deras sida, kommer att minska många bekymmer för administrationen och kommer att befria dig från mycken oro och ångest. Och vad gäller ditt förtroende och tillit, låt den vila med de människor som du har prövat och lärt känna under svårigheter, men du bör alltid misstro de människor som du har kränkt eller som har visat sig ovärdiga, ineffektiva eller otillförlitliga.

31. Överge inte dessa principer och bryt inte de traditioner som goda muslimer har utvecklat eller infört före dig, och som har skapat enighet och vänskap mellan de olika delarna av samhället och har gynnas massorna.

32. Du ska inte bryta dem och inte införa innovationer. Eftersom resultatet om du tar bort goda regler och traditioner är att belöningen för att ha infört dem kommer att gå till dem som utvecklat dem och straffet för att ha tagit bort dem kommer att vara din lott.

Annonser
  1. #1 av Beslöjad på 21 mars, 2011 - 21:30

    Masha’Allah! Din blogg är så himla lärorik.

    • #2 av Marie på 22 mars, 2011 - 07:11

      Tack så mycket, Beslöjad. :)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: