Mänskliga Rättigheter enligt Islam – 4

human570

Angående förtryck

12. När det gäller dina egna eller dina släktingars och vänners affärer: se till att du inte bryter mot de skyldigheter som Allah har fastställt för dig, och tillskansa dig inte folkets rättigheter, var opartisk och rättvis emot dem, för om du ger upp rättfärdighet och rättvisa då kommer du säkerligen att bli en tyrann och förtryckare.

13. Och den som tyranniserar och förtrycker Allahs varelser, kommer att förtjäna Allahs fiendskap tillsammans med det hat från dem som han har förtryckt, och den som förtjänar Allahs Vrede förlorar alla chanser till frälsning och han har ingen ursäkt att erbjuda på Domedagen .

14. Varje tyrann och förtryckare är en fiende till Allah, tills han ångrar sig och ger upp förtrycket. Kom ihåg, Maalik! att ingenting i denna värld är mer effektivt, om man vill vända Allahs välsignelser till vrede, snabbare än att insistera på att förtrycka Hans skapade varelser, eftersom den barmhärtige Allah alltid kommer att lyssna på de förtrycktas böner och han ger ingen chans till förtryckarna.

De viktigaste bland folken

15. Du måste alltid värdesätta och anta en politik som varken är för sträng eller för mild, en politik som bygger på rättvisa kommer att vara rikligt uppskattat. Kom ihåg att den vanliga människan, den missmodige och de som inte har så mycket, deras godkännande uppväger vida godkännandet från några av de som anser sig vara mera ”viktiga” personer, medan missnöjet från några få stora personer kommer att ursäktas av Herren: om allmänheten, och de stora massorna är nöjd med dig.

16. Kom ihåg, Maalik! Vanligtvis brukar dessa stora personligheter tillhöra det mänskliga samhällets psykiska avskum, de är de människor som kommer att vara den störta tyngden för dig under dina stunder av frid och lycka, och de minst användbara för dig under stunder av motgång och nöd. De hatar rättvisa mest av allt, och kommer att kräva mer och mer av statliga medel och är sällan nöjda med vad de får. De kommer inte att tillmötesgå dig för den ynnest du visat dem, även om deras krav är rättfärdigt vägrade, kommer de aldrig att godta någon rimlig ursäkt eller rationellt argument och när tider förändras kommer du aldrig att hitta dem ståndaktigt trogna och lojala.

17. Den vanliga människan, de fattiga och de till synes mindre viktiga klasserna ur dina underordnade tillhör Islams grundpelare, de är den sanna samlingen av muslimer, den riktiga makten och defensiva kraften mot Islams fiender. Håll dig borta från deras affärer, var vänligare emot dem och säkra deras förtroende och samförstånd.

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: