Julen 2010

.

.

Man kan ju inte säga att jag varit en stjärna på att uppdatera bloggen de senaste dagarna. Faktum är att jag varken haft tid eller lust att pyssla med den. Känner mig ständigt så vansinnigt trött, förmodligen för att jag inte lagt mig förrän på småtimmarna. Rena dumheter, alltså.

Julehelgen har varit sååå mysig. Jag hade den där känslan som jag haft när jag firat jul hemma hos mor och far – fullt med folk och ett myller av prat från alla håll! Älskar det :)! Tänk att vi fått så pass stor familj, det är inte bara vi och våra barn, utan nu har vi tre nya medlemmar som firar Eid och andra högtider med oss. UNDERBART! Vi åt så vi rullade förbi varandra tillslut.

Jag vill ju att vi bara ska ge varandra en liten symbolisk sak i julklapp, men barnen har verkligen köpt så de spräckt sig (befarar jag). Jag fick SÅ mycket av dom: Parfym, kläder, smink och saker för att ta hand om mig själv (ansiktsmasker, fotspa…osv) och en knivslip! Jag har önskat en knivslip hur länge som helst, men inte kommit mig för att köpa en själv. Att ha vassa knivar är bland det bästa som finns, det blir ju så mycket roligare att laga mat. Och laga mat, det måste man ju göra varje dag….. så jag kommer att ha roligt – varje dag – hädanefter, antar jag.

Själv har jag stuckit 6 mössor till de 3 par jag har att ta hand om. Yomyom har ju redan fått sin, innan snön kom. Detta kom jag på ca 2 veckor före jul – och jag tyckte jag hade massor av tid kvar, så jag tog det lilla lugna med att sticka dom.

I ”lagom” takt (dvs jag stickar när jag har tid/lust) brukar en mössa ta ca 5-7 dagar. När det var 5 dagar kvar till julafton insåg jag att jag tagit det alldeles FÖR lugnt: jag hade 4 mössor kvar!!! Så jag har maratonstuckit dessa  mössor, med följden att jag, vid sista mössan, hade såriga hål i pekfingret, som sticknålen ständigt var och petade i.

Jag var SÅ irriterad på mig själv, för min slöhet. Jag kände att jag verkligen aldrig mer skulle ha lust att sitta och handarbeta mer på flera år. Men det går ju inte att bara sitta, rakt upp och ner, och göra ingenting när man glor på TV. Så jag har precis avslutat en vante, och ska börja på nästa senare ikväll :)!

Förutom allt detta, så har förkylningar vandrat runt bland oss hela december månad. Först Yomyom, sedan jag, sedan maken och sedan Yomyom igen… för att återgå till maken. Nu är jag på väg att bli sjuk igen, tror jag. Vad är det här för fånigheter??! Min stackars lilltjompa har fått snyta sig så mycket att hon har en krispigt rödsårig näsa :(!Det har även spridit sig till de barn som inte ens bor hemma längre. Är man inte immun när man väl haft årets förkylning en vända? Det trodde jag i alla fall…

Jag har bara en sak att tillägga – tack gode Gud för att man inte rest någonstans under juldagarna, och tvingats utstå trafik och väderlek!

https://i2.wp.com/blondabruden.blogg.se/images/2010/snuva_87318972.jpg

 1. #1 av Svarten på 26 december, 2010 - 23:45

  Ni muslimer vet verkligen hur man firar jul 🙂

  • #2 av MammaMarie på 27 december, 2010 - 11:00

   Svarten: Vi vet verkligen hur man firar – över huvud taget :)!

 2. #3 av Fatima på 27 december, 2010 - 12:50

  Det var verkligen mysigt. Tusen tack för mössan igen – jag älskar den!

  • #4 av MammaMarie på 27 december, 2010 - 13:05

   Vassego, kära dotter :)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: