Tony Blairs svägerska muslim

.

  Lauren Booth presents Press TV news show

Storbritanniens f.d. premiärminister Tony Blairs svägerska, Laureen Booth, 43 år,  konverterade till islam efter en resa till Iran och ett besök hos Imam Musa al-Kadhoms dotter Hathrat Ma’soma Fatimas grav i den heliga staden Qom för 6 veckor sedan. Ett besök som hon själv beskriver som ”a holy experience”.

”Det var en tisdagskväll och jag satt ner och kände som en stöt av andlig morfin, en absolut lycka och glädje”, sa hon i en intervju och tillade att hon hoppas att hennes konvertering kommer hjälpa Blair ändra sin syn på Islam.

Numera bär hon hijab varje gång hon lämnar hemmet, ber 5 gånger per dag, har slutat äta fläskkött och besöker den lokala moskén ”när hon kan”.  Dessutom läser hon Koranen varje dag. I’m on page 60. I also haven’t had a drink in 45 days, the longest period in 25 years”, säger hon.

Hon vägrar dessutom att utesluta att hon skulle kunna bära en burka, sade hon: ”Vem vet var min andliga resa kommer att ta mig”?

.

Brevet till Tony Blair

Under sitt besök i Iran förra månaden, skrev Booth ett brev till Tony Blair och bad honom att uppmärksamma Al-Quds (Jerusalem) dag – en protest mot Israels ockupation av Palestina.

Brevet var en bitter attack på den förre premiärministern, som nu är sändebud i Mellanöstern och arbetar för fred i den oroliga regionen.

”De män, kvinnor och barn runt om mig uthärdar en dag utan vatten och mat (det heter Ramadan, Tony, det är en fasta),” skrev Booth.

”Att hantera hunger och törst i hundra graders värme, som om det vore ingenting. De kan tåla försakelser i den muslimska världen.

”Här i Iran känner man sig stolt över att lida för att uttrycka solidaritet med Palestinas folk. Det är ungefär som sättet du uttrycker solidaritet med Amerika, bara utan olaglig kemiska vapen och en miljon civila dödsoffer. ”

Hon tillägger: ”Din världsbild är att muslimer är galna, dåliga, farligt att lära känna. En smitta som skall begränsas”.

”I det avslutande kapitlet [i Blairs historiska självbiografi] säger de att vi behöver en ”religiös motoffensiv ” mot islam. Och med ”Islam” menar de att Al Quds demonstrationer, den palestinska intifadan ( baserat på ett strävan för anti-apartheid Tony, inte religiös trångsynthet), mot varje arab som vägrar  sätta armarna i luften när F16 missiler regnar över deras hem och flyktingläger …”

.”My name is Lauren Booth and I am a Muslim”

 1. #1 av Fatima på 27 oktober, 2010 - 11:42

  Vad kul, jag tvivlar på att hon får Blair på bättre tankar men det är bra att hon försöker. 🙂

  • #2 av MammaMarie på 27 oktober, 2010 - 14:58

   Ja det är inte alla konvertiter som anstränger sig att ändra på en topp-politiker till den grad hon verkar göra… försöka duger i alla fall.

 2. #3 av pajam på 28 oktober, 2010 - 09:42

  MashaAllah

  Må Gud, den Generöse, belöna henne mångfaldigt och vägleda henne till sann Islam med korrekt uppfattning och följe. Det är bra att hon försöker med honom, Imam Khomeini(RA) försökte med Gorbatjov fastän de var främlingar till varandra. Hon är ändå hans svägerska, och Ayatullah Qera’ati(HA) nämner i sin Koran-exegesis Tafsir e Noor över vers nr 6 i andra kapiteln al-baqarah att vi får tre budskap via denna vers:

  1. Det är vår plikt att varna och inte vår ensak att förmoda om huruvida de kommer att vägledas eller inte.

  2. Om vi når ut till de bör vi inte tro att det är vår förtjänst eller ta åt oss äran.

  3. Om vi inte når ut till de bör vi inte ta bli upprörda, eller känna hopplöshet.

 3. #4 av Fatiha på 28 oktober, 2010 - 11:22

  Min man läste om detta på någon nätsajt på arabiska.
  Vart helt chockad, men jätte kul att hon konverterat.
  Hon kanske inschallah lyckas få Blair att tänka om på vissa punkter.
  Alltid nått, baby steps som man säger.

  • #5 av MammaMarie på 28 oktober, 2010 - 11:28

   Fatiha: Det var därifrån jag hörde om det – min man satt och läste på en arabisk sajt och ropade på mig… trodde inte det var sant, men sen googlade jag och det visade sig helt korrekt. :)!

 4. #6 av Lilo på 29 oktober, 2010 - 17:06

  Fan va coolt! Där har ju jag varit 😀

  • #7 av MammaMarie på 29 oktober, 2010 - 22:04

   Jag vet, jag också. Då förstår du ju den känsla hon fick också eller hur…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: