Israelisk Rabbin uppmanar användning av mänskliga sköldar

.

.

En kontroversiell israelisk rabbin uppmuntrar användningen av palestinier som mänskliga sköldar för soldater, även om offret råkar vara en civil.

”Allt ni gör för att hålla kriget hårdfört är tillåtet, och förbliktande enligt Toran,” skrev Rabbi Yitzhak Shapira, rektor för Od Yosef Chai Yeshiva, i flygblad utdelade bland sina elever, rapporterar Ha’aretz.

Samma rabbin stödjer mördandet av icke-judiska barn som kan vara ett hot mot staten Israel – detta går att läsa i hans egen bok The King’s Torah.

”Enligt sanna judiska värderingar, går ditt liv före fiendens, oavsett om han är soldat eller en civil under beskydd. Därför är du förbjuden att sätta dig själv i fara för fiendens skull, inte ens för en civil ”, förklarade Shapira, som är bosättare i Västbankens bosättning Yitzhar.

Man är noga att poängtera att detta är en kontroversiell rabbin. Det finns faktiskt folk som ändå (eller kanske just därför) strikt lyssnar på honom och följer hans påbud. Hade en muslimsk lokal sheijkh använt samma formulering riktat till muslimer om islam, så skulle detta ha blåsts upp i hela omvärlden i stora braskande rubriker. Men när religiösa judiska företrädare hetsar på detta idiotiska sätt, då ser man inte ens en liten notis i morgonblaskan. Vad kan det bero på, månntro?

Rubriksättarna sorterar förstås bort dessa rabbiner som ”lokala idioter” som inte alls företräder det judiska folket, och därför är det inte viktigt att återge det de säger, trots att denne rabbin faktiskt är rektor för en skola: och därmed alltså har en hel del makt.

Men de wahabitiska imamer som gör liknande krigiska och omänskliga uttalanden är också bara ”lokala religiösa idioter”, verkligen utan någon egentlig makt, det är sällan man hör att någon av dom är rektor för en skola e dyl t.ex. Men i och med att omvärlden blåser upp deras uttalanden, så får de plötsligt en typ utav auktoritet. Helt med hjälp av västvärldens hand sprids deras ord från deras lilla hörna i världen ut till muslimer i andra delar av världen. De som suger åt sig och fascineras utav sådana (även bland muslimer) kontroversiella personer och uttalanden, är sådana som inte har någon egentlig kunskap om sin egen religion – eller något annat heller för den delen:

De känner att de är nobody men vill så gärna vara somebody. Vilket kvastskaft som helst ser och hör att wahabiterna är ignoranta nobodys – så när ignoranta människorna märker att en (ofta) outbildad nobody kan bli en somebody genom en så enkel metod som att vara kontroversiell och extrem, så är det lätt ta till sådana metoder. Funkar i alla kriminella kretsar….

Bara ett exempel på att soldater verkligen följer dessa hetsande rabbiner är att förra månaden dömde en israelisk domstol två två soldater för ”olämpligt beteende och överträdelse av befogenheter” för att ha beordrat en 11-årig palestinsk Gazabo att söka igenom påsar man misstänkte vara försåtligt dolda minbomber.

Rabbin uppmanar: Häng arabiska barn från träd


I Eretz Yisrael uppmanar överrabbinen i Safed, Shelanu Shmuel Eliyahu, den Israeliska regimen att tillåta allmän ”hämnd mot araber för att återställa skräcken för Israel.”

I nyhetsbrevet föreslår Eliyahu ”hängning av de barn” som  attackerade Mercaz Harav yeshiva – från ett träd.

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: