Festhelg med giftermål

.

.

Nu här den gångna helgen avslutad, och det känns i varje cell i kroppen! Med både en Eidfest och en bröllopsfest att anordna inom loppet av 3 dagar, det kan slå ut den mest tappre kan jag säga. Och jag tycker att jag är en utav de tappraste :)!

Höjdpunkten på helgen som gick var förstås min dotter Leilas och hennes make Jassims bröllop under söndagen, igår alltså. Att laga mat till ca 50 personer är jobbigare än man kanske tror, men om man avstår från att sitta ned en enda gång under 1½ dygn så går det.

Förutom det ska förstås lokalen utsmyckas och organiseras och då är det oerhört tacksamt att ha ännu en dotter, som är lagd åt inredningsdesighållet. Utan henne hade jag inte klarat av detta. Även Alis Gabriella har ställt upp oerhört mycket. Hon ”gillar att städa”…. heh, hon har då kommit till precis rätt familj – här finns alltid någonting att städa, så hon är en tjej med tur!:)!

Min lilla brud var bara sååå vacker! I sin vackra klänning och fina håruppsättning var hon en sann bröllopsbrud. Man skulle tro att hon för en gångs skull uppförde sig som en söt och vän liten brud också, för en gång skull, men där misstog jag mig totalt. Hon använde varenda grad i hennes sprallregister under kvällen. Jag försökte några gånger säga åt henne att sitta som en dam och ”normal” brud och klippa med ögonfransarna och blygt stirra i golvet – men meddelandet tror jag lämnade hennes öron lika snabbt som jag uttalat det.

Hon var då så nöjd med allt, och det är det enda som är viktigt. Själv håller jag, som sagt, som bäst på att återhämta mig – något som inte verkar gå särskilt fort. Jag började skriva på detta inlägg igår, men gav upp efter ca 4 rader… jag var helt färdig. Det känns liiite bättre idag, men å andra sidan har jag stort bullbak att utföra, en beställning från kaféet Garaget. Det är stora konditoribullar, dubbel sats. Imorgon har jag en ännu större beställning, och det hela känns bara motbjudande.

Särskilt som hela huset, efter helgens bravader, är i fullständigt kaos. Då allt normalt småplock och städning i hemmet fått stå i träda under tiden. Inte heller orkar jag ta itu med det ännu… hoppas på ett mirakel, att jag ska komma hem någon gång och hela huset är genomskurat… funderar kraftigt på att beställa städfirma, RUT-avdraget gäller väl fortfarande? Fast jag tror ändå det är ekonomiskt billigare att göra’t själv, fysiskt är det dock mera kostsamt. Vi få väl se!

Nu är i alla fall min LillaLillaLeilaLeiloleSomSåJätteJätteGoOchGullig (mitt smeknamn på henne när hon var liten) en hustru! HELT OFATTBART! Ska lägga mig i soffan och gråta en skvätt åt detta faktum, att hon inte bara är MIN lillgumma längre. Otroligt sorgligt, samtidig som jag förstås är glad för hennes skull – och för att vi fått en sådan välartad pojk till son i huset.

(då jag  inte kan ladda upp foton på min blogg – av någon j*vla anledning, så får ni gå in hos Fatima och eventuellt se foton på brudparet)

 1. #1 av Sara på 14 september, 2010 - 17:06

  Salam Aleikom!!!!

  alf mabrouk åt din dotter & din svärson nu 🙂

  Ville bara säga att du har en underbar blogg som jag verkligen har fastnat för, älskar att läsa om att allt du skriver om Islam, jag har lärt mig så mycket utav det.
  Jag hittade till din blogg för ett tag sen kanske 2-3 månader sen och har läst hela tiden nu… Har precis konverterat mig 6/9 så mycket utav det du har skrivit har tagit mig bort från all oro som jag har haft för att konvertera…
  Så vill bara tacka dig att du har hjälpt mig på vägen… hoppas du skriver mer inlägg!

  • #2 av MammaMarie på 14 september, 2010 - 19:11

   Wa aleykom salam!
   Tack för gratulationerna Sara, och grattis till dig själv som funnit Islam och konverterat… inshaAllah kommer Gud göra vägen lätt för dig framöver och är det något, vad som helst, som du vill ha svar på så kan du kontakta mig när du vill.

 2. #3 av Erika på 15 september, 2010 - 06:10

  Jag håller med om att du är en av de tappraste. Hur orkar du? Helt ofattbart att du gift bort TVÅ av dina barn redan. Inte klokt vad tiden går ju.. Man kan ju knappt fatta att dom blivit vuxna! Men det måste ju vara väldigt lugnt och skönt hemmavid nu för tiden 🙂 Bara du och Meriam. Tänk om man fick ha det så lugnt och skönt… Du är verkligen duktig. kram från lillasyster

  • #4 av MammaMarie på 15 september, 2010 - 08:44

   Tack ska du ha Erika för att du bekräftar mitt antagande om min tapperhet :)! En medalj skulle jag haft… nej det är oerhört svårt att fatta att dom är vuxna, jag VILL inte tro att dom är det – det betyder ju att JAG är så himla mycket äldre än jag tror att jag är… fast åldern känns också i kroppen, man är inte lika flexibel liksom… kan inte balansera två plåtar samtidigt som jag rör i grytorna längre :(! Man får ta en sak i sänder istället, vilket gör att det tar längre tid och jag blir irriterad…

 3. #5 av Ala på 15 september, 2010 - 11:51

  Salam Marie
  Jag önskar er Eid mubarak och grattis till din dotter, verkar som hon hittat en bra man. Må de bli lyckliga. Jag hoppas ni haft en bra eid och får ett bra år.
  Håller fullständigt med att du är tapper. Ang museet så ligger den i Köpenhamn.
  kram

  • #6 av MammaMarie på 15 september, 2010 - 18:08

   Eid Mobarak till dig och din make också Ala.

   Då har man alltså ännu en anledning att åka över sundet – det verkade intressant det där museet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: