Den gångna natten

https://i2.wp.com/upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/Laylat-al-qadr.jpg

.

Oj oj vad jag har blivit slö sista tiden när det gäller bloggandet. Jag ids inte sitta vid datorn längre. Jag gör mina tappra försök, tro mig. Men blir uttråkad redan efter tio minuter.

Man kan kanske tro att inget händer i mitt liv, när man kollar in bloggen, men det är tvärtom – hela tiden är det något. Man längtar verkligen efter några stilla dagar – gärna flera i rad. Det händer så mycket att jag inte vet var jag ska börja när jag väl vill sitta och skriva ett inlägg – så jag skiter i det helt!

Natten som gick har vi haft Leylat-l-Qadr, och jag, Lilo, hennes Jassim och Fatimas Samer samt min egen make, har gjort gemensamt slag i saken och bad alla tillsamman här hos oss. Männen var först i moskén och åt, sedan kom de till oss. Gjorde duaa, hälsade Imam Hussein, Jawshan Kabeer och läste Koranen gemensamt. Sedan bad vi (själva) de 50 bönerna man ska göra för natten…osv.

Under tiden gjorde vi pauser då vi drack te eller annat, åt lite äppelpaj och dyl…. diskuterade och berättade om olika islamiska händelser. Jag ÄLSKAR Leylat-l-Qadr. Sedan avslutade vi med Sohor tillsammans.

 1. #1 av Mia på 5 september, 2010 - 10:33

  hej man vet ju inte när leylat al qadr inträffar? de sägs att dem sista 10 dagarna är dem viktagaste och att det kan inträffa när som helst vad baserar du på att qadr natten inträffat?

  • #2 av MammaMarie på 5 september, 2010 - 20:39

   Mia: Det är sant att den inträffar någon av de sista 10 dagarna under Ramadan månad. Vi vet inte vilken. Men då vi följer Imamerna så har vi fått preciserat lite grann vilka utav dagarna som är mest trolig, det är natten till 19 – fram till natten till den 27e i månaden. Jag har tyvärr inte hadithen framför mig just nu, men under dagen den 22a i Ramadan månad lät Profetens dotter Fatima sina söner sova extra mycket och förberedde båda dom och sig själv för kommande natts böner – vilket får de flesta att tro att den riktiga Leylat-l-Qadr infaller natten till den 23e Ramadan månad.

   Men det är bättre om vi ber extra varje natt och gör våra duaa. Också viktigt är att vi duschar varje natt inför Leylat-l-Qadr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: