Universum i Koranen – himlakroppar

Är jorden den största himlakroppen?… det vet nog de flesta att den inte är; Gud den Högste har exempelvis skapat planeten Jupiter som är 1300 gånger större än jorden!

.
.

Följande bild är sammanställd i korrekta proportioner för att möjliggöra en jämförelse och visa skillnaden mellan vår planet, jorden, och Jupiter – som är 1300 gånger större.

Denna bild är sammanställd i korrekta proportioner och visar skillnaden mellan vår planet jorden och solen.

Ännu en bild framställd i korrekta proportioner och som visar enorma stjärnors storlek i jämförelse med pyttesmå stjärnor som stjärnan i vårt solsystem som vi vardagligt kallar för solen! (längst till vänster är Jupiter och till höger om den vår sol  och vidare tre större stjärnor)

I denna bild visas den väldiga stjärnan Antares tillsammans med vår sol (som knappa syns, bara som en prick vid sidan om)

Ytterligare en bild som framställer flera stjärnor återgivna i korrekta proportioner. Den största är Antares medan den allra minsta pricken i nedre högerkanten är vår sol!


.

Detta är en verklig bild på enbart en begränsad del av himlen, sedd ur en tittruta, som visar otaliga stjärnor som inte ens går att räkna!

.


.

En jämförelse mellan den allra största (ännu-) upptäckta stjärnan och vår sol. Denna stjärna är hela ofattbara 9 biljoner gånger större än solen!

.

at-Tariq

Vetenskapsmännen har upptäckt existensen av ”bultande” stjärnor som ger ifrån sig ljud likt bultande hammarslag och de har även upptäckt att dessa stjärnor ger ifrån sig vågor som kan genomtränga och genomborra allt, däribland jorden och annat och därför har de beskrivit dessa med dessa två egenskaper och namngett de därefter:

1. hamrande – då de är likt himlens hammare samt

2. genomborrande och genomträngande – då dessa har den förmågan att borra och tränga igenom.

Detta är vad Gud i den heliga Koranen sammanfattat i den vackra versen genom att beskriva dessa stjärnor med dessa två begrepp:

(När Gud svär eder, så svär han på det största och mäktigaste i det han har skapat)

”vid himlen och vid AT-TARIQ (den hamrande), och vad vet du om vad At-TARIQ(den hamrande) är; ATH-THAQIB (den genomborrande stjärnan)”

(Koranen 86:1-3).

Det arabiska begreppettariq” som innebär just ”hamrande” beskriver exakt hur dessa stjärnor låter och begreppet ”thaqib” som innebär ”genomborrande/-trängande” beskriver med precision de vågor de ger ifrån sig; och vad kan vi säga annat än: SubhanAllah (Prisad och fri från brister är Gud)!

 1. #1 av M på 9 augusti, 2010 - 16:39

  helt otroligt! man får nästan gåshud när man ser hur liten vår jord är i jämförelse med andra himlakroppar….

 2. #2 av Fatima på 9 augusti, 2010 - 16:46

  Wow.. Allahu akbar är allt jag kan säga..

  • #3 av MammaMarie på 9 augusti, 2010 - 17:50

   Fatima, M : Ja det är så man får svindel ibland!

 3. #4 av soso på 10 augusti, 2010 - 17:10

  subhanallah, Otroligt att de frf finns folk som tror att allt detta skapades av slumpen.

  • #5 av MammaMarie på 10 augusti, 2010 - 18:47

   Soso: Ja, ”slumpen” har fått credit för många saker. En hel religion är baserad på ”slumpen” – ateismen, eller kanske som man i Sverige på senare tid kallar ”humainsmen”. Varför man inte kan kalla ”slumpen” för ”Gud” eller ”Allah” förstår jag inte. ”Slumpen” är ju hur som helst helt värd att tillbe!

 4. #6 av soso på 10 augusti, 2010 - 19:39

  aa sant, dock tror jag att människans lathet på ngt sätt fått han/henne att tro på så kallad ”slumpen”. de orkar ej hålla sig till regler eller orkar be 5 ggr om dagen, man vill ha the easy way..även om man vet det så blundar man för de. btw önskar dig en ramadan karim marie:) mkkkkt bra blogg!

  • #7 av MammaMarie på 10 augusti, 2010 - 23:14

   Tack soso, och Ramadan mobarak till dig också :)!

 5. #8 av DarkAtheist på 11 augusti, 2010 - 06:10

  Marie: Ateismen är ingen religion, snarare en negation på ett påstående. Och varför inte tillbe ”slumpen”? Tja, den har inte dikterat i någon ”helig” text att den skall tillbes. Slumpen är inte särskilt viktig för många heller så varför tillbe?

  Soso: Vad är höjden av lathet? att säga att vi inte vet ( och skippa religiösa icke-förklaringar) hur universum uppstått men vi vill ta reda på det genom det enda verktyg som demonstrativt fungerar, den vetenskapliga metoden? Eller att säga att vi ”vet” något för det förklaras ju med en mening i en bok av tvivelaktigt ursprung?
  Sedan skulle ingen få för sig att kalla allt för slump endast på grund av att gudsbegreppet stryks ur resonemanget.

 6. #9 av Iris på 12 augusti, 2010 - 09:16

  Otroligt….. det är verkligen svindlande när man ser jämförelser i bild sådär, svårt för en liten människa att ta in… och liten är just vad man känner sig….=)…. små mänskliga vardagsproblem känns liksom inte så viktiga längre.
  SubhanaAllah, ännu en påminnelse om Guds storhet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: